fredag 3. juni 2016

Min første egenproduserte agurk

Min aller første agurk fra egen avling
I dag er det virkelig sommervarme i Bergen, og heldigvis kunne jeg gå tidlig fra jobb og kose meg med luking av bed på sørvestsiden av huset. To bed ble renset for ugress, og ringblomstfrø sådd langs hele framkanten av det ene bedet og på noen felt i det andre. I går hang vi opp hengekøyen mellom kirsebærtreet og det gamle epletreet. Den er merket av mange års bruk, så en del av tauverket er røket. >Likevel er den bra nok så lenge vi legger oppi noen gode tepper. Hengekøyen kom aldri opp i fjor sommer, været var rett og slett ikke bra nok. Det er fantastisk å ligge i den lette skyggen under den store trekronen på hete sommerdager, spesielt for sånne som oss her som ikke er veldig glad i varme over noenogtyve grader.

Flere agurker har fått god størrelse
Til middag i dag skulle vi ha en skål med salat, og jeg bestemte meg for at jeg skulle prøve den første agurken fra drivhuset. Selv om den ikke var blitt mer enn rundt 20 cm var den tykk og fin, så jeg tenkte det var verd å prøve. Jeg måtte hente datteren i huser, så hun kunne få æren av å klippe den av. Høytidelig oppskjæring på kjøkkenbenken med fotografering måtte til før hele familien måtte smake samtidig. Agurken smakte helt utmerket, så da vet vi at de trygt kan høstes når vi trenger dem, selv om de ikke er så lange.

Jeg satte meg ned et øyeblikk i kirsebærstuen og konstaterte at både benk og bord har deler som må skiftes ut. Jeg får se om vi har noen materialer som kan brukes. Ellers kan en runde med børste gjøre plassen klar for ettermiddagskaffestunder ganske snart.

Agurken heter Johanna
I dag tror jeg bloggen min passerer 30000 besøk, jeg synes det er veldig kjekt at så mange finner glede i å lese det jeg skriver. Du må gjerne dele innlegg hvis jeg skriver noe som kanskje kan interessere flere.

Ha en fin fredagskveld, jeg skal på sommerfest med jobben og kanskje ta årets første bad...

Klem fra Anne-KristinHengekøyen er på plass!
Fra benken i kirsebærstuen er det  utsikt mot sjøen.
Dette er en fin plass å ta ettermiddagskaffen på varme dager.
Snur men hodet mot venstre kan man se drivhuset fra samme plassen.
Fra sen ettermiddag blir det lett skygge fra kirsebærtreet på drivhuset.

6 kommentarer:

 1. Visst är det härligt med egenodlat, det smakar så gott. Här är det väldigt varmt och åskan mullrar, men inget regn.
  Ha det fint i helgen /Marika

  SvarSlett
 2. Hej Anne-Kristin

  Super med sine egne grøntsager - det smager også helt anderledes!

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
 3. Härligt med egenodlad gurka. Den smakar så ljuvligt gott. Kul att du kom ihåg att föreviga det på bild:-)
  Kram Titti

  SvarSlett
 4. Det är verkligen en glädje att kunna skörda egna grönsaker, det smakar mycket bättre :) Hängmatta har jag alltid tyckt ser så härligt ut men jag klarar inte av att lägga mig i en utan att ramla ur :) Ha det gott/Monne

  SvarSlett
 5. Härligt med sol och egen skörd. Lycka till med odlingarna! ♥

  SvarSlett
 6. Hei Anne-Kristin og gratulerer med din første agurk. Agurkene mine er ikke kommet så langt ennå, men jeg teller allerede 5-6 små frukter som snart kan være i spisestørreelse. Jeg har et litt trøblete forhold til agurkdyrking fordi så mange planter visner og dør, men nå har jeg 5 planter som fortsatt set fine ut. Jeg har flyttet dem bort fra tomatene og håper de liker å være for seg selv. ;-) Kos deg med agurkene dine. Rita

  SvarSlett