mandag 6. juni 2016

Iris med affeksjonsverdi

Det kommer flere blomster på hver stilk
Iris Sibirica - noe annet navn har jeg ikke
Iris er uten tvil en av favorittene mine blant blomstene!  Det fantastiske utvalget i farger og mønster gjør dem til små kunstverk i hagen. Jeg har ingen behov for å skjule min begeistring over det overdådige, og blant irisene er det mye skjønnhet å bli blendet av. Likevel har jeg ikke mange av sorten i hagen ennå, men de kommer nok etter hvert. Likevel har jeg en som jeg er veldig glad i selv om den kanskje er den vanligste i hagene rundt omkring, nemlig denne sibiririsen. Denne er selvfølgelig fra bestefarshagen, og vi oppdaget den ikke før flere år etter at foreldrene mine overtok denne tidligere prakthagen. Den hadde nok vært skjult av ugresset som var kommet i årene etter at bestefar døde, for bestemor hadde ikke mulighet til å holde hagen. Derfor var gleden stor da jeg i fjor kunne hugge av en stor del og plante i min egen hage. Du har sikkert merket at jeg har mange blomster fra bestefarshagen, og det er jeg glad for. Disse blomstene minner meg om ham, og en dag i framtiden vil de også minne meg om foreldrene mine som bor der nå. Jeg synes det er fantastisk at hagen kan være en minnebok, der jeg kan gå rundt og tenke på de som har gitt meg blomstene, noen ganger som avleggere og andre ganger som gaver.

Nå meldes det at den sterke varmen, som har vært i Bergen siste uken, skal avta. Fremdeles skal det være mye sol, men temperaturen synker med mellom fem og ti grader. Da er det mulig at alle blomstene som har sprunget ut i det siste vil vare litt lenger, og det er jo bra!

Ha en riktig fin junikveld!

Hilsen Anne-Kristin


Flere blomster er på vei
Ganske vanlig, men likevel helt spesiell

Tegningene på kronbladene er fantastiske

7 kommentarer:

 1. Koselig med sånne "arveplanter"! Iris er veldig fine, ja. Jeg har peoner etter min bestemor som jeg er veldig glad i.
  Ha en fin ny uke!

  Klem, Marit

  SvarSlett
 2. Är också väldigt förtjust i Iris sibirica, köpte sex stycken (tror jag det var) olika namnsorter senast jag var i Tyskland :) Ska bli spännande att se dem blomma nästa år :) Ha det gott/Monne

  SvarSlett
 3. Hei Anne-Kristin

  Ja lidt veneration er der bestemt plads til:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
 4. Flott iris. Tror jeg har den samme, den stod i hagen her da vi overtok. Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 5. Vi har også noen planter fra min bestefars hage (som vi har flyttet med oss noen ganger). Godt med litt nostalgi :-)
  Eirin

  SvarSlett
 6. Nydelig iris :-) Og koselig at den kommer fra din bestefarshage. Du har helt rett i at det er ekstra stas med planter som minner deg om noen. Å bruke hagen som en minnebok var nydelig sagt :-)
  Iris er flotte planter og det blir stadig flere av dem i min hage også.
  Ha en fin sommeruke :-)

  SvarSlett