onsdag 15. juni 2016

Endelig er roseblomstringen i gang hos meg også!

I dag tidlig var første knoppen på klatrerosen Symphatie åpnet seg, og i ettermiddag var den vidåpen og vakker. Denne rosen har ennå ikke vokst seg stor og kraftig, men i år ser det ut som om den trives godt. Kanskje den likte det gode tilskuddet av kompost den fikk tidligere i vår? Jeg har aldri vært særlig flink med gjødsling, for jeg vil drive økologisk dyrking, men jeg har ennå ikke kommet helt i gang med å lage min egen gjødsel. Unntaket er komposteringen, som jeg har drevet på med i mange år.

Kronbladene er som myk speilfløyel
Jeg synes det er så fasinerende med blomstenes kronblad og hvilken tekstur de har. Valmuen jeg viste i forgårs hadde kronblad som knitrende silke, mens denne rosens kronblad minner om myk speilfløyel. Vakkert er det begge deler!

Dessverre har det igjen kommet stygge flekker på de grønne bladene på rosebuskene mine. Da ryker teorien min om at det kommer av fuktighet og regn som blir liggende på bladene. Her har knapt vært regn de siste tre ukene, og vanning har det også vært minimalt med. Jeg må virkelig vurdere å grave opp de angrepne rosene og kaste dem.
Rødfargen forandrer seg når du ser den fra ulike sider, akkurat som fløyel gjør.

På mandag fikk jeg en morsom gave av en kollega. Hun hadde fått flere tobakksplanter av en venn, og lurte på om jeg var interessert i en av dem. Hun hadde ikke plass til alle selv. Jeg har ikke hatt tid til å finne ut noe om denne planten, så hvor jeg skal plassere den har jeg ikke bestemt. Jeg håper den har fine blomster, jeg får google den etterpå!

For å få tatt bilde rett ovenifra, måtte jeg stå på altanen!
På facebook har jeg lovet bort frø av min mørkerøde akeleie når jeg har fått 100 følgere der. Hvis du har lyst på frø kan du like siden min og kommentere. Hvis du følger med her på bloggen kan du gjerne kommentere her. Jeg oppdaget i vinter at noen hadde skrevet melding til meg og ønsket seg frø av akeleien, men meldingen var skjult, så jeg så den ikke før flere måneder etter.


Ha en flott juniettermiddag, jeg kjente noen ørsmå regndråper tidligere da jeg var ute og luket litt, men det blir visst ikke mer, dessverre...

Klem fra Anne-Kristin
Fint med roser inntil den hvite muren
Lurer på hva denne tobakksplanten krever?


5 kommentarer:

 1. Så flott rose du har! Rød fløyel er jo bare nydelig :)Gjødsel er viktig for alle slags vekster, og det trengs for å få et godt resultat i hagen.

  Klem, Marit

  SvarSlett
 2. Mycket vacker ros, jag är inte så bra att hantera rosor så jag tröttnade på rost, bladlöss och mögel var det nästan hela tiden så därför har jag tagit bort nästan alla mina rosor. Hoppas du har bättre tur med dina :) Här har det tack o lov kommit ca 10 mm regn idag, hoppas att det kommer lite till i natt :) Ha det gott/Monne

  SvarSlett
 3. Hei Anne-Kristin

  Ja, den ser godt ud! Og du har ret mange blomster skifter farvenuance når lyset skifter - ofte er den nok bare at skygge for dem:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
 4. Hade rosor för längesedan men tröttnade på både bladlöss och annat, så jag har bara haft en buskros kvar. Nu har jag gjort ett försök med några till. Tyvärr började det med att den ena blev uppäten av något. Den ser ut att ha tagit sig, så jag hoppas att de trivs. Vackra rosor, ser ut som sammet.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 5. Åååh, ingenting er som den første rose i blomst. Rød og fyrrig var den. Jeg skulle gjerne ønske meg litt mer regn. Hagen tørster og blomstringen går litt for fort. Vi får håpe overvanneren våkner til liv snart:) Jeg 'oppdaget' tobakksplanten for noen år siden og har fått helt dilla:) Min erfaring er at de gjerne trives bedre i krukke enn i jorden. Lykke til med din. Blir spennende å se hvilken farge som åpenbarer seg:)
  Ha det godt!
  Jannicke

  SvarSlett