torsdag 9. juni 2016

Travle tider før ferie

Blomstring i fjellhagen
Det nærmer seg ferietid, og det er mye som skal avsluttes og ordnes både på jobb og på ettermiddagstid. Derfor utsettes nye prosjekter i hagen en uke eller to, og det eneste som blir prioritert er vanning i drivhuset. For oss som har brønn er det litt risikabelt å ha drivhus. Selv uten planter som må ha store mengder vann hver dag, risikerer vi å gå tom for vann når tørketiden varer for lenge. Vi har allerede planlagt å ha flere vanndunker stående i bilen, slik at vi kan fylle dem opp på bensinstasjonen eller når vi besøker familien. Det ideelle for oss er netter med regn og dager med deilig sol, men været bryr seg ikke om hva vi ønsker. Derfor tar vi en dag av gangen og sparer inn på forbruket der det er mulig.

Mange nye grenskudd, men lite blomster på Rhododendronen
I dag lærte jeg noe nytt av en kollega, nemlig at tørt høstvær fører til at Rhododendronen ikke produserer blomsterknopper, bare nye bladskudd. Min ene Rhododendron viser akkurat disse tegnene, bare noen få blomster og mange nye skudd på grenene. Dette er noe å ha på minnet om det blir lite nedbør en senere høst. Da er det lurt å vanne disse buskene, slik at de kan fylles av blomster den påfølgende våren.

Jeg håper på en litt våtere høst i år!
En ting jeg har tenkt på en stund er å ha en facebookside for bloggen min. I går fikk jeg ordnet dette, så nå kan du følge bloggen min der også, hvis du vil. Jeg vil legge ut alle nye blogginnlegg der, og i tillegg kanskje dele et ekstra bilde eller to innimellom. Navnet på siden er det samme; Lykkelig i hagen, og inviterer du flere til å like siden er det bare kjekt.

Jeg avslutter med å vise litt av blomstringen i hagen i dag. Jeg synes det blomstrer så fint i ene enden av fjellhagen akkurat nå, en blanding av mørkerøde Akeleier, Gullkorg, blå Sibiriris og rosa Akeleiefrøstjerne. For mange kan det bli for rotete med alle fargene, men for meg gir det mye energi og glede.

Ha en fin junitorsdag!

Klem fra Anne-Kristin

Blomstene trives godt her, selv om dette bedet ligger mot nord
Gullkorg - Doronicum
Gullkorgen snur seg mot solen
En nyutsprunget og en på hell
Nå blomstrer det mengder av Sibiriris i bedet

7 kommentarer:

 1. Här är det också torrt, knustorrt :( Vi har också egen brunn men det är som du säger lite lurigt att ta för mycket. Vi försöker i alla fall att vattna så mycket vi kan för man vill ju inte att det ska dö. Här har inte kommit en droppe på minst tre veckor så vi väntar verkligen efter regn nu. Fina bilder från din trädgård! Ha det gott/Monne

  SvarSlett
 2. Ja, det er det samme her, for vi har også brønn. Vi fikk til slutt ordnet vann fra Lågen. Alle naboene gikk sammen og spleiset på et vanningsanlegg. Det er utrolig deilig å kunne bruke så mye vann en vil. Får håpe du får litt regn snart!

  Klem, Marit

  SvarSlett
 3. Mye farger i hagen gir masse glede. Om alt skal gå ton-i-ton hele livet, så kan det fort bli kjedelig!
  Ha en fin dag:)
  Solveig

  SvarSlett
 4. Fine bilder. Jeg har heller ikke så mye blomstring på rododendron i år, det vil si den som blomstret i april hadde mye blomster og azaleaene også, men ikke de som blomstrer nå. Husker ikke helt om det var lite regn sist høst, men det er litt sånn her at de bare blomstrer godt annet hvert år. Jeg har forresten vanntønne ved taknedløp til vanning, utrolig hvor mye vann som kommer fra bare et lite tak. Ha en fin helg,
  hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 5. Vi har samme problemer med vann som dere. Og når det bare har kommet totalt 22 mm fra oven de siste to månedene er det kritisk for en del planter i hagen. Vi spinker og sparer så godt vi kan på vannet og krysser fingrene for at det snart skal regne så att alle vanntønnene vi har rundt huset og uthuset skal fylles på igjen.

  Jeg liker godt sånne fargerike bed som du har - det gir energi og glede:-)

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 6. Frankrike och Tyskland har fått "all" regn, medan vi i Skandinavium har fått det ryska högtrycket med torka som följd. Visst är det jobbigt att vattna men jag är så van vid att alltid ha för regningt så att jag är tacksam för solen och värmen och har möjligheter att vattna från vår sjö.
  Ha det fint i försommargrönskan!
  /Anja

  SvarSlett
 7. Hej. Her er det også ved at være tørt. Jeg håber, I får brønden fyldt op igen. Min kollega fortalte mig, at i næste uge kommer der masser af regn, jeg håber I får iidt også. Din have er så fin nu. Jeg kan godt lide alle de mange farver. Det er spændende at se på!

  SvarSlett