tirsdag 28. juni 2016

Fire nye takløk på berget

Etter en uke med mer eller mindre sammenhengende regn tittet solen fram igjen i Bergen i dag. Temperaturvarselet var ikke det mest lovende, og vind skulle det også bli, men jeg hadde som mål å få kost meg litt i hagen i dag. Jeg hadde tenkt å kjøpe noen nye planter til berget mitt, og tok en tur på hagesenteret der de hadde en tralle med steinbedplanter på tilbud, fire for hundre kroner. Jeg plukket fire ulike takløk, for jeg tenkte at de kunne passe fint i noen av sprekkene i berget. Jeg hadde en takløk i hagen fra før, og den blomstret i fjellhagen for første gang i fjor. Jeg hadde lest at planten dør etter blomstring, men tenkte at det bare var den aktuelle rosetten som ville dø. Dessverre visnet nesten hele planten, bare en rosett står tilbake i år. Derfor tenkte jeg at jeg ville dele de nye takløkene og plante dem på litt ulike steder. Da er sjansen for at de overlever større, og trives de ikke på den ene plassen kan det likevel være at de vokser seg store et annet sted. De fire nye plantene er:  Sempervivum arachnoideum, som er dekket av et slags spindelvev, Sempervivum "Rubin", med rødbrune spisser, Sempervivum hybrid "Autumn" og Sempervivum montanum "Spring". 

Nå håper jeg på oppholdsvær i morgen også, så kanskje jeg kan få fullført opprenskingen rundt hele berget. Ellers så behøver jeg fremdeles mye nedbør for å få nok vann i brønnen framover. Så jeg kan med god samvittighet smile også når vannet øser ned.

Ha en fin sommertirsdagskveld!


Klem fra Anne-Kristin


Sempervivum Rubin

Sempervivum hybrid Autumn

Sempervivum montanum Spring

Sempervivum arachnoideum
Foreløpig gjør de ikke så mye av seg på bergetDette var det eneste som var igjen fra den gamle takløken


7 kommentarer:

 1. Takløk er flotte vekster som tåler mye tørke. Jeg har også lest at de dør etter blomstring, men visste ikke at hele planten nesten døde.
  Vi trenger også mer regn her.

  Klem fra Marit

  SvarSlett
 2. Gillar också taklök :) Det kommer att bli jättevackert med en massa olika taklök på ditt berg :) Här har det regnat till o från de senaste dagarna men där emellan skiner solen :) Ha det gott/Monne

  SvarSlett
 3. Hei Anne-Kristin

  Ja, den blomstrende roset dør efter blomstring - har den sat sunde sideløg så overlever de.
  Alletides at din flotte sten nu får nye beboere - er det kvarts jeg ser i stenen?

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
 4. Så fint det blir med taklök i bergssprickorna! Här trivs taklök väldigt bra i vår torra sandiga jord. Tycker också att det är kul att göra olika arrangemang med taklök. Ha det gott!
  Titti

  SvarSlett
 5. Perfekt med berg att sätta taklöken i. Har bland annat spindelvävstaklöken som jag gillar mycket.
  Ha en fin dag
  /anette

  SvarSlett
 6. Fint med taklök! Tacksamma växter och det gör berget ännu vackrare!
  Agneta kram

  SvarSlett
 7. Det er forbløffende fint med takløk, den er så rolig og grønn mot alt det mer fargesprekende i hagen!

  SvarSlett