fredag 17. juni 2016

En jungel i drivhuset

Agurkene trives godt
Min første sommer som drivhusdyrker går foreløpig over all forventning! Plantene vokser, både i høyden og bredden, og agurkene har allerede fått bein å gå på. Nå er den første paprikaen nesten voksen i størrelsen og flere følger på, så nå venter jeg bare på at de skal skifte farge til rød. Det samme gjelder chilifruktene, de er mange og de begynner å bli store, men ingen av dem har ennå begynt å skifte farge. Noen få tomater har begynt å vokse, men der må jeg nok vente en uke eller to før høstingen kommer i gang. Noen av tomatplantene har gulnet en del på bladverket, men nå har jeg kjøpt økologisk tomatgjødsel, så jeg håper det hjelper. Det er godt mulig jeg har puttet inn for mange planter i år, det vil tiden vise. Foreløpig har været vært varmt og tørt, hvis det blir fuktigere og kjøligere vet jeg ikke om det vil komme soppsykdommer eller annet når plantene står så trangt. Som tidligere sagt blir dette første året et prøve-og-feile-år, og så lærer jeg nok etter hvert. Erfaringene jeg gjør meg kan kanskje hjelpe andre drivhusamatører, så jeg får dele den lærdommen jeg gjør her på bloggen.

Flere agurker kan skimtes mellom bladene

Da jeg begynte å blogge for knapt to år siden var en av de første prosjektene jeg gikk i gang med, å få skikk på fjellhagen. Jeg fjernet en gravmyrt og mye ugress, fikk fram litt mer av fjellet og plantet en del steinbedplanter i sprekkene. På berget i bakre del av kirsebærstuen vokste det en rosa nellik som ikke trivdes så godt, så den flyttet jeg mesteparten av, og plantet inni noen av sprekkene i fjellhagen. Nelliken likte virkelig sin nye vokseplass, og nå har den spredt seg fint og har akkurat begynt å blomstre. Det er så kjekt når plantene trives og viser seg fra sin beste side!
Det begynner å se litt jungelaktig utNå har jeg en del gode vedlikeholdsoppgaver foran meg i helgen, kanter rundt beder skal stikkes og renses, visne blomster og ugress skal bort fra bedene, og i tillegg håper jeg å få renset et nytt felt for skvallerkål. Dette er fint arbeid å gjøre nå når det er så tørt. Ettersom jeg kaster skvallerkålrøttene i restavfallet er det godt at all jord lett faller av når jeg rister røttene. Da tar det lite plass i bosspannet, og jeg blir kvitt mye på en gang.


Det kommer stadig flere chilifrukter på plantene


Vi har fremdeles ikke fått regn i Bergen, men jeg gleder meg med dere som har fått noen skikkelige regnplask! Jeg oppdaget forresten at første jordbæret snart er modent, så det er mye å glede seg over!

Ha en fin fredagskveld!

Klem fra Anne-Kristin

Den største paprikaen er snart voksen i størrelsen
Det ble noen nærbilder av nelliken, både med og uten innsekt.
Jeg regner med dette er en Dianthus Plumarius?


Og så var det jordbæret, da...

8 kommentarer:

 1. Hej
  Der er godt nok frodigt i dit drivhus. Jeg håber, I snart får regn i Bergen, det skulle jo ellers være der, det regner meget, men ikke lige nu.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlett
 2. Det er veldig gøy det første året i eget drivhus! Bergen er ikke akkurat kjent for tørke nei ;)
  Jeg har vært i Bergen en gang, og da regnet det selvsagt ;)

  God helg!

  Klem, Marit

  SvarSlett
 3. Dine grøntsager i drivhuset er lige til at sætte tænderne i, de ser så lækre ud, og nelliken er en lille skønhed.

  SvarSlett
 4. Det ser härligt ut med allt som växer i ditt växthus! Här har vi fått lite regn, men det skulle behövas mycket mer. Ha det gott!
  Titti

  SvarSlett
 5. Frodigt och fint i ditt växthus, jag kom igång lite sent med plantorna, men de kommer så småningom.Visst är det härligt att kunna plocka egenodlat.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 6. Så moro at det går så bra med dyrkingen! Jeg er ikke flink med grønnsaker, men heldigvis har jeg en mann som er det. Her er også drivhusene fulle av tomater, chili, agurker, paprika og annet godt. Vi har endelig fått regn hos oss etter en måned med tørke - her på østsiden av Sverige er det ikke uvanlig med tørke så nå nyter jeg når hagen får seg en ordentlig rotbløyte og regntønnene blir fulle:-) Ha en fin helg!

  SvarSlett
 7. Vilken växtkraft du har i ditt växthus! Fantastiskt! Och så alla fina bilder på nejlikan, ljuvlig liten blomma med fin färg!
  Agneta kram

  SvarSlett
 8. Så flotte planter å så gøy å få til så flotte grønnsaker, her kommer du til å ha godsaker frem til vinteren.
  Vi fikk regn i natt å det trengte vi, enten er det for-mye eller for-lite he he.

  God søndag til deg.

  SvarSlett