mandag 13. juni 2016

En orientalsk skjønnhet

Papaver Orientale "Beauty of Livermere"
For ti år siden fikk jeg en fantastisk orientvalmue i bursdagsgave av en kusine. Valmuen hadde navnet Papaver Orientale "Beauty of Livermere" og ble plantet i staidebedet mot nordvest i hagen. Og der har den gledet meg like mye hvert år, med sine blodrøde store kronblad med svarte tegninger og blågrå støvbærere. I fjor hadde den også frøsatt seg en halv meter fra originalplanten, og det var virkelig bra, for i år var den opprinnelige planten død. Når knoppene blir store på blomsten, går jeg hver morgen for å sjekke om den har sprunget ut, og i går lyste rødfargen opp så jeg så den på lang avstand! Kronbladene er som silke, lett krøllet som st tynt silketørkle som har ligget hardt sammenkrøllet en stund. I år tror jeg at jeg må samle frø fra denne, slik at jeg ikke risikerer at den blir borte fra hagen! Jeg trodde først det bare ville komme en blomst på denne i år, men jeg oppdaget i dag at det var en knopp til på vei!

Det blir med dette blomsterportrettet i dag. Det har fremdeles ikke regnet i hagen min, til tross for at jeg fikk med meg at det hadde gått kraftige regnbyger flere steder i bergen i helgen. Jeg får sette min lit til at værprognosene holder stikk og at det kommer regn til slutten av uken.

Ha en fin ny sommeruke!

Klem fra Anne-Kristin


Som en silkekjole noen har glemt å stryke
Støvbærerne er blågrå i fargen
Svarte tegninger fra kronbladenes feste
I motlys blir den ekstra vakker
Her ser fargen litt for oransje ut, den er dyp høyrød
Her er fargen nærmere sannheten
Er det rart jeg er betett?6 kommentarer:

 1. Åh vilken vacker vallmo, du gör rätt i att spara fröna så att du inte mister den i din trädgård :)Här har det inte regnat heller :( Ha det gott/Monne

  SvarSlett
 2. Så flott valmue! Utrolig hvordan kronbladene bretter seg ut :)
  Ha en fin juniuke! Håper du får litt regn.

  SvarSlett
 3. Läcker med sin blodröda färg, nästan självlysande!
  Ha det fint
  /Anette

  SvarSlett
 4. Ååå, den var helt nydelig!! For en flott farge :-)
  Den må du absolutt ta frø av ja
  Ha en fortsatt fin uke :-)

  SvarSlett
 5. Vackra bilder på en vacker vallmo.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 6. Ja, det var en vakker valmue, Anne-Kristin. Jeg håper at du lykkes med å ta frø og lage en rekke nye planter. Det fortjener denne skjønnheten. Beste hilsen Kay Olav d.e. fra bloggen http://hagekroken.blogspot.com hvor du har lagt inn en kommentar.

  SvarSlett