torsdag 30. juni 2016

Juni avsluttes med regnskyll og vind - og ti sekunder med sol

Et gløtt av sol i noen sekunder,
akkurat nok til at ett av bildene fikk sollys på seg!
Det er siste dag i juni, og værgudene har visst konkurrert seg imellom om hvem som kunne lage mest vær; regnguden eller vindguden? Nå har regnet gitt seg men det blåser fremdeles friskt, så kanskje det var vindguden som vant? Det som er sikkert er at lange blomstergrener med store blomsterhoder ikke liker slikt vær. Her lå de fleste peonene mot bakken da jeg tok meg en runde, så jeg måtte ordne med å få støttet dem opp igjen. Den oransje liljen og noen stengler på riddersporen lå også nede, og moskuskattosten, som akkurat har begynt blomstringen, så ut til å ha fått en del stilker knekket. Fjellhagen har lagt i le for de kraftigste vindkastene, så der står valmuene tett med sine mørkerøde blomster. Den hvite peonen i samme bed er midt i mellom to blomstringer, så det ble ikke helt perfekt, men likevel synes jeg fjellhagen er flott akkurat nå.

Peonen har fått fin størrelse nå - det er tydelig at den trives
Peonen jeg viser i dag er den jeg er mest stolt over, og selv om den er navnløs vil jeg kanskje tro det er en klassisk Sarah Bernhardt. De store tunge blomstene er så uendelig vakre, selv om de hadde fått litt rusk på seg etter å ha ligget nede på bakken.

I fjor tok jeg frø av den blå riddersporen min, og nå har en av de nye plantene fått det for seg at den vil blomstre. Ikke høyere enn rundt 25 cm er den, men jeg regner med at den vil bli adskillig større neste år. Jeg har ikke laget så mange stauder selv før, men synes det er virkelig kjekt når jeg får det til.

Ha en riktig fin avslutning på juni, alle sammen!

Klem fra Anne-Kristin

Full av vanndråper
En ny knopp står klar til å springe ut
litt pjuskete etter en tur på bakken i regnet
Hva kan det være hvis det ikke er Sarah Bernhardt?
Planten er i hvert fall over 40 år gammel.
Egenprodusert ridderspore med blomsterknopper
Valmuer, nellik, cosmos, peon - jeg liker fjellhagen min


9 kommentarer:

 1. Regnar här också! Och mina Sarah Bernard är överblommade. Men vilka fina bilder du tagit på dina! Det är en underbar blomma!
  Agneta kram

  SvarSlett
 2. Flotte peoner, lurer på hvordan det går med mine etter alt regnet i dag.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 3. Ja, nå svinger været. Godt for jorden, men hard påkjenning for blomstene. Nydelig Sara Bernard. Så artig med selvsådd Ridderspore. Du spurte om navn på den lyse Ballblomsten min. Den heter 'Cheddar'. Anbefales:) Ha en fin helg!
  Hilsen Jannicke

  SvarSlett
 4. Hei Anne-Kristin

  Flot succes med riddersporen, det er lettere end hvad mange tror at frøformere:)

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
 5. Hej Anne-Kristin!
  Vackra somriga bilder. Min Sarah har tackat för sig nu, lämnade kvar några blommor, resten klippte jag bort. Du har en vacker färg på vallmon. Riddarsporren har frösått sig själv hos mig, och det får den gärna. Så fina.
  Ha en fin helg /Marika

  SvarSlett
 6. Jeg forstår godt at du liker fjellhagen din. Den var nydelig. Flotte peoner du har, jeg får lyst på flere når jeg ser de fine bildene dine.

  SvarSlett
 7. Støtteforeningen har måttet trå til hyppig i det siste...
  Heldigvis mye fint å finne likevel :)

  SvarSlett