søndag 28. februar 2016

Så avslutter vi vinteren og gjør oss klar for mars og vår

Nydelig i slalåmbakken
Når løkblomstene begynner å blomstre i hagen er jeg ikke veldig overbegeistret når det kommer snø og dekker alt sammen. Spesielt klosterklokkene blir stygge når snøen får dekket dem noen dager, så jeg prøver å befri dem så godt jeg kan for snøen. Hele siste del av uken var det meldt sol, så da tenkte jeg at hagen endelig skulle bli fri fra snøen igjen. Men både torsdag, fredag og lørdag gikk uten at de korte solgløttene smeltet noe særlig. At det stadig vekk kon nye snøbyger hjalp heller ikke på. De planlagte opprydningene i bedene ble det derfor ikke mye av, bortsett fra at jeg fjernet juletredekket i det mest solrike bedet ved husveggen.

Vi fikk låne motorsag og kvistkvern av familien, og dermed ble også stammene fra den gamle Thujaen saget bort. Nå er det bare noen stubber igjen, mens mannen fikk kappet opp det meste av stokkene til ved. Nå ligger det6 meste klart for kløving, så blir det ved til neste vinter. Det ble også en stor haug med kvernet kvist, jeg lurer på om jeg kan bruke det som strø i varmkomposten som jeg var så heldig å arve fra en venninne.

I dag kom endelig den meldte solen, men denne dagen hadde jeg satt av til en tur i slalåmbakken med datteren, for å få prøvd skiene hun fikk til jul. Været i Eikedalen var upåklagelig, og jeg tenkte nesten ikke på hagen de timene vi var i skitrekket.

Da vi kom hjem i halv firetiden kunne jeg konstatere at det ikke hadde vært mye å få gjort i hagen om jeg hadde vært hjemme. Snøen var stort sett bare smeltet i deler av innkjørselen, så noe rydding i bedene hadde det ikke vært mulig å få gjort. De lysegule krokusene hadde kanskje vokst litt siden i går, men ennå går det nok noen dager før de begynner å blomstre.

I morgen er det skuddårsdag, og i overimorgen er det endelig 1. mars så vi kan si at det er vår! Og uansett om snøen ligger på bakken og gradestokken stadig vekk kryper under null, så er lyset virkelig kommet tilbake!

Ha en fin avslutning på vinteren! Neste innlegg håper jeg vil ha krokus i seg!

Klem fra Anne-Kristin
Det ble mye ved av den gamle busken
Nå må kubbene kløves
Alle småkvistene gikk gjennom kompostkvernen
Bare stubbene står igjen
Roten blir vanskelig å få bort.
Så swer vi bedre mot havet langt der ute.
Krokusknoppene begynner å vise seg
Det blir ennå en stund til jeg kan sette ut planter i drivhuset
Julerosen jeg plantet for noen uker siden
 ser ut til å få nye blomsterknopper.
Ikke mye som minner om vår i hagen.
Men går du nær nok ser du at det våkner til liv.
Her er Peonen klar for våren.
Har de vokst noe siden det forrige bildet?
Det ble tatt i går, mens dette ble tatt i dag.
8 kommentarer:

 1. Härligt med ved, det blir man glad av, åtminstone jag. Vi har en gammal kakelugn som vi eldar i under hela vinterhalvåret, trevligt att tända brasan varje kväll.

  Här verkar våren lysa med sin frånvaro - riktigt kallt på nätterna fast solen börjat värma dagtid.

  Det är dags nu för våren att anlända!

  Ha det gott!

  SvarSlett
 2. Så deilig å få kommet i gang med planlagte hageprosjekter. Jeg hadde tenkt å rydde i drivhuset i dag, men fant ut at det var langt bedre å oppholde seg på solsiden, så det får vente til det blir noen flere varmegrader. Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 3. Fint og vårlig her i helgen! Snøen har smeltet og snart er det vår! Fortsatt god helg!

  SvarSlett
 4. Här har vi visserligen ingen snö kvar men det är rätt kallt på nätterna ca -7-8 grader så fast solen skiner så är det så det går inte att göra något i rabatterna ändå eftersom det är tjäle. Vi får hoppas på att mars kommer med riktig vår nu :) Ha det gott/Monne

  SvarSlett
 5. Hei Anne-Kristin

  Tror også våren så småt er ved at indfinde sig - Her lover de kun sporadisk nattefrost fremover - ellers plus.
  Og dine planter er da også kommet godt igang, og jovist din Crocus fik lige vokset lidt der:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
 6. Koselig å se dine gule krokus! Her er det meldt om masse snø fremover, og det er det siste jeg ønsker meg nå :(
  Men våren kommer jo en gang her også...

  Klem fra Marit

  SvarSlett
 7. Så vacker den första bilden är, med solen som skiner på de snöklädda bergen. Enligt prognosen kommer vi få mycket snö i slutet på veckan, så ingen vår i sikte här heller:-(

  SvarSlett
 8. Her er faktisk ikke krokusene kommet så langt som dine, alt står liksom på vent ! Og... det er mer vinter i vente :-(
  Bra jobba med ved og kvistkvern :-)
  Ha en fin uke.

  SvarSlett