søndag 6. mars 2016

Sommerdrømmer

Ridderspore er vanskelig å få inn på bildeformatet
Anne på bloggen Moseplassen oppfordrer hagebloggerne til å dele sine sommerdrømmer på bloggen denne helgen, slik at vi kan jage bort litt av vinteren. Her i Bergen er det ganske vårlig for tiden, snøen smelter sakte men sikkert selv om nettene fremdeles er ganske kalde. Kanskje får jeg se den første utsprungne krokusen i dag, hvis solen titter fram som meldt.

I fjor kom ikke sommeren skikkelig i Bergen før i midten av august, så drømmen for i år er først og fremst å få varme gode dager med mye sol. Å få bruke Kirsebærstuen under det store "kirsebærtreet" , som vel egentlig er morell, står høyt på ønskelisten. Det er plassen å sitte når det trengs litt lett skygge. Hengekøyen mellom dette treet og det gamle epletreet kom aldri opp i fjor, men i år skal jeg ligge der og kose meg med en god bok og nyte fuglesangen. Bildene er noen år gamle, det har blitt mer orden på bergene rundt de site par årene.

Blomstringen skal selvfølgelig være overdådig, den nye klatrerosen "New Dawn" som jeg fikk i fjor skal vokse godt og begynne å blomstre rundt den sorte lykten, og alle peonene skal selvfølgelig få mange nydelige blomster. Jeg drømmer om liljer, iris, høstfloks, riddersporer og roser, alle disse store dronningene blant hageblomster, som vekker oppmerksomheten på god avstand. Men også de mindre iøynefallende som du må tettere på for å oppdage.

Som en ballkjole - en lys rosa peon
Selvfølgelig drømmer jeg om drivhusdyrkingen i drivhuset jeg fikk i fjor, og som skal bruker for første gang i år. Paprika- og chiliplantene står og vokser i kjøkkenvinduet allerede, og kanskje blir det såing av tomat senere i dag. Jeg gleder meg til å kunne høste tomater, chili, paprika, agurk og kanskje flere sorter på sensommeren. Og selvfølgelig alle grønnsakene som jeg skal ha i pallekarmene, gulrøtter, purre, hvitløk, salat, asparges og mange urter.


Det er dekket til formiddagste i Kirsebærstuen

Sommerdrømmene er mange, og jeg er heldigvis god på å nyte øyeblikket. Derfor blir det nok mange gode kaffestunder i hagen også i sommer. Noen mener at om en drømmer for mye blir en bare skuffet. Jeg tenker at om du har evnen til å drømme kan du være heldig å oppleve alt to ganger. Hvis sommeren skulle bli våt og kald, så har du hatt opplevelsen av den perfekte sommeren gjennom drømmene dine.

Jeg kjenner at sommervarmen har begynt å fylle meg innenifra. Jeg håper jeg har klart å skape litt sommervarme i deg også. For de som har fulgt meg en stund blir det kanskje litt repetisjon av bilder. Men fine bilder kan vel deles flere ganger? Du finner flere sommerdrømmer Her hos Anne på Moseplassen.

Ha en fin søndag, om du har mulighet til å gjøre noe i hagen eller ikke. Jeg ser at jeg runder 25000 visninger på bloggen min i dag. Det må vel bety at det er noen som finner glede i å lese det jeg skriver. Tusen takk til dere!

Klem fra Anne-Kristin

En av høstfloksene - navn ukejnt
Gammel sibiriris fra bestefarhagen
Denne peonen blomstret for første gang i fjor
Peonene er mine absolutte favoritter!
Vakre roser har jeg noen av i hagen.
Liljene er kanskje de som har den kraftigste duften i hagen min
Denne stuen under treet er den aller største lengselen
Her skal jeg ligge og kose meg med en god bok
når jeg er fornøyd med dagens hageinnsats.11 kommentarer:

 1. Flotte bilder! Så koselig den stuen under treet er, sommerstemning :) Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 2. Ja, vi finner glede i å lese bloggen din. Nydelige bilder av herlige blomster blir man aldri lei av. Aller mest spennende ser den ut utestuen din. Der må det være herlig. Ha en fin søndag du og. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 3. Det är alltid trevligt med fina sommarbilder, speciellt nu när vintern inte alls har lust att försvinna.

  Allt gott!

  SvarSlett
 4. Gratulerer med visningstallet :)
  Og tusen takk for at du delte drømmene dine med meg, her var mye å glede seg over!

  SvarSlett
 5. Ja vad vore livet utan drömmar? :) Förra året var ju ingen höjdare så nu ser jag verkligen fram emot sol o värme :) Vilket fantastiskt ställe du har under körsbärsträdet! Ha det gott/Monne

  SvarSlett
 6. Hei Anne-Kristin

  Om en lille uge tror jeg våren kommer:) Og den vil jeg nødig gå glip af - og sommer skal der nok komme, den tid den glæde!
  Fine billeder du har fundet - det giver en forsmag på det der kommer!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
 7. Gratulerer med de 25000, det er ikke rart med en sånn flott blogg som du har! Drømmer er til for å deles, og drømmer må vi ha. Gled deg til din første drivhussesong, er nesten litt misunnelig, siden jeg ikke lenger har drivhus......Nydelige rom i hagen din, snart er det vår og sommer! La oss håpe på en bedre sommer med mye sol og varme dager!

  SvarSlett
 8. Herlige herlige bilder!!
  Lengselen etter sommer blir ikke mindre etter disse bildene:)

  SvarSlett
 9. Så vackra blommor hos dig, och visst drömmer man om allt det fina, som hör sommaren till.
  Ha det fint!
  Marika

  SvarSlett
 10. Takk for at du delt minner fra sommeren:-). Jeg gleder meg til å nyte mat utendørs igjen!

  SvarSlett
 11. Så fint det er under kirsebærtreet ditt. Det er deilig å leve utendørs. Trives godt med det her også, og det er deilig at vi er i mars, med mange fine stunder i vente!!

  SvarSlett