onsdag 23. mars 2016

God påske!

Værmeldingen for påsken i Bergen har ikke sett bra ut, temperaturer rundt 4-5 grader pluss og regnvær hele påskeuken. Med unntak av i dag da meldingen viste full sol og 8-10 grader. Denne påsken har jeg lagt opp etter bunadssyingen, skjorten skal være ferdig i løpet av påsken. Det vil si at jeg står grytidlig opp for å sy, sånn at jeg med god samvittighet kan kose meg i hagen eller gå tur senere på dagen. Det var deilig å stå opp klokken 07.00 til nydelig blå himmel, selv om de to små kuldegradene bekymret meg litt. Jeg har nemlig av plassmangel allerede satt to paprikaplanter og en chili ut i drivhuset, og der har jeg ingen varme på. Heldigvis hadde plantene klart seg fint, og i løpet av dagen ble det ganske sommervarmt inni drivhuset.

Crocus Chrysantis Prins Claus
Alt regnet de siste dagene har ført til at mange krokus har visnet, men heldigvis har jeg flere på vent, og i dag sprang også de første Crocus Chrysantis Prins Claus ut. Disse kjøpte jeg og satte ned i høst, jeg likte så godt den fiolette utsiden på dem. På denne tiden pleier også Cream Beauty å ha takket for seg, men i høst kjøpte jeg også flere løk av dem og satte i et annet bed, så da kunne jeg likevel nyte dem i dag. Det kunne forresten også en av vårens første humler gjøre. Den storkoste seg i de nyutsprungne gule, og jeg fikk god tid til å ta bilder.

Flere krokus har begynt å blomstre nå, noen mørkere guloransje strålte om kapp med solen, og noen enkle hvit og lillastripet hadde også åpnet seg. Etterhvert kommer det flere, også på østsiden av huset, så jeg har ennå flere uker med denne nydelige og fargesprakende vårblomstringen å glede meg til.

Våririsen Iris Reticulata George sto nydelig i solskinnet i dag. Når den har stått litt ser jeg at den ikke er så klar blå som jeg først trodde, men dypere lilla i fargen. Jeg håper virkelig de trives, så det blir flere av dem i bedet neste år.

Litt mer opprensking ble det også tid til i dag, litt etter litt forsvinner alt det visne fra bedene. Noen steder må jeg gå mer drastisk til verks, men det får vente til skjortesømmen er over. Det er risikabelt å sy hvitsøm med fingre som er inngrodd i jord, og jeg får ikke helt til å bruke hansker.

Galanthus Nivalis Flore Pleno
Jeg fikk en fin liten kaffestund i solkroken i ettermiddag, men jeg klarte ikke å sitte så lenge, for først måtte jeg bare ta noen flere bilder, og så måtte jeg bare få bort noe ugress. Så var det greit å få raket litt, og klippet bort mer vissent, og så måtte jeg ta noen flere bilder. Det er kanskje noen som kjenner seg igjen?

Jeg håper virkelig på flere solskinnsdager i påsken! Ellers har jeg enda flere frø som skal såes, og mye som skal prikles. Jeg tror det kommer til å bli en fin påske! Jeg blir veldig glad for en påskehilsen fra dere som leser, og kjenner du noen som du tror kunne like dette, så kan du gjerne dele!

Jeg ønsker dere alle en riktig fin påske!

Klem fra Anne-Kristin

Alt det visne er klippet bort, og snart blomstrer både krokus og våriris
Klyngene med krokus gjør seg godt i staudebedet i innkjørselen
Snøklokkene ved foten av prydkirsebæren

Iris Reticulata George
En kjøttmeis forsyner seg av solsikkefrøene
9 kommentarer:

 1. Å, så flott vårblomstring!! Været i dag har vært strålende her i vest ja. Synd det ikke skal vare hele påsken! Vi får ta det som det kommer, og finne på noen påskeaktiviteter innendørs :) God påske!

  SvarSlett
 2. Dejlige - dejlige krokusbilleder og også galathus og iris - hvor er de fine. Vi får vist heller ikke godt vejr i påsken, det skal regne og blæse... Men jeg ønsker dig en dejlig påske :)

  SvarSlett
 3. En deilig dag i solen! Vi får håpe værmelderne tar feil og at solen titter innom igjen?! God påske!

  SvarSlett
 4. Helt fantastiskt ljuvliga krokusbilder, här är det ingen idé att plantera krokus, rådjuren äter upp dem direkt :( Ljuvliga och soliga dagar har vi också haft hos oss och jag hoppas att de fortsätter :)Glad Påsk från mig/Monne

  SvarSlett
 5. Hei Anne-Kristin

  Det ser virkelig godt ud med al den frodighed - Crucus er en lækker og sikker blomst på denne tid af året.
  Også her lover de nogle grå dage. Men når jeg kigger ud er der en flot sol fra en klar himmel:)

  Ha en dejlig påske

  SvarSlett
 6. Deilig vår hos deg Anne-Kristin:-)
  Det begynner så smått her også, men med regn og kjølig vær tar det nok litt tid. Lykke til med skjorte søm.
  Ha en fin påske.

  SvarSlett
 7. Hei!
  Så fint det blomstrer hos deg. Det har begynt her også, men vi henger et godt stykke bak deg.
  Fortsatt god påske! Anne

  SvarSlett
 8. Vilka vackra bilder på dina vårblommor! Ha en fin fortsättning på påskhelgen!
  Hälsningar/Anja

  SvarSlett