mandag 7. mars 2016

Krokus i blomst!

Endelig er det slutt på bare hvite blomster i vårhagen. I dag åpnet de første krokusene seg, vakre lysegule med oransje støvbærere. Krokusene var i hagen da vi flyttet inn, og jeg visste egentlig ingenting om dem før i fjor. Da fikk jeg vite av Karsten F på den danske bloggen; Grønne Nedslag, at de heter Crocus Chrysantus Cream Beauty.

Jeg hadde håpet de skulle springe ut i går da det var meldt strålende solskinn, men værmeldingen feilet, og solen kom aldri helt igjennom i går. I dag derimot var det skyfritt og deilig, men ettersom jeg måtte på jobb måtte jeg sette mannen min på fotograferingen. Jeg visste at når jeg kom hjem fra jobb, ville solen ha gått forbi og krokusene ha lukket seg.

Jeg kom likevel tidsnok hjem til å se dem før de var helt lukket, og noen bilder med mobilen ble det også. Så i dag deler jeg bilder av vårens vakreste, nå er det virkelig vår i Bergen!

Ha en nydelig kveld!

Klem fra Anne-Kristin

De to siste bildene ble tatt da solen var gått bort fra bedet.11 kommentarer:

 1. Dejligt med solskin og hvor er de bare yndige, de lysegule krokus :)

  SvarSlett
 2. Heldige deg! Nå er det stor forskjell på øst og vest her i landet :) Den gule crokusen du viser plantet jeg i høst, og gleder meg veldig til jeg kan se min her omtrent om en måned eller så ;)

  Klem

  SvarSlett
 3. Hei Anne-Kristin

  Mine Crocus chrysantus er gået til denne våde vinter, så er det jo godt at se de fine billeder af dine;)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
 4. Hvor er de søde 😀 Jeg har også nogle stykker af cream Beauty, men de er bare lige kommet op og har slet ikke sat blomst endnu.

  SvarSlett
 5. Der var de ja, for en fin gulfarge.:)

  SvarSlett
 6. Hei!
  Man glemmer hvor vakre de er. Gleder meg til at de dukker opp her også.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 7. Här blev allting täckt av ca 10 cm blöt snö så jag njuter av dina krokus tills mina tittar fram igen :) Så fint att du fick ett namn på dem:) Ha det gott/Monne

  SvarSlett
 8. Heldige du som har fått krokusene i blomst!!! Cream beauty har en nydelig gulfarge. Har de i hagen. Det er akkurat det jeg savner med Bergen; at våren alltid kommer tidligere enn her øst. Nyt til det fulle.
  Jannicke

  SvarSlett
 9. Å, så nydelige! Og så koselig med vårtegn, det er tydelig at våren har kommet hos dere :-)
  Ikke mye som minner om vår her i nedsnødde Valdres, men det blir vel vår tur etter hvert også...
  Ha en fortsatt fin uke :-)

  SvarSlett
 10. Härligt med de första vårblommorna. Mina blommade denhär tiden förra året, men i år får jag vänta ett tag till.
  Vacker färg.
  Ha det gott / Marika

  SvarSlett
 11. Utrolig skjønn beauty!! Du har det mildere enn hos meg, det er det ingen tvil om. Krokus er bare helt fantastisk, med de varme vårfargene.:)

  SvarSlett