tirsdag 15. mars 2016

Flere og flere krokus kommer i blomst

Tett i tett med lilla krokus
Tredje krokusinnlegg på rad, sånn blir det når marssolen virkelig tar tak. Og det blir neppe det siste, for foreløpig er vi bare i startgropen når det gjelder krokusblomstring. De første Cream Beauty har allerede begynt å visne, men i høst satte jeg flere løk et annet sted i hagen, så jeg får et nytt møte med dem om en ukes tid eller to. Flotte blomster er det fint å ha flere steder i hagen, så forlenger man blomstringssesongen på de man liker aller best.


Hvite med smale lilla striper
Lyse gule Cream Beauty
De første er på vei til å visne
Crocus Chrysanthus Ard Schenk
 En av inspirasjonskrokusene fra bloggland var Crocus Crysanthus, Ard Schenk. Blomstene, som ser ut som risgrøt med smørøye eller speilegg, forelsket jeg meg i i fjor vår. På flere blogger dukket de opp, og i høst fikk jeg kjøpt løk og plantet i lyktebedet i innkjørselen. Jeg så da jeg gikk på jobb i dag tidlig at de ville springe ut i dag, så kameraet kom fram med det samme jeg var hjemme for å forevige dette første møtet. I tillegg var både hvite og nestenhvite i blomst i dag, i tillegg til de hvite med lilla striper. Snøklokker og klosterklokker må ha meg unnskyldt, nå er det fargene i hagen som overtar tronen.

Blomsten rekker ikke over bladene

Den første er sprunget ut, i morgen blir det kanskje flere
Nydelig med det gule og oransje midt i det hvite
Muscari Latifolium
I bedet ved husveggen der de fleste tidlige krokusene blomstrer har jeg også mye bredbladet perlehyasint, Muscari Latifolium. Disse pleier å være tidlig ute, og i dag var faktisk den første av dem så vidt kommet i blomst. Og ikke nok med det, den første våririsen har også begynt å vise litt farge i toppen, jeg lurer på om den vil blomstre i morgen.

Med varme godt over titallet mange steder i landet regner jeg med at mange kommer til å vise blomstrende skjønnheter framover. Og jeg kommer helt sikkert til å vise flere krokuser, og kanskje jeg noterer meg navnet på noen flere fristelser hos andre bloggere...

Ha en fin tirsdagskveld!

Klem fra Anne-Kristin
Hvite krokus
Nesten hvit med med et skjær av lilla
Samme som bildet over, du ser kanskje de tynne linjene av lilla.
Indre kronblad lilla og ytre nesten hvite.
Er det noen som vet hva disse kan hete?
Iris Reticulata - plantet i høst19 kommentarer:

 1. Så flotte krokus du har! Ard Schenk har jeg også :)
  Jeg vet dessverre ikke navnet på den du har.

  Ha en fin kveld!
  Klem

  SvarSlett
 2. Så heldig du er som har krokusblomstring! Mange fine også. Her er det alt for tidlig å se etter blomster. Hekdigvis har det smeltet en del de siste dagene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir vel tid for krokus på hedmarken og snart! Det er deilig når snøen endelig smelter bort og vårtegnene kommer tilsyne!

   Slett
 3. Cette charmante petite fleur printanière est un régal à voir quand elle est plantée en masse et qu'elle s'habille de bien jolies couleurs. Beau printemps chère Anne-Christine...
  Belle soirée...jocelyne

  SvarSlett
  Svar
  1. Merci beaucoup, je suis d'accord, les grands groupes sont très belles. Beau printemps à toi aussi, Jocelyne!

   Slett
 4. Hei! Så flotte krokus! Mine blomstrer ikke ennå, men de er på vei :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! I det flotte været som ligger over Norge nå, kommer de vel snart!

   Slett
 5. Hei Anne-Kristin

  Flotte Crocus!
  Din ukendte ligner en Crocus vernus selektion måske "Haarlem Gem" eller "Vanguard"?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Karsten. På google bilder tror jeg kanskje de har formen til Haarlem Gem mer enn Vanguard... Jeg får undersøke mer omkring dem.
   Ha en fin onsdag!

   Slett
 6. Hei Anne-Kristin, mitt første besøk på bloggen din, hyggelig å besøke en norsk blogg :-) Her i London ligger vi litt foran dere, men det har vært en veldig lang og uvanlig kald periode i det siste så mine krokuser er fortsatt i blomst – helt uvanlig. Ellers ser jeg vi har mange planter og blomster til felles!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Helene! Så kjekt med nytt besøk! Forskjellen på her og London er vel noen uker, men gleden over blomstringen like stor!

   Slett
 7. Vilka otroligt vackra krokusar! Hos mig är det ingen idé att plantera krokus eftersom rådjuren äter upp dem innan jag får se dem blomma :( Njuter av dina istället :) Ha det gott/Monne

  SvarSlett
  Svar
  1. Så synd at rådyrene spiser opp krokusene dine. Hos meg tar hjorten mye, men heldigvis ikke krokusene.

   Slett
 8. Tror jeg må ta meg en runde i hagen og se om det er kommet noen krokus her, og så må jeg få sådd litt i dag. Ha en fortsatt fin dag,
  hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 9. Flotte krokus allesammen - du skal bare vise dem igen og igen, det er jo tid for krokus - og heldigvis stærkt på vej til forår.

  SvarSlett
 10. Nu blir jag verkligen avundsjuk! Här har krokusarna inte ens stuckit upp ovanför jorden än. Frost nästan varje natt och en hel del tjäle kvar i jorden. Suck.
  Allt gott!/Laila

  SvarSlett
 11. Så deilig at så mange krokus er i blomst.Selv om vi bor i et mildt klima, ligger vi en stund etter deg.
  Noen få snøklokker og enkelte krokus er i ferd med å åpne seg...
  Nyt våren:-)
  Eirin

  SvarSlett
 12. Så här års kan man inte få nog av det som blommar. Det gör inget om det blir hundra inlägg i rad, jag njuter av allt som massexponeras nu. :))
  Ha det gott! ♥

  SvarSlett