tirsdag 23. februar 2016

De hvite brer seg - hvilken lykke

Vinteren kommer og går i Bergen, gradestokken kryper opp og ned rundt nulltallet, og nedbøren veksler mellom snø, sludd, hagl og regn. Innimellom kommer solen fram, og er du innendørs føles det som om sommeren er her. Men ute er det surt og kaldt, og det er ikke mye som klarer å lokke meg ut etter arbeid. Det eneste er solskinnet og alle de vakre små hvite blomstene som dukker opp overalt i hagen. Klosterklokkene hadde stor plass i grunnmursbedet på nordsiden, inntil husveggen er de også først ute med blomstringen som regel allerede i slutten av januar eller begynnelsen av februar. høsten 2014 grov jeg opp dette bedet, og ettersom løkene tar mye større plass når de skal graves ned igjen, ble det mange til overs. Disse satte jeg ned i andre bed, så nå dukker de opp til forskjellige tider, og jeg har glede av dem mye lenger. Dette er lurt å tenke på når du skal sette løk, pass på at blomstringen varer så lenge som mulig.

Klosterklokkene har vært i hagen hele tiden, mens de fleste snøklokkene har jeg selv plantet. Det begynte med tre løk som jeg fikk med meg fra bestefarhagen. Fra tuen der de ble tatt plukket vi den siste buketten til bestemor da hun døde. De fikk hun med seg på sin siste reise, så disse løkene betyr mye for meg. Etter hvert som årene har gått har de blitt mangedoblet, og nå står de som et lite teppe under prydkirsebærtreet og ønsker alle velkommen til oss.

Noen fylte snøklokker har jeg tidligere kjøpt løk av og satt ned, men de er ikke i blomst ennå i år. Nå laver snøen ned ute, mørket har lagt seg over Bergen, og jeg skal ha meg en kopp kaffe under ullpleddet i sofaen. Til helgen er det meldt full sol, så da håper jeg krokusene springer ut. I fjor var de i blomst fjortende februar, men det var riktignok ekstremt tidlig.

Ha en fin kveld, alle sammen!

Klem fra Anne-Kristin

Disse Klosterklokkene ble flyttet hit for et drøyt år siden.
Nydelige klokker, gjerne flere på hver stengel.
Litt ettermiddagssol fikk blomstrene til å ta seg ut som best.
Jeg har mange nok til å plukke en liten bukett
Til å begynne med var det bare tre blomster.
Nå har de spredd seg som et lite teppe.
I et av bedene har de akkurat begynt å vise knoppene sine. 9 kommentarer:

 1. Så heldig du er som kan se så mange vakre blomster allerede! Det er tidlig i Bergen, men hyggelig å se på for oss som har snø på bakken fortsatt.

  Klem, Marit

  SvarSlett
 2. Snöklockor skulle jag gärna ha men det har inte velat ta sig i vår trädgård ännu men vi får se om jag kan plutta ner fler lökar till hösten :) Det verkar som om ni har samma typ av väder i Bergen som vi har här. Blir varm i hjärtat när jag läser om Bergen Pappa var född på Håkonshälla och vi var ofta i Bergen när jag var barn. Nu finns bara minnen kvar av far som gick bort i oktober 2015. Ha det gott/Monne

  SvarSlett
 3. Hei Anne-Kristin

  Nu har Bergen klart føringen over od hernede, det er jo fuldt udsprungne blomster du viser!
  Her kommer vinteren lidt retur med nattefrost den næste uge - det må vi tage med:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
 4. Så fin vårblomstring hos deg! Viktig med tidlige sorter nå på denne tiden! Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 5. It's so nice to see the back flowers.Have a nice day,Patricia

  SvarSlett
 6. Så härligt med klosterklocka och snödroppar. Det dröjer ett tag innan mina krokus blommar. Klosterklockan har jag försökt få in i trädgården, men de har inte trivts. Får försöka igen. Finns inget finare än de första vårblommorna.
  Ha det riktigt fint.
  Marika

  SvarSlett
 7. Underbart älska snöklockor. De är finast av de alla.
  Allt gott
  Annika

  SvarSlett
 8. Skjønne blomster! Jeg har prøvet selv noen ganger med Klosterklokker uten å få dem til.

  SvarSlett
 9. Så underbart med en vit matta av snöklockor och snödroppar. Här har det inte kommit så långt ännu, men man kan se små gröna toppar sticka upp ur jorden:-)

  SvarSlett