søndag 14. februar 2016

Årets første kaffe og vafler i hagen

Måneskinn ved solnedgang. sett fra hagen min
Etter flere uker med regn, regn og atter regn kom høytrykket til bergen denne uken. Selv om blå himmel på denne tiden av året fører med seg skikkelig kulde, kan vi kjenne at solen virkelig varmer midt på dagen. Innunder altanen vår har vi en fin plass der solen varmer på ettermiddagen, og der passer det fint å sitte på denne tiden av året.

Men før det kunne nytes kaffe og vafler var det en stor jobb å gjøre. Da vi flyttet inn sto det to store gamle thujaer på hver side av den doble porten inn til hagen. Den ene av dem ble saget ned et av de første årene, for den skygget godt på bærbuskene. Den andre av dem ble raskt en fin hytte for jenta vår. Fem-seks kraftige stammer med et godt rom mellom var perfekt å leke mellom, det ble "solgt" kaffe fra lekekopper til den som ville ha, og etter hvert ble busken også fin å klatre i for en liten jente. Etter hvert døde flere av grenene på thujaen, og de siste årene har den ikke vært fin å se på. Likevel ville vi at den skulle stå helt til jenta vår hadde sluttet å leke hytte. Nå er det riktignok noen år siden hun sist lekte i den, hun blir konfirmant til våren, men det har hele tiden vært andre ting som har vært prioritert.

Fra thujaen og et stykke langs gjerdet mot naboen har vi en løvfellende hekk. Den er bred og høy og har vært vanskelig å klippe. I år fant jeg ut at jeg ville klippe den omlag 30 cm kortere enn den vanligvis blir klippet. På den måten vil det være enklere å ta årsskuddene i toppen hver vår.

I går, etter lørdagens handling og lunsj hos foreldrene mine gikk vi i gang med sag og greinsaks. Jeg fikk hjelp av mannen, han sagde opp de tykkeste grenene til ved etter hvert som jeg fikk saget dem av. Vi fikk bort alt det grønne på thujaen, samt en god del smågreiner innimellom. Det var virkelig mange greiner å ta av, og jeg hadde bare en håndsag tilgjengelig, så ferdig ble jeg ikke. Da vi ga oss for ettermiddagen i går oppdaget vi at vi endelig kunne se sjøen også fra plassen under altanen. Den har ikke vært synlig fra den plassen før, så det var en kjekk oppdagelse.
Hekken ender i det første
 staudebedet jeg laget i hagen

Da solen begynte å varme i formiddag var det på an igjen. I dag prioriterte jeg å få klippet ned hekken. Jeg fikk satt opp klippesnor, så hekken skulle bli noenlunde lik i høyde hele veien. Det ble mye opp og ned fra trøen for å sjekke om det var beint nok. Etter et par timers jobb var hekken ferdig, og jenta vår serverte kaffe og nystekte vafler. Resten av thujaen tror jeg vi får ta med motorsag, de største stammene har en diameter på rundt 30 cm. I tillegg er det vanskelig å komme til får å få gjort jobben.

Tenk at jeg allerede er ferdig med hekklippingen og det er bare 14. februar! Jeg håper inderlig det blir flere slike flotte, vårlige dager framover. Jeg får vel dele et par blomsterbilder fra hagen i dag også.

Ha en fin søndag, alle sammen!

Klem fra Anne-Kristin

Thujaen har blitt skikkelig stygg med årene
- det er ikke akkurat en vakker invitasjon inn i hagen
Velkommen til oss?
Et perfekt hyttetre
Her var det god plass for hyttelek

Dette blir fin varme neste vintrer
Hekken har vokst seg alt for stor
Så er hekken ferdig klippet!
Nå gjelder det bare å få saget bort resten av thujastammene
Jeg glemte visst å ta noe særlig med blomsterbilder i dag...
Det får bli med dette ene.

9 kommentarer:

 1. Oj vad du/ni har jobbat:) Vad härligt att sitta på altanen och dricka kaffe och se havet :)Här har solen också lyst idag men vi väntar nog lite med trädgårdsarbetet. Ha det gott/Monne

  SvarSlett
 2. Skal si dere har stått på og jobbet i helgen! Ha en fortsatt fin morsdag:)

  SvarSlett
 3. Er det ikke deilig å være ute i hagen igjen, vi grillet pølser i går.:)

  SvarSlett
 4. Hei Anne-Kristin

  Flot arbejde med træet og hækken.
  Det er dejligt at kunne sidde ude - 2016 bliver fantastisk!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
 5. Bra jobbet ! Godt å bli ferdig med hekk klipping så tidlig.
  Her er det -18, og 2-3 cm snø, så jeg er spent på hvordan det går med endel planter som hadde begynt å titte fram.
  Ha en fin uke.

  SvarSlett
 6. Så herlig med vårlige beskjæringsarbeid. Det er herlig å kunne være litt ute og i gang med hagestell.

  SvarSlett
 7. Nå fikk jeg vår følelsen, så deilig med ute arbeide å hage-kos.
  Jeg må nok vente litt til men solen begynner å varme, deilig.

  God søndag til deg.

  SvarSlett
 8. Så herlig med kaffe og vafler i hagen i februar!
  Så fint det ble...en må ta både saks og sag frem av og til:)

  SvarSlett
 9. Takk for hyggelig kommentar "inne" på min blogg! Så fin blogg du har, og selve bloggtittelen er til å bli glad av!

  SvarSlett