lørdag 6. februar 2016

Årets første økt i hagen

Klosterklokkene er på vei opp mange steder i hagen
Etter noen dager med skikkelig snøvær og vinter våknet vi i dag til barmark og ganske fint vær i Bergen. Noen regnskyll kom det innimellom tidlig på dagen, men så ble det oppholdsvær og noen korte perioder med sol. Selv om gradestokken ikke viste mer enn fem grader, var det likevel såpass mye vår i luften at jeg bare måtte ut og gjøre noe i hagen! Tidlig februar er fremdeles vinter, så å rydde opp i bedene kan med fordel vente en stund. Vissent løv og annet beskytter de tidligste spirene, i tillegg til at det fremdeles kan omdannes til jord i bedene. Men det er likevel mye som kan gjøres i hagen på denne tiden, og for meg ble det å få litt skikk på en diger Buksbom som tar plass ved gjerdet foran huset.

Buksbomen sto i hagen da vi flyttet inn, og det har liksom aldri vært noen skikkelig form på den. Den var stor allerede for fjorten år siden, og litt småklipping har ikke vært nok. I framkant av busken ligger tømmekummen for septiktanken, så der må den klippes skikkelig slik at renovasjonsfolkene kommer til når de skal tømme. Dermed blir busken litt stygg i en periode før den igjen får grønne blader på grenene. Det er vanskelig å klippe den på toppen også, jeg burde kanskje hatt en trøe å stå på, og en elektrisk hekksaks, men i dag hadde jeg bare vanlig grensaks og hekksaks å hjelpe meg med.
Buksbomen har vokst seg nesten sammen med Blodripsen

Etter en liten times arbeid var jeg relativt fornøyd med resultatet. Busken fikk en mye jevnere fasong, og selv om jeg egentlig ønsker å ha den enda mindre, måtte jeg si at det var nok for i dag. Det var en utrolig deilig følelse å endelig gjøre noe ute i hagen! Mer hadde jeg ikke tid til i dag, lørdager har mange faste poster på programmet. Nå håper jeg bare at det blir like fint vær i morgen, så kanskje jeg får raket sammen all kvisten som ligger rundt omkring etter januarstormene.

Årets Klosterklokker er på god vei opp i bedene nå. Noen av dem har blitt skadet av frosten, regnværet eller snøen og har fått en gulbrun farge på blomstene. Heldigvis har jeg mange av dem, så jeg skal få god glede av dem utover i februar, tenker jeg!

Til alle dere der ute ønsker jeg en fin lørdag!

Klem fra Anne-Kristin

Klippingen har kommet litt i gang, men det er enda mye å ta av

Flettet pil i forgrunnen

Busken har fått en jevnere og rundere form

Vårlig i hagen med snev av sol -
Busken ble ganske bra, men kanskje litt høy i venstre del.
Kanskje jeg fikser det i morgen.
Busken må beskjæres kraftig på venstre side,
 slik at det er mulig å tømme septiktanken.
Løvet ligger ennå i bedene som en beskyttende dyne.
Den nye Helleborusen står fremdeles i potten sin i bakgrunnen.

10 kommentarer:

 1. Jøss, tenk å kunne jobbe ute i hagen allerede og at det er blomstring på gang! Her er det lenge til det er noe å gjøre eller se av liv i hagen.

  SvarSlett
 2. Syns det var en staselig buksbom, registrerte at snøklokker og klosterklokker har begynt å kikke fram her også, men fikk ikke tid å gjøre noe i hagen.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 3. Ja, det har vært vårlig her på Bømlo også i dag, påskeliljer, snøklokker og andre vårblomster spirer pga alt vannet fra oven! Gressløken er ca 5 cm over jorden! Håper ikke det blir frost! Men det kan vi vel ikke se bort fra, det er bare februar :) God helg!

  SvarSlett
 4. Nå er visst Bergen på stell igjen!
  Her på Østlandet er det et par måneder til vi kan oppleve noe sånt...

  SvarSlett
 5. Tenk at du allerede har hatt en hageøkt! Det er jo rett og slett vårlig i Bergen ser jeg :) Her er alt gjemt under en hvit dyne, så det er ingen vits i å lete etter vårtegn ennå. Men i dag var det herlig fuglesang ute, så kanskje det er et tegn?
  Buksbomen din ble jo kjempeflott etter friseringen i dag!

  SvarSlett
 6. Hei Anne-Kristin

  Bergen og os her nede følges godt ad -også denne vinter- Tror dog dine klosterklokker -Leucojum vernum- er længere end mine - jeg må ud og kigge efter:)

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlett
 7. Så härligt att se snöklockor på gång också! Så fin buxbomen blev med lite beskärning. Det är tacksamt arbet, håller sig ju ett tag!

  SvarSlett
 8. Tror jeg må ta en titt i hagen i morgen. Kanskje snøklokker og klosterklokker er kommet lenger enn jeg tror...
  Bra jobba med buskbomen :-)
  Vi må nok vente litt til med hagearbeid hos oss.
  Ha en fin uke.

  SvarSlett
 9. Åååh, så deilig å være litt i gang! Flinke deg som har gått løs på buskbomen. Det er hardt arbeid med trær og busker synes jeg. Vi har ikke så mye av det, nettopp av den grunn. Jeg er spent på å komme til Enerhagen om et par uker. Ikke vært der siden januar. Kanskje våren har begynt å kommer der også, men den er jo alltid tidligere i fine Bergen:)
  God uke til deg.
  Jannicke

  SvarSlett
 10. Det var en rejäl buxbomsbuske! Det är svårt att klippa och få till det riktigt bra men du har lyckats bra tycker jag :)Jag väntar nog lite till innan jag gör något i trädgården, det ska tydligen bli kallare nu i slutet av veckan :( Ha det gott/Monne

  SvarSlett