lørdag 23. januar 2016

Så er jeg i gang med våren!

En skikkelig kuldeperiode er over, i går kom varmegradene, og i dag er hagen nesten fri for snø. Selv om bakken er godt frossen kommer likevel vårfornemmelsene fram hos meg, og ettersom jeg har fått med meg at chili allerede burde vært sådd, tok jeg en tur på hagesenteret i regnværet. Et par chiliplanter vil jeg ha i drivhuset, så chilifrø sto øverst på listen. En pakke paprikafrø måtte jeg også ha, og siden jeg ikke har hatt noen av disse før, ble det litt "elle melle" når jeg skulle velge. Datteren min er så glad i søtpaprika, og hun har tatt frø av en av dem, så de skulle vi også så i dag.
Jeg synes det er så mange vakre Helleboruser rundt hos dere andre hagebloggere, så jeg ble veldig smittet av basillen i fjor, da jeg kjøpte mine to første. I dag kjøpte jeg min tredje, en Anna's Red. Ennå har jeg ingen fylte sorter, men det kommer gjerne etter hvert.
Hagesenteret på Fantoft ønsket å ta vare på småfuglene, så de delte ut gratis fuglenek! Nå henger det fint på plass i det gamle epletreet.
Helleborusen står i potte i blomsterbedet foreløpig, så får jeg plante den når bakken tiner. På badegulvet står tre potter med nysådde frø i et minidrivhus. Jeg kjenner at hagegleden allerede bobler i meg, og tenker det er nok flere av oss som har det sånn på denne tiden.

Ha en fin lørdagskveld alle sammen!

Klem fra Anne-Kristin
Denne måtte jeg ha, for jenta mi heter Anna Sofie

Gratis fuglenek var en fin overraskelse
Endelig kan jeg så til drivhusdyrking!
Minidrivhuskaret ble fylt med vann
så jorden kan trekke til seg fuktighet nedenifra.
Legg til bildetekst


Jorden var så tørr at den trengte litt vann på toppen også.
Med en vanlig vannflaske med drikketut
risikerer du ikke at jorden forsvinner fra frøene.
Vær så god - fuglematen er servert!11 kommentarer:

 1. Hei! Her er det også nesten bart og plussgrader i dag! Helleborus ønsker jeg meg flere av også, for det er så fint med noe som blomstrer om vinteren! Jeg har tre hvite fra før av, og har veldig lyst på røde! Din røde julerose var veldig fin! Ha en god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Det er synd de ikke er rimeligere, to- trehundre kroner for hver plante gjør at innkjøpene begrenser seg. Men flotte er de!

   Slett
 2. Flott julerose. Ja får lyst til å jobbe i hagen, men bakken er steinhard.Jeg har ikke begynt å så ennå.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Her også er bakken frossen, så det går nok en uke eller to før spaden kan stikkes i jorden...

   Slett
 3. Det var en helt fantastisk oppmuntrende overskrift på dette innlegget!! Ønsker virkelig våren velkommen, ja, selv om den helt store vårfølelse er litt vanskelig å få øye på der ute. Enn så lenge! Herlig med frøsåing. Jeg venter til februar, pga en reise om to uker. Når jeg er tilbake igjen, er det rett oppi frøkassen!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Ha en fin tur, frøsåingstiden er jo bare så vidt i gang.

   Slett
 4. Så flott julerose! Heldige deg som har fått varmegrader, her er det stadig -12. Håper på mildere vær til uka. Godt å være i gang med såingen!

  Klem fra Marit

  SvarSlett
  Svar
  1. Kuldegrader kan ofte være å foretrekke på denne tiden framfor regn. Men her forsvant vannet i brønnen, så det ble litt for lang sprengkulde for oss.

   Slett
 5. Hei Anne-Kristin

  En helt særlig lækker Helleborus du der har fået fat i. Lavet af Rodney Davey og Lynda Windsor, og siden opkaldt efter Anna Pavord den kendte havepersonlighed og forfatter der bla er kendt fra tv og bogen "The Curious Gardener".

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten. Tusen takk for opplysningene! Det er alltid kjekt å vite mer om opphavet til blomstene i hagen! Ha en fin søndag!

   Slett
 6. Underbart med snöfritt, i Göteborg har vi massor med snö, det kommer att ta evigheter innan det är borta. Men det är ett par plusgrader och jag blir jättesugen på att åka till plantskolan när jag ser dina fröpåsar och den här vackra julrosen. Jag köper några varje vårvinter, har dem på entrétrappan och planterar sedan ut den i rabatterna. Åh, efter ditt inlägg börjar jag längta på riktigt.
  Marta

  SvarSlett