søndag 18. oktober 2015

Tørket mynte blir te på kalde vinterkvelder

Mynte 
I hagen min vokser det mynte både her og der, og på varme sommerdager er det fint å plukke en kvist eller to, putte ned i en tekanne og fylle opp med kokende vann. Det blir deilig, nesten avkjølende te som er god både helt varm og litt avkjølt. I år var det så mange kraftige planter at jeg plukket åtte lange stilker og hang til tørk i drivhuset. Så fikk jeg brukt det nye drivhuset til en slags matauk allerede i år. I dag tok jeg inn de tørkede plantene og dro alle bladene av på kjøkkenbenken. Stilkene gikk i kompostbøtten mens bladene ble klippet opp så de skulle ta litt mindre plass. En teklype ble fylt opp med blader og vannkokeren ble satt på. Og vips, hadde jeg en deilig kopp myntete å kose meg med. Resten av bladene puttet jeg i en teboks, så kan jeg bruke av den når halsen er sår og forkjølelsen kanskje kommer utover i den mørke årstiden.

I dag satte jeg de første hvitløkfeddene i jorden også, men det tok jeg ingen bilder av i år. Jeg har fremdeles en del små purrer i pallekarmene, og de minste gulrøttene står også igjen. Det er så deilig å bare gå ut og plukke det jeg trenger til middagen!

Det blir nok færre innlegg på bloggen framover, det går sakte men sikkert mot november og det blir mindre å skrive om. Men jeg ser allerede fram til den tidligste våren, for jeg har plantet en del tidligløk av våriris og krokus, så det lover godt for neste år!

Ha en fin høstkveld!

Klem fra Anne-Kristin

I et hjørne av hagen vokser mynten blant mye ugress
Det var god plass til tørking i drivhuset i år.
Neste år håper jeg det er fullt av grønnsaker
Knusktørre blader
Klart for å skille blad og stilker
Det ble en stor haug med tørkede blader
Etter en runde med saksen
blir det lettere å håndtere bladene
Så får teen stå og trekke noen minutter
 før jeg kans nyte den.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar