søndag 15. november 2015

Overraskelser i novemberhagen

Vi skriver femtende november, og til tross for dystre værmeldinger har solen likevel stukket innom Bergen på formiddagen. Hagearbeidet for i år er forlengst lagt bort, nå er det bunadssying som er i fokus helt fram til våren. Men en liten runde i hagen innimellom må til, og når det attpåtil er sol er det fint å ta noen bilder med mobilen. Hortensiaene mine har nå stått i blomst i over to måneder! Fremdeles er det god farge på blomstene, så denne høsten har jeg virkelig kunnet nyte disse buskene. De hjemmedyrkede sommerblomstene kon sent i gang i år, men produserer stadig nye knopper. Både kosmos og spansk margeritt står fulle av knopper, men de sto ikke i solen i formiddag, så det ble ikke noen blomsterbilder av dem. Ringblomstene derimot har mange flotte blomster, og skinte nesten like flott som solen i dag! Gulkorgen har heller ikke avsluttet sesongen helt, selv om blomstene bærer preg av mye vann og vind siste uken. Kristtornen står ful av røde bær, men av erfaring vet jeg at disse er borte om et par uker, så det blir ikke mye igjen til julepynting.

I bedene har flere av løkblomstene allerede begynt å gjøre seg klar for våren, både klosterklokker og perlehyasinter har begynt å spire. Den virkelig store overraskelsen var imidlertid en utsprunget rose på en busk jeg trodde hadde avgått med døden tidligere. Jeg oppdaget noen grener med roseblader på sensommeren, så jeg lurte på om noe hadde overlevd av rosen, og i dag fikk jeg altså beviset. En våt og pjuskete oransje rose midt mellom alle de visne staudene. Det var enda to knopper på de tynne grenene, men det er tvilsomt om også de kommer til å blomstre før vinteren.

Jeg bruker ikke så mye tid på å lese hageblogger nå, men ikke fortvil om jeg ikke kommenterer innleggene dine, jeg kommer tilbake senere. Selv om hagen absolutt ikke gir inntrykk av det, så er vi på vei mot advent. Jeg regner med at jeg kommer innom med et innlegg i adventstiden også, så foreløpig ønsker jeg alle en fin avslutning på høsten!

Klem fra Anne-Kristin

Blåfargen er ennå ikke falmet bort.
Denne Hortensiaen begynner å gråne litt i lillafargene
En litt pjuskete Gullkorg
Søyleblomsten vil heller ikke gi seg ennå
Kristtornen er full av røde bær
Klosterklokkene lengter mot vår
Ringblomstene blomstrer flott ennå
Som en sol
Muscari Latifolium under peonbladene
En rose som kom tilbake

Nå håper jeg denne busken tar seg opp og blir stor og kraftig.
Navnet på den har jeg glemt.


13 kommentarer:

 1. Etter å ha fått tilbakemeldinger om at en må ha google+ konto for å kommentere på blogginnleggene mine, har jeg endret innstillingene. Med det forsvant alle tidligere kommentarer (med unntak av de første innleggene) det var kjedelig, men jeg vil at de som ønsker å kommentere skal få gjøre det uten å måtte være bundet av et medlemskap! Håper på mange nye kommentarer etter hvert! Klem til dere alle fra meg.

  SvarSlett
 2. Det var virkelig kjedelig at kommentarene dine forsvant Anne-Kristin.

  Jeg har tittet litt bakover i bloggen din, og stoppet opp ved murerbøtta i drivhusgulvet.
  Det var kjempesmart, og helt nytt for meg ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Martin. Det med murerbøtten fant jeg på fordi jeg tenkte at det kunne være greit med 30 cm ekstra takhøyde for en høyere plante. I bøtten er det plass til en stor planteposst, så kan jeg fylle vann i murerbøtten, så kan planten ha tilgang til vann noen dager. Jeg har altså valgt å ikke ha dreneringshull i bøtten. Ha en fin adventstid! Hilsen Anne-Kristin

   Slett
 3. Mye flott som fortsatt blomstrer i hagen din. Den hortensiaen er jo helt fantastisk! Vi har vært ordentlig heldige som har hatt så lang høst, vi må bare nyte så lenge vi kan.
  Trist med kommentarene dine da, men regner med at du snart får en hel del nye.
  Lykke til med bunadssyinga, ha en fin uke :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mariann. Ja, det er dumt at hundre innlegg står helt uten kommentarer, men kanskje noen kommenterer også på eldre innlegg etter hvert. Nå har heldigvis frosten tatt høstblomstringen, det ble helt feil med blomstring nesten til desember. Ha en fin adventstid! Hilsen Anne-Kristin

   Slett
 4. Så leit at du mistet kommentarene dine! Mye fin blomstring hos deg ennå ser jeg Herlig med lang høst! Masse lykke til med bunadsøm! Ha en fin ny uke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Lang høst er fint, men det er godt frosten tok blomstringen før desember begynte! Nå er det adventsaktiviteter som gjelder, så kommer hagegenet i gang igjen i løpet av romjulen, tenker jeg. Ha en fin adventstid! Hilsen Anne-Kristin

   Slett
 5. The pot marigolds/calendula (in German we call them "Ringelblumen" as well... :) ) are still blooming here as well, and a few of my narcissi are also starting to poke out of the ground prematurely.

  SvarSlett
  Svar
  1. In a few months the spring is here! Have a lovely December!

   Slett
 6. Endelig kan jeg kommentere hos deg, leste at på Martins blogg at han hadde samme problem som meg med google +. For en flott hortensia, det har virkelig vært en deilig høst, her i Haugesund også.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg synes det er kjedelig om ikke alle kan kommentere! Veldig kjedelig å miste flere hundre kommentarer, og det ser ikke så bra ut med hundre innlegg uten! Jeg får satse på at det kommer noen nye, og så får jeg bli ferdig med juleforberedelsene så jeg snart får overskudd til å skrive nye innlegg! Ha en fin adventstid, Ingeborg! Hilsen Anne-Kristin

   Slett
 7. Nydelig hagevandring hos deg! Herlig å se de spirende løkplantene. Det er sannelig inne kjedelig å ha hage! Fortsatt god jul:)

  SvarSlett