søndag 11. oktober 2015

I dag vil jeg prøve noe nytt

og det jeg vil prøve er å delta på Marika i Maribels garden sin utfordring - Trädgårdsfärger - blå! Disse ukentlige temaene som noen av hagebloggerne har i vinterhalvåret er kjekke å lese, men jeg har aldri skrevet noe som jeg har delt på disse sidene. Men så tenkte jeg at jeg kanskje skulle prøve, i hvert fall en gang, så får vi se...
Ukens farge er blå, og jeg har valgt å gå for høstens blåeste i hagen akkurat nå, nemlig Hortensiaene. Jeg har to blå som egentlig har kommet til meg som gaver i krukke.Men etter blomstring plantet jeg dem i bedene, og i år har de endelig blomstret der også. Jeg er virkelig overrasket over hvor lenge disse blomstrer, og selv om den ene begynner å falme litt i fargene nå så er de fremdeles fantastiske å se på. Så har du plass og rette vekstforhold vil jeg anbefale Hortensia på det varmeste.

Hadde det ikke vært for disse blå hadde hagen vært virkelig på hell nå. Men så lenge det blomstrer er det trivelig å jobbe ute. I dag har de siste våririsene og krokusløkene kommet i jorden, så nå gleder jeg meg også til tidlig vårblomstring. Etter planting plukket jeg et lite spann med Victoriaplommer som jeg nå skal kose meg med før middagslaging.

Hvis du har noen blå blomster du vil dele bilder av med andre,her
 kan du prøve å være med på utfordringen til Marika. Du finner den
Ha en fin oktobersøndag!

Klem fra Anne-Kristin
Denne har kjøkkenblå blomster som har de egentlige små
blomstene i midten, og de store blå lokkebladene rundt kanten
En liten humle gjemmer seg inni blomsten
Den blålilla Hortensiaen har store kronblad over det hele, som en stor ball.
Det er mange blålilla toner på denne planten.
Blomstene har holdt seg utrolig lenge
Nå begynner noen av blomstene å falme litt i fargen
Et lite spann fylt med deilige Victoriaplomme får bli med inn.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar