søndag 5. mai 2019

Iskald start på mai

Etter en april måned som minte mer om sommer enn vår, gikk vi inn i mai måned med redsel for at plantene skulle dø av frost. 3. mai ble det satt en ny værrekord for Bergen, aldri før er det målt så mye snø i mai. Det blir notert som snø når det legger seg 1 cm på bakken, noe det gjorde i 1903, men aldri før er det målt så mye som i år. Hos meg ble det liggende ca 3 cm noen timer, det var en underlig følelse å riste snølaget av mitt japanske kirsebærtre som står i full blomst. Snødekte bakker mot lysegrønt vårløv var også merkelig å se. Heldigvis smeltet snøen etter noen timer, og jeg kan ikke se at noen av plantene har tatt skade av det. Jeg har plantet ut en del Cosmos, men de ser ut til å ha tålt snøfallet.

Podophyllum Hexandrum?
I helgen har det vært surt og vått, men jeg fikk tatt meg en tur ut mellom regnbygene i dag. Jeg synes det er synd å ikke dele den flotte tulipanblomstringen flere ganger. I dag vil jeg også dele bilder av det japanske kirsebærtreet og epleblomstringen.

På berget har jeg nå endelig fått plantet fotblad, en plante jeg fikk avlegger av en gang på -90 tallet og som har stått hos foreldrene mine helt til nå. Jeg tok med meg en avlegger og fikk plantet, og selv om blomsten er litt pjuskete har også den klart snøfallet. Latinsk navn er Podophyllum, jeg lurer på om dette kan være en Hexandrum?

Litt avstand og bruk av zoom kan fungere også på grupper av blomster
Jeg fikk selvfølgelig noen planter i fødselsdagsgave, men jeg vil vente med å plante ut til denne kuldeperioden gir seg. Jeg tror ikke de har vondt av kulden, men det er så iskaldt å jobbe ute i dette været, det minner mer om februar/marsvær enn maivær. Noe av det som er kjedelig er at da det endelig begynte å regne ble det virkelig fart på vekstene, inkludert ugresset. Nå blir det litt av en rensejobb når mildværet kommer tilbake, men det får jeg prøve å ta med godt humør.

Jeg vil ønske alle lesere en fin søndag,

Klem fra Anne-Kristin


Tullipa Salmon Impression og Shirley
Cosmosen ser ikke ut til å ha tatt skade av snøfallet

Gullkorgen står i full blomst, sammen med tulipaner, narcisser og spaniablåstjerne

Kuleprimulaen er på hell, nye tulipaner står klare til å overta blomstringen

Jeg får ikke det til å stemme at dette er Holland Chic, kan noen hjelpe?
Gammeldags epletre i blomstSpaniablåstjerne har jeg over alt i hagen
Jonsokklosterklokke er høyere enn de
tidligere og har gjerne flere klokker på hver stilk


Overdådig blomstring på prydkirsebæren

Alliumen har begynt å sprekke i knoppene
Pulsatilla etter blosmtring
Prunus KanzanAubretia i full blomst

10 kommentarer:

 1. Hei Anne-Kristin

  Jo det kunne godt være en hexandrum, det nye navn er Sinopodophyllum hexandrum. Du kan se min på min blog.
  Vi ved jo at Bergen er foran - men jeg bliver alligevel forundret hvergang:)
  Flot!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten, ja jeg ser du har et annet navn på den. Jeg søkte på google og fant det latinske navnet der. Jeg får øve inn det nye da... Ha en fin ny uke.

   Slett
 2. Hej Anne-Kristin!
  Det ser vårlikt ut med härliga pastellfärger. Både äppelträd och körsbärsträd är så fina när de blommar. Här har vi fortsatt kallt på kvällarna, så jag fortsätter att bädda om mina växter i växthuset. Hoppas det blir lite varmare snart.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marika, ja, nå håper vi virkelig dette iskald været vil gi seg. Ha en fin ny (og forhåpentligvis varmere) uke.

   Slett
 3. Ja oh rædsel tænk at få sne, når kirsebærtræerne blomstrer. Flotte billeder af træerne, jeg håber, sneen er væk igen. Det er noget ustadigt vejr, håber vi snart får mere vår.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lisbeth, ja heldigvis har vi ikke fått mer snø, selv om det har vært lett frost i natt tror jeg det har gått fint med plantene.

   Slett
 4. Hei Anne-Kristin!
  Tenk at dere fikk snø i Bergen, fikk et bilde fra min sønn der, også.
  Det er godt at alle blomstene overlevde. Du har så mye flott som blomstrer. Gullkorg, er det den gule prestekragen? Jeg har en gul prestekrage som heter Doronicum. Latinsk navn tenker jeg, har ikke noe norsk navn på den.
  Vi har ikke hatt snø, men minusgrader. Alle blomster greid seg her også, men jeg jobber veldig med grønsaksplantene mine - bærer de ut og inn hver dag og dekker over de som står i drivhuset.
  Nå vil vi ha tilbake varmen, Anne-Kristin både i vest og øst.
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Turid, Doronicum er det latinske navnet på gullkorg, ja. Jeg har to ulike, den ene er litt lavere og en liten anelse mørkere i gulfargen. Blomstene er også litt tettere med kortere kronblad. Jeg så det var meldt mye snø over mye av østlandet, får håpe det bare er i høyden.

   Slett
 5. Hei Anne-Kristin!
  Snø i Bergen i mai er nok høyst uvanlig, ja. Selv her er det uvanlig at detbkommer så mye at det legger seg. Vi får håpe at varmen kommer tilbake snart. Nydelig japansk kirsebærtre!

  Klem fra Marit

  SvarSlett
 6. Din have ser nu meget forårsagtig ud på trods af snevejret 😀
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlett