søndag 7. april 2019

Sommerlige vårdager

Endelig kom væromslaget til Bergen, torsdag steg temperaturene og det ble over 19 grader. Det deilige været fortsatte både fredag og lørdag, og jeg håper også dagen i dag skal bli like fin. Når varmen endelig kommer er det klart at mye skjer på en gang i hagen, ikke bare er det flere blomster som springer ut, men alle oppgavene som har blitt utsatt på grunn av det dårlige vårværet må bli gjort i full fart. Jeg begynte med å tynne ut bærbuskene, så nå er den jobben gjort. Nå står beskjæring av frukttrær og klipping av hekken for tur. Den delen av plenen som ikke har vært grundig raket for mose må nok vente til neste år, for nå har engkarsen kommet godt opp de fleste steder. Karseblomstringen i plenen vil jeg ikke unnvære, det lyslilla teppet den lager er et av de flotteste vårtegnene jeg vet om. Komposten fra varmkomposten er ennå ikke siktet, den var for våt da jeg tømte bingen. Nå er den sikkert tørket nok til at jeg kan få den klar og fordelt på utvalgte plasser. Jeg har laget en lang deltaljert liste over arbeidsoppgaver, og noen av dem har jeg allerede strøket ut.

Innimellom arbeidsoppgavene er det viktig å nyte hagen, så det ble også tid for kaffe og is ute i solen. Det store, delvis nye staudebedet har mye ledig plass, i går delte jeg en Astrantia og flyttet den dit. Den har ikke trivdes der den har stått, så kanskje jeg får bedre blomstring på den nå. I framkant av buen på bedet har jeg plantet ut noen ministemor jeg har dyrket fra frø, de har klart seg fint gjennom nettene, så jeg tenker å plante flere av dem så de lager en helhet langs kanten.

Bildene i dag blir for det meste av løkblomster, det er fremdeles for det meste de som er sprunget ut. En stor, fin humle fikk jeg også foreviget, det er så deilig å observere insekter på blomstene. Jeg så også en sitronsommerfugl fly forbi to ganger i solen, om det var to ulike eller den samme vet jeg ikke. Nå håper jeg på at morgentåken skal lette snart, for jeg skal også male andrestrøket på murveggen i inngangspartiet i dag. Da kan jeg sette på plass krukkene og snart pynte litt til påske.

Ha en fin dag alle sammen, jeg håper dere også har sol og sommervårvær.

Klem fra Anne-Kristin
Kubjellen har mange lodne knopper.
Pulsatilla vulgaris Rote Glocke
Kuleprimulaene kommer også nå.
Primula denticulata
Jeg satte flere vanlige gule påskeliljer ned i høst,
 jeg savnet mer av det påskegule i bedene.

Som et svensk flagg, perlehyasinter og påskeliljer
Narcissus Rip van Winkle


Tre løker kjøpt i Barcelona i 2016 trives og blir flere
Et par løker av snøstjeren fra bestefarshagen har formert seg fint i plenen.

Så mye håp som ligger i hver eneste pollinator,
 her en en stor, fin humle på besøk





Tulipanene kommer mange steder i hagen nå.

Ha en fin søndag.
Deler på https://tradgardsfagring.blogspot.com/













10 kommentarer:

  1. Hej Anne-Kristin!
    Våren har verkligen kommit till dig med alla fina blommor. Får vänta ett tag till på både påskliljor och pärlhyacinter, men snart kommer de att blomma här också. Bollprimulan är så fin, hoppas mina visar sig i år. Idag är det solsken, så det blir en fin dag.
    Ha en härlig söndag /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Marika. Nå har vi hatt en uke med nattefrost, men det er mer og mer som kommer i blomst. Det er en deilig tid vi er inne i.

      Slett
  2. Det ser dejligt ud, hvor vi nyder det. 19 grader har vi ikke været oppe på endnu.
    Kh Lisbeth

    SvarSlett
    Svar
    1. Nå har det vært en god del kjøligere i uken, og nattefrost, men blomstringen blir finere og finere.

      Slett
  3. Det høtes deilig ut med 19 grader! Flotte vårblomster hos deg.
    Klem fra Marit

    SvarSlett
  4. Skønne forårsbilleder. Biernes summen her om foråret er sådan en livsbekræftende oplevelse.

    SvarSlett
    Svar
    1. Synet og lyden av insektene settes mer og mer pris på, vi får gjøre vårt til at de blir flere.

      Slett
  5. Kubjelle ja, det hadde jeg, men hvor er de blitt av. Skal si du har mye fint. Ha en fin kveld, og god påske, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Ingeborg. Ja i dag sprang de endelig ut, den har overlevd to vintre, så jeg håper de holder lenge i hagen. Skal ønske meg flere av dem, de er så nydelige med sine pelskledde knopper.

      Slett