fredag 26. april 2019

Maiblomstring i slutten av april

Denne måneden har vært helt fantastisk når det gjelder hagevær, dag på dag med blå himmel og temperaturer rundt 20 grader. Da det endelig kom en god regnskur i går fikk plantene et fint påfyll av vann, luften ble frisk og fin og alle duftene forsterket. Hele hagen har vært som et festfyrverkeri de siste ukene, der den ene fantastiske blomstereksplosjonen har fulgt etter den andre. Narcissene har hatt et par ukers storhetstid, sammen med primula og perlehyasinter har de blomstret om kapp i solen. Nå er frukttreblomstringen på sitt beste og flere og flere tulipaner viser farge og springer ut i bedene. Det er vanskelig å gjengi helhetsinntrykket, duftene og lydene fra fugler og insekter kan ikke festes på bloggen. Men jeg håper jeg likevel klarer å formidle noe av lykken jeg føler som menneske midt oppe i alt dette vakre.

Jeg tror ikke jeg trenger å skrive så mye mer i dag, jeg lar bildene for det meste snakke for seg selv. På enkelte av dem har jeg skrevet litt, lurer du på noe er det bare til å legge inn en kommentar. Ha en fin siste helg i april, min kanskje eneste bekymring er hva i all verden som skal blomstre på 17. mai i år.

Klem fra Anne-Kristin

Aubretia har akkurat begynt å blomstre
Ingen striglet hage, men sjel over altHar endelig tatt avlegger av Fotblad og plantet i hagen

Fantastisk blomstring på Victoria20 kommentarer:

 1. Hej Anne-Kristin
  Fine billeder, godt I har fået regn. Vi får regn lige nu, det er perfekt og på høje tid. Vi har fået over 20 mm nu :)
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lisbeth, ja, vi har faktisk fått en del regn nå, så det trekker godt ned i bakken. Jeg håper vi unngår tom brønn på forsommeren.

   Slett
 2. Her er det bare en ting å si: Helt herlig :)

  SvarSlett
 3. Hei Anne Kristin.
  Helt herlig å se bildene dine. Her har ikke tulipanene begynt å blomstre enda. Det er veldig tidlig.
  Her har vi også fått regn og mer er ventet.
  God helg til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise, også i dag regner det, så nå er det håp om at bedene får det påfyllet som trengs. Jeg plantet mange nye tulipaner i høst, og heldigvis har ikke hjorten vært her i vår, så dette er fantastisk.

   Slett
 4. Hei! Flotte bilder av våren. Nå er det godt å være hagemenneske.
  Klem Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne, helt enig med deg. Flaks for meg st det er regnvær i dag, hagen får vann og jeg må likevel være inne og forberede selskap i morgen.

   Slett
 5. Skal si det er mye fint som blomstrer hos deg nå, Anne-Kristin!
  Vi får håpe at det blir litt blomstring senere også :)
  Klem fra Marit

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit, det blir kanskje syrin og peonblomstring på syttende mai... Jeg har blitt flinkere til å fylle ut i blomstringstomme mellomrom, så det blir helt sikkert bra. Kanskje jeg får ha rosene i fred for hjorten også i år! Klem

   Slett
 6. Härlig blomning hos dig och underbart att ni fått regn. Behöver en hel del här också det vore fantastiskt så torrt som det är.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Carina. Nå har det regnet godt i to dager, så jeg regner med at det har trukket godt ned i jorden. Nå kommer det nok til å vokse godt, ikke minst ugresset, så da må lukebøtten fram.

   Slett
 7. Hej Anne-Kristin!
  Vilken fin blomning du har. Här är tulpanerna i knopp än så länge, men om värmen fortsätter slår de ut när som helst.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 8. Hei Marika, blomstringen er nydelig, og nå har det kommet godt med regn, så ikke alt tørker ut. Når det nå slutter å regne igjen blir det nok nødvendig med ugressluking.

  SvarSlett
 9. Enig med deg, det spøker for blomstringen på 17. mai, da pleier i hvert fall tulipanene her stå fint, men spørs om det er blir noen igjen i år. Vi får nyte mens vi kan. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg. Hvis været fortsetter slik tror jeg kanskje jeg har roseblomstring på 17. Mai. Her nytes det i lange baner.

   Slett
 10. Oj så mye fint som blomstrer hos deg.
  Din hage er nok et hakk lenger enn her på Østlandet, men vi har også maiblomstring nå i april.
  Du tar fantastisk flotte bilder Anne-Kristin!
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Turid, tusen takk, nå ble jeg virkelig glad! Jeg prøver å tenke komposisjon i bildene, ofte beskjærer jeg dem så det blir det utsnittet jeg ønsker. Jeg bruker som regel speilreflekskamera og zoom, ellers er jeg ikke så god til å bruke de ulike innstillingene på kameraet. Veldig kjekt å få en så god tilbakemelding. Ha en fin avslutning på april. Klem fra Anne-Kristin

   Slett
 11. Så mycket fint som blommar hos dig, det har kommit längre än hos mig i Stockholm. Såg på väderprognosen att en dag framöver skulle det vara nio grader i Stockholm samtidigt som det var 22 i Oslo, så nog kan det skilja på sätt man inte anar!
  Du får gärna skicka både regn och lite värme hitåt då!

  SvarSlett
 12. Hei Anni. Den gode varmeperioden ser ut til å gå mot slutten, nå er det meldt i underkant av ti grader framover og ned mot to om natten. Kanskje varmen flytter seg til Stockholm.

  SvarSlett