lørdag 9. februar 2019

Våren har meldt sin ankomst i dag

Etter et par uker med snø og kulde, meldte meteorologen mildvær og store nedbørsmengder i helgen. Det begynte godt i går kveld, og i løpet av natten regnet store deler av snøen bort. Men i løpet av formiddagen klarnet det opp, og utpå dagen strålte solen fra skyfri himmel. Dermed ble det enda større fortgang på snøsmeltingen, temperaturen gikk opp, og det ble deilig å nyte kaffen utendørs under tak. Nå står hagen full av snøklokker og klosterklokker, jeg måtte ta bilde av mengdene ved foten av prydkirsebærtreet. I 2002 satte jeg ned de første løkene der, tre blomster fra bestefars hage. Hvert år talte jeg blomstene og noterte i hageboken min, men etter hvert ble det så mange at det ble vanskelig å telle. I år er de flere enn noen gang, selv om jeg stadig vekk graver noen opp og planter andre steder i hagen.
Det var tre i 2002, nå har jeg gitt opp å telle.

Grunnen til overskriften i dag er imidlertid ikke de hvite mengder, som allerede har gledet meg noen uker. Det var noe gult i bedet i sørveggen som virkelig fikk fram vårfornemmelsene i meg. En klynge gule krokus hadde sprunget ut og strålte mot meg i solskinnet. Det merkelige var at det ikke var de kremgule "Cream Beauty" som var først i år. En av sistnevnte hadde riktignok åpnet seg, men de navnløse mørkere gule var klart i flertall.

Nå er klokken kvart over fem, og det er fremdeles helt lyst ute. Jeg har priklet både chili og paprika, og i dag var de første spirene på ministemor kommet opp. Det er en vidunderlig tid vi har foran oss, og selv om det nok kommer flere snøfall, er det definitivt på vei mot vår i Bergen.

Ha en fin helg, alle sammen.

Klem fra Anne-Kristin

Crocus chrysantus "Cream Beauty"

14 kommentarer:

 1. Hei Anne-Kristin

  Jamen det ser da bare supergodt ud - lækre Crocus!
  Jeg synes ellers vi hernede plejer at følges godt med Vestlandet - men i er da virkelig kommet først i år!
  Men hvis dette milde vejr fortsætter så kan vi nok snart være med også!

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten. Det går nok mot krokustid flere steder nå, og da kommer det til å eksplodere av farger, tenker jeg. En vidunderlig tid.

   Slett
 2. Hei Anne-Kristin

  Utrolig å se krokus så tidlig! Vi får håpe at vinteren er over hos deg. Her varer den mye lengre dessverre.
  Klem fra Marit

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit. Jeg får håpe vinteren varer litt kortere hos dere enn i fjor, og plutselig har dere tatt oss igjen. Håper det går bra etter vannet i kjelleren din,så utrolig ergerlig. Klem til deg.

   Slett
 3. Nå må jeg ta en runde i hagen for å se om det er noen krokus her, har ikke registrert noen ennå. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg. På denne tiden er det så kjekt å gå på oppdagelsesferd i hagen, blir spennende å se om du finner noe.

   Slett
 4. Foråret har virkelig gjort et tidligt indtog i din have. De gule krokus er så flotte.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke sant, Marie, jeg ble så glad da jeg oppdaget dem. Det kan se ut som om det blir en fin hagedag i dag også, og etter kulden som har vært er bakken perfekt for rensking av ugress. Joda, det går mot vår.

   Slett
 5. Flotte vintergækker og krokus, det er så fint når de begynder at danne et helt tæppe.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lene. Når de kommer i slike mengder blir de et nydelig skue, og så kan jeg plukke inn små søte buketter. En deilig tid.

   Slett
 6. Oj, så tidigt våren kommer till dig! Det är väl närheten till havet som gör det, gissar jag. Här får vi nog vänta länge till även om snön just nu smälter bort men det blir inte vår för det.

  Hälsningar
  /Gunilla

  SvarSlett
 7. Hej Anne-Kristin!
  Vilka fantastiska bilder du visar, kan knappt tro att det är dags för våren redan. Vi får vänta ett tag till trots att det mesta av snön har regnat bort. Så ljuvligt.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 8. Ååå så härligt det ser ut :) Vi har mycket att se fram emot tänker jag.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett