mandag 1. mai 2017

Ny jord i bedene

Ny svart kompostjord legges ut i staudebedene.
Etter en kald, våt april, kom mai med det etterlengtede finværet. Da jeg sjekket temperaturen viste gradestokken nesten sytten grader, og da var den nok ikke på det varmeste for dagen. Utejobbing i shorts fikk meg til å få skikkelig sommerfølelse, så da måtte det selvfølgelig også bli kaffe og is i solen. Når man ligger så langt etter med alt som skulle vært gjort, er det lett å begynne på det meste samtidig. Heldigvis klarte jeg å holde meg noenlunde til planen; å få lagt på ny kompostjord i bedene. Sist jeg skulle sikte jord, var den så tung og våt at jeg raskt ble sliten. I dag var den fremdeles noe fuktig, men likevel mye lettere å jobbe med. Det ble fire deler fra kaldkomposten og en del fra varmkomposten i hvert trillebårlass. Til sammen siktet jeg åtte trillebårlass som ble fordelt i fire av bedene på sørvestsiden av huset. Disse bedene var for det meste renset for ugress, så det var greit å legge ut et nytt dekke. Hjorten tok godt for seg i disse bedene tidligere i vår, så litt mindre blomstring har det vært denne våren. Nå er nye stauder godt på vei, så det skal bli fint når sommeren kommer.

Så var jeg ferdig med det fjerde bedet, og da var det nok for i dag.
I den nyeste pallekarmen der jeg flyttet aspargesplantene for noen uker siden, har første aspargesspire kommet opp. Det er alltid spennende å se om planter tåler flytting, og dette første skuddet er i hvert fall flott. Nå blir det å følge med hver dag og se etter nye skudd. Snart håper jeg på å plante ut purreplanter i kassen ved siden av. Såing av gulrøtter og annet venter jeg ennå litt med. Rabarbraen er nå så stor at jeg kan begynne å lage rabarbrapai, så når restene etter selskapet i går er spist opp, blir det nok å bake igjen.

Pinseliljene, som hadde to utsprungne blomster i går, står nå i full blomst i alle grupperingene. Den første azaleaen er på vei med sine lilla blomsterknopper, og gullkorgen kommer sikkert til å springe ut i morgen. Værmeldingen sier sol, sol, sol, så jeg kan få kommet ajour med mye i hagen når jeg kan bruke ettermiddagene i hagen. Nå skal jeg skrive ferdig dette innlegget og legge til bilder fra i dag. Deretter skal jeg se litt på hva dere andre hagebloggere har å vise fram etter langhelgen.

Ha en fin ny uke, alle sammen!

Klem fra Anne-Kristin

God plass til sommerblomster
Påskeliljer og andre narcisser stråler om kapp med solen. 
Flotte "bustehoder" Narcissus double Rip van Winkle
En rutelilje overlevde hjortens herjinger i år
En nyankaffelse i hagen siste uken, ellers hadde den nok ikke blomstret ennå
Hagesildre
Asaleaen er i ferd med å springe ut
Gullkorg - Doronicum


Fint å plante ulike farger sammen
Kuleprimula
Plutselig var de fleste pinseliljene sprunget ut
Første aspargesskudd.
Her blir det mye rabarbra.


13 kommentarer:

 1. Nu fick jag lite dåligt samvete, jag har inte gett mina rabatter ny kompostjord ännu... Det får bli nästa helg. Dina rabatter tackar dig, det knoppar och blommar underbart. :)

  SvarSlett
 2. Ja nu verkar solen o värmen äntligen att komma :) I dag var första dagen jag bara hade T-shirt på mig ute, andra dagar har det varit isvindar :) Ha det gott/Monne

  SvarSlett
 3. Hej Anne-Kristin!
  Ja det är ingen hejd på ivern och energin, när man äntligen kommer ut i trädgården, har fått en hel del av mina tomater och paprika, omkrukade, och det känns skönt. Det blev fint i dina rabatter.
  Ha en fin vecka /Marika

  SvarSlett
 4. Flott kompostjord hos deg også! Moro å lage egen jord :)
  Lekre blomster også!

  Klem, Marit

  SvarSlett
 5. Så mörkt och fint det blir med ny kompost :) Tänk att jord kan väga så olika beroende på fuktmängden... Jag brukar också försöka vänta med gödsel och annat tills den värsta vintervätan dunstat av. Fin blomstring på väg i dina rabatter.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
 6. Et vigtigt job du fik fra hånden. Og bagefter ser bedene så nydelige ud.

  SvarSlett
 7. Så gøy når alt begynner å komme. Tror det har kommet litt lenger hos deg enn her, jeg kan i hvert fall ikke lage noe av rabarbraen ennå :) Men hagesildren har i hvert fall knopper så den ligger ikke så veldig langt etter din nyinnkjøpte. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 8. Hei. Fine bilder. Bedene blir mye finere når det kommer jord på. Hagesildre er nydelig. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 9. Så flotte bedene ble med ny kompostjord. Er sikkert ekstra gøy å lage sin egen kompost. Det er så deilig at vi endelig har fått litt varme. Det trengtes virkelig :-) Ha en fin ny uke!
  Hilsen Marianne

  SvarSlett
 10. Nå har du vært veldig flink! Det er tungt arbeid å sålde. Mange nydelige blomster hos deg nå, helt nydelig med to ulike kuleprimula. Nyt finværet!

  SvarSlett
 11. Kaffe og is i solen er veldig hyggelig :) Særlig når du har gjort det så fint i bedene!

  SvarSlett
 12. Så deilig å få det gjort. Jeg har allerede vært ute og fordelt varmkomposten som har godgjort seg fra i høst. En god følelse :)

  SvarSlett
 13. Så fint hos deg nå. Godt p få lagt ut kompostjord. Jeg skal legge i resten av bedene i helgen. Endelig er varmen kommet.
  God helg!
  Jannicke

  SvarSlett