søndag 18. mars 2018

En fantastisk dag i solen

Vi trodde vel ikke at det skulle komme en ny kuldebølge til Bergen, men i dag morges da jeg sto opp viste gradestokken mer enn 9 grader minus. Men med sol fra så å si skyfri himmel steg temperaturen fint utover formiddagen, og uten den iskalde vinden ble det faktisk flott å være ute i hagen i dag. Bakken er stivfrossen, og solen tiner bare en cm eller to øverst når den står på. Bare i bedet i solkroken av huset blir det litt mer tint, og der står også krokusen i full blomst nå. Det kommer stadig flere av dem, i dag hadde enda en ny sort åpnet seg. Dessverre ble ikke bildene av den skarpe, så det får komme en annen dag.

Det er ikke mulig å gjøre så mye når bakken er full av tele, så da ble det en liten runde med beskjæring. Prydkirsebærtreet har vokst seg alt for høyt, så jeg tok sjansen på å sage bort de to lengste grenene. Det er alltid vanskelig å vite når jeg skal beskjære, for enten er det for tidlig så en risikerer at frosten gjør skade, eller så har sevjen begynt å stige i treet, så en risikerer at det "blør" for mye. Det viktigste er vel å lage så få sårflater som mulig. En lett tynning av solbar og rips ble også gjort, så er jeg i hvert fall i gang med den jobben også.

Varmen fra solen var så sterk i dag at lufteluken på drivhuset åpnet seg, det er første gang i år. Jeg tok meg også tid til å nyte en times strikkepause i solkroken ute. Det var så god varme at jeg måtte ta av yttertøyet, så våren er definitivt på vei. Snøklokkene blomstrer nå både på solsiden av huset og på skyggesiden. Nå håper jeg på fine soldager og mildvær i påsken, både her og andre steder i landet.

Ha en fin ny uke, alle sammen.

Klem fra Anne-Kristin
25 kommentarer:

 1. Hei Anne-Kristin

  Dejlige billeder - du er stadig langt foran os herned:)
  Dagen var også dejlig her - og jeg forsøgte mig også udenm jakken, men den kom hurtigt på igen - vinden var for kraftig:)

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. I de fleste bedene er det kun små eller ingen tegn til krokus, bare i det mest solrike er det skikkelig vår. Men det er likevel en stor glede i de fargerike skjønnhetene. I går var vinden iskald her også, men i dag var det en annen luft. Kanskje det er våren som endelig kommer.

   Slett
 2. Nydelige bilder! Det spirer og gror i hagen her også, men foreløpig er det kun snøklokkene som blomstrer. Når noen varmere dager kommer tror jeg det kan bli en aldri så liten fargeeksplosjon i hagen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja nå varmer solen godt, men ettersom det har vært nede i nesten ti minus, tar snæsmeltingen tid. Heldigvis ligger hagen min slik at den er i sol mesteparten av dagen. Det hjelper.

   Slett
 3. Du har noe å se fram til, og de lysegule krokusene dine, som jeg liker så godt. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. De lysegule er cream beauty. Når de åpner seg kommer lykken til meg.

   Slett
 4. Hei Anne Kristin.
  Nydelige bilder. Tar nok en stund før snøen smelter her. I dag har det vært sol fra klar himmel, så våren er nok på vei. God uke til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Hanne-Lise. Snøsmeltingen tar tid når nettene er så kalde. Her blir det mildere i løpet av uken, så nå håper jeg den langvarige frosten er over for i år.

   Slett
 5. Hei Anne-Kristin!

  Herlig å se krokus hos deg! Kulden vil ikke slippe taket. Hele -18,8 grader her i dag. Nå må våren komme snart!

  Klem, Marit

  SvarSlett
  Svar
  1. Huffda, Marit, håper kulden tar slutt hos deg nå. Ha en fin ny uke uansett.

   Slett
 6. Underbart att du går all-in på vårbilder och ljuvliga små krokus. Kan känna värmen där i rabatten. Prunus, körsbär och plommon, ska helst beskäras senare på sommaren och inte alltför mycket. Så vill du ta mer vänta till nästa sommar.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Carina. Jeg er klar over at de skal beskjæres på sommeren, men jeg tok sjansen på å ta litt. Det er så mye lettere å se når det ikke er løv på treet. :)

   Slett
 7. Hej Anne-Kristin!
  Det ser alldeles underbart ut med alla fina krokus och snödroppar. Vi hade ett fantastiskt väder, satt och njöt på altanen i solen. I trädgården går det inte att göra så mycket ännu. Snön ligger kvar.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marika. Det er uansett deilig når solen varmer, og da smelter snøen litt etter litt.

   Slett
 8. Godt med litt krokustrøst da. Så flotte bilder. Kulda biter seg skikkelig fast i år. Drar på hytta i påsken og håper at mildværet kommer og klargjør hagen for kos og hagestart :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er nok deilig å dra på hytten i ferien, spesielt når det ikke er klart for hagevår. Ha en fin påske.

   Slett
 9. Så fine dine krokus er. Her hos mig er sneen først lige ved at smelte i bedene, men de næste dage loves tø, så jeg håber det sidste forsvinder.
  mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kommer stadig vekk dager med snøfall her også, men det smelter bort på en dag eller to, så da er det ikke så gale.

   Slett
 10. Så härliga bilder på de vackra krokusen. Det är så skönt att det snart är riktig vår igen. I dag ska vi få 9 grader och sol i Stockholm så förhoppningsvis smälter snön undan lite mer så det kommer fram fler vårblommor här också.

  Ha en fin söndag!

  //Veronica

  SvarSlett
  Svar
  1. Med 9 grader tiner det nok fort, så plutselig er blomstringen i full gang hos deg også.

   Slett
 11. Härligt med ett solhörn där krokusen redan tittar upp. Men vad jag förstår är de flesta bilderna från arkivet eftersom ni har ungefär samma väder som vi: snö, djup tjäle, minusgrader på nätterna och ibland stark vårsol på dagarna. Man får bita ihop. Bättre än att bryta ihop:-)
  Önskar dig en fortsatt trevlig helg!/Laila

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Laila. Alle bildene ble faktisk tatt forrige søndag i hagen min. Her på vestlandet er det lite snø, og selv om våren er senere enn vanlig er det i full gang med blomstring her. Andre deler av landet har gjerne en meter snø, så det er store forskjeller. Ha en fin søndag. Hilsen Anne-Kristin

   Slett
 12. Vilken underbar vårkavalkad av vackra krokusar och snödroppar Anne-Kristin! Jag bara njuter av dina bilder. Det märks att våren ändå försöker tränga undan vintern. Hos mig är det långt kvar, vi har en sen trädgård även när våren kommer tidigt. I snödroppsrabatten ligger fortfarande snön. Men idag är det i varje fall solsken och 7 plusgrader så jag hoppas att solen ska ta lite på snötäcket!

  Önskar dig en fin helg!
  /Anita

  SvarSlett
 13. Så herlige bilder! Her er over 90% av hagen fortsatt dekket av et ganske tjukt snølag, så krokusene får jeg nok vente på en god stund til.
  God Påske til deg!

  SvarSlett
 14. Hej,

  För att många har velat veta så finns nu en presentation vilka som håller i TrädgårdsFägring. Sedan finns det även många som vill kunna blogga på ett givet tema. Vi önskar att alla hjälper till med teman som vi kan välja ifrån. Har du förslag? Lämna isf en kommentar på TF /Kram

  SvarSlett