torsdag 21. juli 2016

Endelig en skikkelig sommerdag

Etter flere uker med regn, regn og atter regn, kom det endelig en skikkelig sommerdag til Bergen. En gjennomvåt hage kunne endelig taes i bruk, og jeg var klar med gressklipper, kantsaks og lukebøtte så snart gressmatten var noenlunde tørr i går. Bare plenen blir klippet, så ser hagen allerede mye bedre ut, så det var det første jeg gjorde. Men som jeg skrev i siste innlegg, så er det ikke mye som blomstrer i hagen min etter all nedbøren, så det var ikke mye vakkert å ta bilder av akkurat. Det er likevel utrolig hva en skikkelig sommerdag kan gjøre, så i dag har jeg vært en runde og gått tett innpå noe av det som viser seg fra sin beste side akkurat nå. Den beste oppdagelsen i dag var at første rose på New Dawn, som jeg plantet i fjor vår, er sprunget ut. Riktignok ikke fullstendig, men nok til at jeg vil dele det med dere. Også min lille navnløse røde rose blomstrer nå, så den får også være med i dag. Jeg hadde to av sorten, men den andre ville ikke mer og står nå bare som en vissen "stubbe".
New Dawn fikk jeg til femtiårsdagen i fjor

Den hvite Moskuskattosten koser seg godt i solen, den har frøsådd seg over det meste av hagen, så jeg må stadig vekk fjerne den der den holder på å overta all plass. Blomstene på denne er så sarte og vakre, og noen skikkelige innsektsmagneter. Det er også kjekt å kunne plukke store buketter av den og sette i vase inne. Første blomst på kjempekragen har også sprunget ut, og flere hundre knopper står klare til å åpne seg de neste dagene og ukene.


En staude som blomstrer fint nå er den rosa mjødurten som jeg fikk for lenge siden fra hyttehagen til en barndomsvenninne. Da jeg fikk den hadde jeg ikke hage selv, men plantet den hos foreldrene mine. Senere hentet jeg halvparten og plantet i mitt første staudebed i hagen min. Mjødurtblomsten ligner litt på Astilben med sine perlelignende knopper og buskete blomster, men Mjødurtens blomst er ikke formet som like flotte spir som Astilbens.

Nå er det overskyet og over 23 grader her, og i følge meteorologene skal det bli tordenvær på ettermiddagen. Jeg håper inderlig vi kan få en periode med penere sommervær nå, slik at rosene kan danne nye knopper og vise seg fra en bedre side enn de har gjort til nå.

Husk at jeg deler flere bilder fra hagen min på Instagram og på hagesiden min på facebook. På Facebook er adressen det samme som navnet på bloggen, mens på Instagram kan du søke på @annekristinnaurstad

Ha en riktig fin sommerettermiddag alle sammen!

Klem fra Anne-Kristin
Flere knopper på New Dawn er snart klare til å springe ut

Mjødurt med strå
Knoppene er som små perler
Når perlene springer ut får blomsten sitt buskete utseende


Rød navnløs rose


Første blomst på Kjempekragen har sprunget ut
Innsektene har allerede funnet fram

Moskuskattosten er en skikkelig innsektsmagnet
Full i blomsterstøv

Astilbe i Kirsebærtuen
Denne vokser fint ved siden av Hostaen
5 kommentarer:

 1. Så godt at du endelig fikk litt sommervær! Her har vi hatt 27 grader i flere dager nå og mye sol. Det er ikke så mye regn her som hos deg, og det må jeg innrømme at jeg er glad for ;)
  Håper finværet fortsetter hos deg, og nydelig astilbe!

  Klem fra Marit

  SvarSlett
 2. Mange fine bilder. New dawn er fin, jeg har også mjødurt, men klarte selvsagt å knekke flere blomsterstilker, de er utrolig sprø. Ha en fin helg, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 3. Så godt at dere også får litt sommervær! Vi var en uke i Stavanger forleden og det var ikke mye til sommervær, nei. 14-15 grader og regnvær stort sett hele tiden. Vel hjemme i øst-Sverige kan jeg konstatere at her er det tørt som vanlig - tenk så fint det hadde vært om vi kunne delt litt på været så alle fikk sån passe med både sol og regn? :-)
  Klem Nora

  SvarSlett
 4. Nydelige bilder fra et solrikt Bergen. Godt med litt finvær nå tenker jeg. Her har det vært litt vel tørt over tid, så faktisk hadde det vært tiltrengt med litt regn. New Dawn er en favoritt, både fra barndommen og nå. Dessverre frøs min kraftig i vinter, så kun en gren har overlevd og måtte vokse på nytt. Den går seg nok til. Nyt dagene.
  Hilsen Jannicke

  SvarSlett
 5. Nu verkar både blommor och insekter trivas i solen. Vi har haft tvärtom, torrt, torrt, torrt. Aldrig blir man riktigt nöjd. ;)
  Hoppas du fått några fina soldagar med din trädgård nu. ♥

  SvarSlett