onsdag 3. august 2016

Så regnet juli bort i Bergen

Alt lå til rette for at sommeren i år skulle bli perfekt! Mai og juni var fantastiske, med sol og varme så å si hver eneste dag. Brønnen gikk tom for vann og jeg ønsket så inderlig at vi skulle få regn.

Og det fikk vi i så store mengder, at om ikke plantene i hagen min har druknet helt, så er det ikke langt i fra. Rosene har stort sett visnet før de har sprunget ut, og de fleste andre blomstene har fått regnskader, så de ikke akkurat ser praktfulle ut. I tillegg har flere av de sentblomstende plantene ikke vist tegn til blomstring i år. Det er ingen knopper verken på hagehortensiaene eller dagliljene mine. Høstfloksene har hjorten spist alle toppskuddene på, så foreløpig er det ingen knopper å se der heller. Dermed er det ikke mye å vise fram fra hagen min akkurat nå, dessverre.

Da regnet hadde fosset ned i et par uker og vi ikke så tegn til bedre vær, bestemte vi oss for å ta en uke på Kypros, så vi fikk badet og kost oss i varmen. Jeg er veldig lite glad i å ligge på solseng, men akkurat i år var det nesten deilig. Så dermed ble det ikke noe innlegg på toårs bloggbursdagen min 24. juli. Jeg skulle så gjerne ha vist at hagen var blitt mye vakrere på disse to årene, men det får heller vente til treårsbursdagen. At været er dårlig og blomstene ikke viser seg fra sin beste side er noe en må regne med fra år til annet, det finnes absolutt verre ting som kan skje.


En blomst som redder litt av sommeren i hagen er Spansk Margeritt, som jeg har frøsådd for andre året på rad med egensamlede frø. Dette kommer jeg til å fortsette med, og det kan absolutt anbefales. Det går et stykke utpå sommeren før de kommer skikkelig i blomst, men har du drivhus med varme eller vekstlys inne, kan du sikkert få dem til å blomstre tidligere. Her kommer et knippe bilder av de som er kommet i blomst hos med til nå.

I dag har det faktisk vært fint sommervær hos oss, så jeg har endelig fått kose meg litt i hagen. Når det er så mye som bør gjøres i hagen kan det være vanskelig å velge, plenen ble klippet i halve hagen, resten må vente fordi det er alt for vått i bakken. Ellrs ble det litt kantskjæring samt luking av grusplatting og et par småbed. Jeg trenger en del dager for å få hagen presentabel, så jeg håper værmeldingen for helgen vil holde. I så fall får jeg luke ferdig bedene og gå til innkjøp av noe blomstrende som kan plantes og gi augustblomstring også hos meg.

Ha en fin uke med akkurat passelig mye regn!

Klem fra Anne-Kristin

I krukke på altanen sammen med en pelargonia

28 kommentarer:

 1. Hvor ærgerligt at din have nærmest er druknet i regn, eller i hvert fald sommerhaven. Forhåbentlig bliver sensommeren varm og solbeskinnet med regn i passende mængder:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hjalp godt på humøret å få gjort litt i går! Og august pleier ofte å være fin, så jeg krysser fingrene!

   Slett
 2. Ja, jeg leste om at Bergen hadde hatt 4 soldager i julimog resten regn, og det sier jo sitt...
  Huff, får håpe at august blir betraktelig bedre hos deg!

  Klem fra Marit

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hjalp på å få sitte i hagen og kose seg med kaffe på ettermiddagen i går. Heldigvis er jeg lett å glede!

   Slett
 3. Tenk om vi kunne delt på godene! Her har det vært sol, cirka 25 grader og en del vind i stort sett hele juli. Hagen er knusktørr og en del av staudene har dødt av tørke. Det har regnet i nærheten av oss og vært meldt regnvær flere ganger men så langt har vi fått 1 mm regn de siste fire ukene :-(
  Vi får vel krysse fingrene for at det kommer solskinn til deg og regnvær til meg:-)
  Klem Nora

  SvarSlett
  Svar
  1. Ekstremvær er slitsomt, enten det er på den ene eller den andre måten! I dag håper jeg å få luket et bed eller to ti, så ser det i hvertfall mer ryddig ut. Lykke til med regnet, det må vel komme til dere snart!

   Slett
 4. Hei Anne-Kristin

  Vejret kan være så uretfærdigt - i Sverige er der områder med ekstrem tørke..

  Godt du ikke mister det gode humør, næste år risikerer at blive fantastiskt!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten
   Godt humør og pågangsmot er vel noe vi hagefolk er nødt til å ha! Nå begynner jeg å planlegge løkinnkjøp, slik at våren i hagen skal bli enda mer fantastisk. Og så får jeg ta en tur på hagesenteret og se om de har noe fint jeg kan plante for å pynte opp i elendigheten! Ha en fin dag!

   Slett
 5. Such beautiful little flowers !!
  Lovely photos !
  Greetings

  SvarSlett
 6. Så kjedelig at det ble en slik sommer i år! Været kan man ikke styre, dessverre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så lenge jeg ikke lever av det jorden produserer får jeg være glad. Vi kan ikke gi opp hagegleden selv om været slår feil, så jeg nøt de timene jeg fikk i hagen i går og håper på flere i dag. Bare å få sitte ute med kaffekoppen var deilig! Fin dag til deg!

   Slett
 7. Hej Anne-Kristin! Det är en växt som jag gärna har i mina krukor, så tacksam och blommar hela sommaren. Hoppas det fina vädret stannar kvar hos dig ett tag.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg trodde først at det var en "umulig" sommerblomst å få til, for jeg fant den ikke i frøsortimentet. Derfor er det greit å spre ordet om at den er enkel å få til. Foreløpig er det oppholdsvær her, så jeg satser på å få renset et nytt bed for ugress i dag. Det blir lettere når det er orden, selv om ikke blomstringen er på topp.

   Slett
 8. Här på Sveriges västkust har det nästan regnat varje dag i juli :( Trist när man längtar efter sommar o fint väder hela vintern :( Men det har varit en o annan soldag så att det torkat upp och man kunnat njuta av en ljuvlig kväll :)Jag hoppas att augusti blir bättre men än så länge är det ingen skillnad på vädret. Ha det gott/Monne

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har vel hatt litt av det samme været... Nå satser jeg også på at august skal bli bedre. Det har vært noen soltimer allerede, så litt hagekos blir det.

   Slett
 9. Uffja, Bergen må da ha fått nok regn nå. Det er ikke aller rekorder som er morsomme rekorder...
  Kjedelig at hagen lider under det, håper været bedrer seg og at høsten nå blir flott.
  Lekre bilder av dine spanske margeritter :-)
  Ha en fortsatt fin sommeruke :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er kjedelig, mest fordi jeg håpet hagen skulle være skikkelig fin nå! Jeg vil jo at det skal bli finere for hvert år, det var derfor jeg begynte med blogging. Men nå får jeg bare passe på at ugresset blir holdt i sjakk, så får blomstringen bli som den blir.

   Slett
 10. Uff, det ble aldri noen sommer hos dere! Husker med skrekk og gru et par regnsomre her, hvor alt har råtnet eller mugnet før det skal blomstre. Skjønner hvor utrolig heldige vi var med Nordisk rosehelg i Bergen (8.-10 juli), hvor det ikke begynte å regne skikkelig før vi skulle dra fra Baroniet i Rosendal siste dagen, og regndressen måtte fram. Flott margeritt! Tvi tvi for helgen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Heldige du som fikk oppleve baroniet på sitt beste! Jeg er ikke så flink til å besøke de flotte hagene, det får jeg satse på neste år!

   Slett
 11. Jag säger bara usch och fy för extremväder! Så tråkigt när trädgårdsdrömmar regnar eller torkar bort. Det tar på humöret..

  Nu fick vi 15 mm regn i går natt, inte mycket för den torra jorden men det ser ut att komma mera i morgon.

  Hoppas augusti bjuder på sol och värme för dig och dina växter.

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå får vi bare håpe at røttene overlever så vi får perfekt blomstring neste år! De siste tre dagene har det vært en del opplett og litt sol, så keg har fått renset bort en del ugress. Da ser det faktisk mye bedre ut! Håper du får nok regn til at røttene blir glade nå da!

   Slett
 12. Hørte rykter om det at det regnet ekstra mye i Bergen i år. Det har regnet en del her i Haugesund også, men i dag har det vært ganske fint og jeg har kost meg ute. Ha en fortsatt fin helg, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 13. Det er slemt med så megen regn, kedeligt formuer, ja, og ukrudtet vokser alt for meget på den måde. Håber at I får nogle dejlige solskinsdage her i august.

  SvarSlett
 14. Ja for lidt og for meget!-jeg ønskede også at der måtte komme regn,da vi i flere uger ikke havde fået en dråbe,vandtanken var tom og jeg begyndte at vande med " dyrt vandværksvand".
  Nu er tanken fuld af vand,der er kun behov for at vande krukker og ukrudt vælter op af jorden.
  Men vi håber det bliver anderledes næste år og må erkende at der er noget vi ikke kan ændre på!
  Håber du får en god uge!

  SvarSlett
 15. Så flotte Osteospermun du har klart å så fra frø! :-D
  Jeg må innrømme at jeg pleier å kjøpe dem som ferdige planter. Men det er nok mye mer tilfredsstillende å ha avlet dem frem selv :-)
  Vi håper på en strålende sensommer hos dere på Vestlandet!
  Stein

  SvarSlett
 16. Så flotte Osteospermun du har klart å så fra frø! :-D
  Jeg må innrømme at jeg pleier å kjøpe dem som ferdige planter. Men det er nok mye mer tilfredsstillende å ha avlet dem frem selv :-)
  Vi håper på en strålende sensommer hos dere på Vestlandet!
  Stein

  SvarSlett
 17. De är så fina de Spanska Marguriterna Är en stor favorit här hos mig med.
  Tråkigt med allt regn, så är det här med vi har lit av höstkänsla här inget skoj alls. Lite för tidigt.
  Första veckan i sep ska jag nog följa med till Norge och bl a. Bergen. Är du hemma då och skulle vilja ha ett besök så vore det väldigt skoj. Du kanske kan ge oss lite tips på vad man kan göra där det är inte första gången vi är där så de där turistgrejerna har vi gjort.Tacksam för svar. Gärna på min mail metacold@hotmail.com
  Ha nu en fin tid och hoppas ni har bättre väder nu.
  Kram Meta

  SvarSlett