lørdag 28. mai 2016

Spaniablåstjerne - en villig løkblomst

En blomst jeg har vokst opp med i hagen er Spaniablåstjerne. I bedet utenfor inngangsdøren vår hadde vi dem i fine grupper, blå, hvite og rosa, og jeg syntes alltid de var så fine. Jeg var derfor veldig glad da jeg oppdaget at hagen min hadde disse blomstene på flere steder første sommeren vi bodde her. Med sine små klokker i klaser på 20.30 cm høye stilker, gjør de seg flott i forsommerbedet. De er fine til å ha i buketter, gjerne sammen med den hvite syrinen jeg har, som blomstrer samtidig. Blomsten sprer seg bra, hos meg kommer den blant annet opp mellom steinhellene på den ene spiseplassen i hagen. Botanisk navn på blomsten er Hyacinthoides hispanica, om de ulike fargene har noe navn i tillegg vet jeg ikke.

I dag har jeg endelig fått fylt opp på baksiden av drivhuset med grus. Litt grus måtte og legges inntil kanten hele veien rundt, så det ble også gjort. Så nå kan jeg endelig si at drivhusprosjektet er fullført. 
Jeg hadde håpet på finvær hele dagen i dag, men nå i ettermiddag begynte det å regne. Det passet egentlig bra, for både bed og pallekarmer trengte vanning, og jeg må passe på å ikke tømme brønnen. 
Ha en fin lørdagskveld, alle sammen!


Klem fra Anne-Kristin
Ingen problem å plukke til bukettbruk, det er mer enn nok.
11 kommentarer:

 1. Ekstra koselig med planter som har en historie :-)) Nå var det vel egentlig litt godt med regn igjen?! Fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg håper det ble nok regn til at de skjøre purreplantene ble fornøyd, men jeg må kanskje vanne litt ekstra.

   Slett
 2. Så heldig at du hadde disse skjønnhetene! God helg!

  SvarSlett
 3. Ja disse er kjempeflotte. Har tenkt i flere år at jeg skal skaffe meg noen sånne til hagen min. Spørs om ikke det blir nå til høsten, så jeg kan nyte dem her hos meg neste vår.
  Ha en flott kveld:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er fint å få innkjøpsideer ved å lese på blogger rundt omkring. Jeg har flere på listen for høstens ønsker allerede.

   Slett
 4. Älskar också Spansk klockhyacint (som vi säger:)) den får gärna breda ut sig i hela trädgården om den vill :) Här väntar vi på regn som inte kommer :( Här är så torrt att vi måste stödvattna i alla fall det som är nyplanterat. Ha det gott/Monne

  SvarSlett
  Svar
  1. Regnet i går kom godt med, men jeg må kanskje vanne i grønnsakene likevel. I dag er det sol igjen.

   Slett
 5. De är så vackra, såg dem för första gången i botaniska trädgården i Amsterdam, förra året. Då visste jag inte vad det var. Så fin, i alla färger.
  Ha en fin söndag/Marika

  SvarSlett
 6. De er aldeles nydelige de sarte og delikate klokkene. Jeg satte de for et par år siden og det ser ut til at de sprer seg ganske raskt. Grautlerer med drivhusprosjektet! Gleder meg til å se bilder.
  God ny uke.
  Jannicke

  SvarSlett
 7. Lekre :-) Og morsomt når plantene har en historie.
  Gratulerer med ferdig drivhusprosjekt!
  Og endelig kom det regn, nå var det utrolig tørt her i Valdres i hvert fall. Når sola kommer i morgen tenker jeg at alt bare eksploderer...spennende...
  Ha en fin uke :-)

  SvarSlett
 8. Jeg har også mye spaniablåstjerne, syns de er utrolig fine, bruker dem også i blomsterbuketter. Jeg har bare blå, og noen som går litt over i rosa, men tror de opprinnelig har vært blå. Mine stod også i hagen her da jeg overtok. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett