torsdag 5. mai 2016

Maidager med lite hagetid

Helleborus "Lucky Black
Selv om jeg gjerne skulle ha vært i hagen i timevis hver dag, er det i år andre ting som må prioriteres. Det er bare drøyt to uker til konfirmasjonen i huset, og bunaden er fremdeles ikke ferdig, selv om det nærmer seg. Derfor blir det stort sett med en rusletur rundt for å ta noen bilder og se hva nytt som er kommet i blomst. Den siste uken har pinseliljene begynt å blomstre for fullt, og i dag oppdaget jeg at aurikler, bispelue og bergblom var begynt å blomstre. Tulipanene i bedet i sørveggen på huset blomstrer nydelig nå, selv om de ikke er så mange som vanlig. Jeg får gi dem ekstra gjødsel så løkene blir kraftige. I år kommer det blomst på to av tulipanene som ikke har blomstret på flere år, det er alltid kjekt!
Ruteliljen som jeg kjøpte blomstrende i potte i fjor har fått mange fine blomster i år. Det er alltid spennende å se om planter kommer igjen året etter. Gjør de det er det stor sannsynlighet for at de klarer seg videre også. Julerosen er nydelig akkurat nå, jeg synes det er spesielt med blomster som er bortimot svarte i fargen. Gullkorgen har også så vidt begynt å blomstre, om ikke mange dagene vil denne pynte skikkelig opp i to av bedene mine.

Å ha bursdag i slutten av april er perfekt for en hageelsker, da er det bare til å liste opp ulike blomster og annet som jeg ønsker meg til hagen. Gavekort på hagesenter er veldig kjekt, og jeg var og plukket fire ulike vårfloks til fjellhagen og på berget, der det var behov for nye planter. Phlox douglasii "White Admiral og Phlox douglasii "Crackerjack" ble plantet i fjellhagen mens Phlox subulata !Emerald Cushion Blue" og Phlox subulata "Zwergenteppich" ble plantet på berget. Så får jeg håpe de vil trives og vokse seg kraftige etter hvert.

I ettermiddag skal jeg ha forsinket fødselsdagsselskap med familien, så i dag er det kake- og bollebaking i huset. Jeg har heldigvis fri i morgen, så selv om vesten til bunaden helst skal være ferdig i løpet av helgen, håper jeg å få kose meg litt i hagen også. Det er meldt høyere temperaturer, kanskje til og med sommervarme, så bare vinden løyer litt vil det bli en fantastisk helg for hagesysler.
Ha en fin dag, alle lesere, både faste og tilfeldige som stikker innom.

Har jeg forresten sagt at du finner meg på Instagram? Der viser jeg mange flere bilder fra hagen min, og litt annet. Søk etter annekristinnaurstad :-)

Klem fra Anne-Kristin

Aurikkel av ukjent sort

Pinseliljene fikk jeg av en venn som er gartner og hadde løker som skulle kastes.
Kuleprimula har jeg mange av etter hvert.

Liten flue på en litt uklar gullkorg
Bergblomen blomstret ikke i fjor, men nå er den på gang.


Tulipanene trives og blomster trofast hvert år
Etter hvert tar rosene over i dette bedet.
Phlox douglasii "Crackerjack!

Phlox douglasii "White Admiral"
Phlox subulata "Zwergenteppich"

Phlox subulata "Emerald Cushion Blue"
14 kommentarer:

 1. Härligt med det fina vårvädret, så mycket fint som blommar hos dig,de mörka Julrosorna och alla vackra blommor.
  Gratulerar till födelsedagen.
  Ha en fin dag / Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Marika! I dag kom endelig varmen hit, og heldigvis er jeg snart ferdig med syingen, for nå må jeg bare få grave og kose meg i hagen! A-K

   Slett
 2. Idag, har vi haft den första riktiga vårdagen, i alla fall värmemässigt :) Nu är det en ljuvlig tid att vara i trädgården så jag förstår att det är svårt att greja med annat men konfirmation och annat är ju stora evenemang som måste prioriteras :) Ha det gott/Monne

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå ser jeg enden på syingen, så jeg har håp om noen timer i hagen i løpet av helgen! A-K

   Slett
 3. Hej Anne-Kristin

  Tror hele Norden har haft supervejr idag:)
  Spændende med de små alpine Phlox!
  Det ser super frodigt og livskraftigt ud hos dig!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten. Ja nå er det virkelig frodig i hagen, og i dag kom endelig varmen hit til Bergen også! Nå er vel vinteren over ofr i år, så nå blir det utplanting i drivhuset! A-K

   Slett
 4. Så fine bilder, den mørke julerosen var jo ekstra fin da! Håper du får tid til å være ute litt i helgen mellom alle forberedelser, kan skjønne det er mye som må ordnes med nå.
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Nora. Ja nå ser jeg enden på bunadsyingen, så jeg kommer nok til å unne meg noen timer i hagen i helgen! Nå er endelig varmen kommet hit til Bergen også, så det skal bli deilig! A-K

   Slett
 5. Så mye flott som blomstrer hos deg nå! Nydelig julerose den mørke, og håper du får nyte litt av hagen innimellom syingen :)

  Klem, Marit

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit. Ja, nå ser jeg enden på syingen, så denne helgen blir det garantert noen timer i hagen, spesielt fordi varmen endelig har kommet hit også nå. Ha en fin helg! A-K

   Slett
 6. Flott. Så mye som blomstrer hos deg. Den svarte julerosen var spennende også. Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 7. Gratulerer så mye med dagen!! Det var noen fantastiske svarte juleroser. De var superspesielle, kan tenke meg de stråler i hagen din :):)

  SvarSlett
 8. Deilig med vår og varme !
  Du får ta deg litt tid til å være i hagen også :-)
  Ha en fortsatt fin helg.
  Eirin

  SvarSlett
 9. Så snygg din svarta helleborus är! De andra växterna är också fina, men inte lika speciella. Jo, den tvåfärgade tulpanen känndes också lite extra. :)
  Ha det gott! ♥

  SvarSlett