søndag 14. juni 2015

Peoner og akeleier

Langtidsvarselet for Bergen sier 12 grader de neste åtte dagene, ikke mye å skryte av akkurat. Jeg har vært ute og gravd litt, og solen varmet såpass at jeg fant ut at jeg skulle ta en liten pause i solen. Jeg smurte meg omhyggelig med solkrem på legger og armer, solen tar godt på en vinterblek kropp, tok fram puter til utegruppen og satte meg ned. Så gikk det halvannet minutt og så var det mørke skyer for solen. Like etterpå begynte det å regne... Da ble det kaffe i sofaen istedenfor.

Surt, vått og kaldt vær lokker ikke til så mye nybrottsarbeid i hagen. Det går sakte framover med drivhustomten, altfor sakte egentlig, men ellers er det slitsomt å bare vente på sommervarmen. Så da blir det å prøve å glede seg over den blomstringen som er. Nå har de første peonene sprunget ut. Jeg fant i en eldre hagedagbok at den het Paeonia officialis "Mollis", men det kan ikke stemme for denne peonen er fylt, og det er ikke Mollis. Den har nok blitt feilmerket, tenker jeg.

Fargegjengivelsen er litt forskjellig  på de ulike bildene
Elleve knopper er rekord

Jeg tror dette må være officialis Rubra Plena. Peonen fikk jeg av en kusine til bursdagen min for en del år siden. I år har den elleve knopper, noe som er rekord.En annen staude i hagen min er denne mørkerøde akeleien. Jeg kan ikke huske hvor jeg fikk den fra, mener å erindre at jeg fikk/tok noen frø fra et eller annet sted. Nå har den iallefall spredt seg til de fleste bed i hagen, så det er tydelig at den trives. Jeg synes den er nydelig med sin mørke farge og gule støvbærere. Det er den eneste akeleien jeg har i hagen, men jeg har en blå type på ønskelisten.

Fra det kjølige vestlandet ønsker jeg dere en fin søndag!

Klem fra Anne-Kristin
Vakre farger på denne akeleien

Den sprer seg til de fleste bedene i hagen min

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar