søndag 26. april 2020

Fortgang i blomstringen

Etter flere dager med skyfri himmel og temperaturer mellom 15 og 20 grader, er det ikke rart at mye er kommet i blomst. Nå blomster de fleste narcissene i hagen min, og jeg ser på tidligere innkjøp at jeg har en forkjærlighet for de hvite, fylte sortene. Likevel synes jeg de klassiske gule påskeliljene gjør noe med april, så jeg passer hele tiden på å få litt flere av dem rundt omkring i hagen. Nå er det mange påskeliljer som kun kommer med blader og ikke blomster, så i år må jeg passe på å gjødsle dem så de får nok energi til å danne store løker. De står ikke tett, så det vanlige problemet med plassmangel for løkene er ikke problemet her. Pinseliljene, som ikke hadde så god blomstring i fjor, har kommet tilbake i år med store mengder blomster. Jeg mener å huske at de fikk ekstra gjødsel i fjor.

De tidligste tulipanene i sørveggen teller mellom 50 og 60 blomster i år. De har vært her siden før vår tid, og er en sort som trives godt i bedet. Nå har også de første gule tulipanene i kirsebærstuen sprunget ut, og flere tulipaner i ulike bed har begynt å danne farge i knoppene. Flere stauder blomstrer fint nå, blant annet kubjelle, gullkorg og kuleprimula. Også auriklene jeg kjøpte i påsken står fint, og i dag var første blomst på den gamle aurikkelen også sprunget ut.

Jeg har brukt finværet på å få orden på flere småbed, ugress er rensket bort og kantene rundt bedene gjort fine med kantskjærer. I ene pallekarmen har årets første asparges kommet godt i gang, så vi får en smakebit av den en av de nærmeste dagene. De gamle aspargesplantene etter bestefar gir ikke verdens største avling, så i år har jeg sådd frø for å få flere planter. Jeg har foreløpig priklet de nye plantene, så får jeg se når jeg tør å plante dem ut i hagen. Jeg er litt redd for at de skal bli spist eller dø av andre grunner, så jeg venter til de er litt større, tenker jeg.

Jeg har vært sen med såing av tomat- og agurkfrø i år, så fremdeles har jeg bare småplanter i vinduskarmene. Det betyr at avlinken sannsynligvis kommer sent i gang i år, men det får gå som det gjør. Nå er det meldt litt kjøligere vær, med skyer og regnbyger, så det som blomstrer nå får kanskje muligheten til å vare en stund.

Det blir en del bilder i dag også, noen med kommentarer og noen uten. Ha en fin søndag og en fin ny uke, alle sammen


Klem fra Anne-KristinTulipa Fosteriana Candela


Fritillaria Imperialis "Rubra"

Har tre av denne helt vanlige rododendronen, tidlig og fin


Denne peonen har ikke blomstret før, men i år er det flere knopper på den.
.


13 kommentarer:

 1. Mye fint i hagen din nå. Jeg har forresten to små aspargestopper som stikker opp av jorden, men dine har kommet mye lenger. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg, aspargesen vokser jo flere cm i døgnet, så det går raskt. Nå har jeg sett skudd på fire av plantene, det er alltid spennende å se om alle har overlevd.

   Slett
 2. Du viser mange smukke forårsplanter, men den lækreste er da den grønne asparges. Den er lige til at spise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Marie. Ja i år er de perfekte, så jeg har lykkes med gjødslingen. Både tang i fjor og bokashijord har nok gjort sitt. Nå gleder jeg meg til å smake.

   Slett
 3. Spring follows its normal life cycle, enchanting our eyes with all its color and beauty. Wonderful flowers, I loved them all.

  SvarSlett
  Svar
  1. You are so right, Maria, nature doesn’t care about human epimedic virus. Having a garden makes it much easier staying at home.

   Slett
 4. Så mange fine vårblomster du har! Påskeliljene dine er virkelig flotte :)
  Klem fra Marit

  SvarSlett
 5. Mye fint som blomstrer hos deg!
  Så mange fine utgaver du har av påskeliljer. Kubjellene er kjempefine, litt annen utgave enn mine.
  Godt å høre at det ikke bare er meg som har vært litt sen med tomater og andre grønsaker.
  Ha en fin dag!
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett
 6. Hej Anne-Kristin!
  Så mycket fint du har i blom. Här väntar jag på narcisserna, det är bara några enstaka som slagit ut.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
 7. Så mange fine vårblomster du har! En ting har jeg lært meg med tiden, man kan ikke ha for mange vårblomster - de gjør seg finest når de er mange sånn som du har det.
  Klem Nora

  SvarSlett
 8. Vackra blombilder!
  Här i Wales är alla påskliljorna utblommade och många tulpaner är i blom. Vi ligger ca 4-5 veckor före med våren jämfört med Göteborg i Sverige. Vet inte hur ni ligger till med vårens ankomst jämfört med oss i Wales.
  Trevlig blogg du har.
  Fortsatt god helg!

  SvarSlett
 9. The above article is nice and interesting, thank you willing to share! Greetings success of admin Cetak Buku Umroh Haji wish you deign to visit my website, thank you :)

  SvarSlett