mandag 9. mai 2016

Og plutselig var det sommer i Bergen

Etter en kald og sur vår hittil kom sommervarmen endelig til Bergen i helgen. Ikke den litt forsiktige, lette varmen som vanligvis innleder sommeren, men den skikkelige hete, nesten uutholdelige varmen som vanligvis kommer langt ut i juli. Dermed ble det fart på blomstringen i hagen, og det kanskje vakreste av alt, nemlig kirsebærtreet, står nå fullstendig dekket av hvite blomsterklaser. Når man har et kirsebærtre, (som visstnok egentlig er et morelltre) som rager 12-15 meter over bakken og har en diameter på rundt ti meter, så sier det seg selv at det er vanskelig å få hele inn på et bilde. Det er heller ikke gode forhold for avstandsfotografering, så derfor blir det heller noen nærbilder av de vakre blomstene.

De siste dagene har jeg også begynt å "møblere" drivhuset med planter, agurkene har fått klatresnor og har etter hvert vist tegn på blomstring. To av chiliplantene blomstrer, og det er knopper både på noen av paprikaplantene og tomatplantene. Den største utfordringen nå er å skaffe nok potter å plante i, det kreves at de er store nok, og da begynner det plutselig å koste en del når man trenger mange. Det fine er at når jeg har fått pottene i hus, så har jeg dem i mange år framover.

Jeg har ennå ikke fått plantet i pallekarmene, med unntak av en potte små persilleplanter som jeg hadde sådd inne. Purre har jeg også sådd, og de skal jeg plante ut senere i uken.  Nå er det på tide å bevege seg tilbake til bunadsyingen for resten av kvelden. Det er heldigvis ikke så mye igjen nå, men det meste tar lengre tid enn jeg tror på forhånd. I går satt jeg mye ute med håndarbeidet, og det var fantastisk å høre all fuglekvitringen både i hagen og i skogen rundt. Det er virkelig flott å kunne bo på et slikt sted!


Noen bilder av litt av dagens blomstring avslutter dette innlegget.

Ha en nydelig kveld, og nyt sommeren så lenge den varer!

Klem fra Anne-KristinEnten må leg ta bilde av stammen, eller toppen, eller som her, litt av begge deler.


Gullkorg og kuleprimula blomstrer.
Snart kommer akeleier og spaniablåstjerne etter.
Auriklene har sprunget helt ut i solen.
Blomst på gang på agurkplanten.
Her skal det bli trangt etter hvert.9 kommentarer:

 1. Även vi har haft riktig högsommarvärme idag, så nu har både Magnolior och de flesta träd slagit ut helt :) Det gäller att passa på nu och njuta för till helgen ska det tydligen bli sämre väder igen :( Vilket underbart körsbärsträd du har :) Ha det gott/Monne

  SvarSlett
 2. Vi får nyte sommeren mens den er her :-)
  Mai er bare fantastisk ! Vakkert kirsebærtre..
  Lykke til med innspurten på bunad-sømmen!
  Ha en fortsatt fin kveld.
  Eirin

  SvarSlett
 3. Kirsebærblomstringen er helt nydelig! Et år ønsket jeg meg murerbutter til bursdagen min, og fikk flere. De er supre å plante grønnsaker i, og siden de er rektangulære er de enkle å sette ved siden av hverandre uten å ta unødvendig gulvplass:)

  SvarSlett
 4. For en flott blomstring, så plutselig at plommetreet var begynt å blomstre her. Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 5. Hei Anne-Kristin

  Fantastisk vejr i hele norden. Det hele er kommet så pludseligt!
  Imponerende kirsebærtræ!

  Ha en dejlig uge

  SvarSlett
 6. Blomstrende frugttræer og en blå himmel - så bliver det ikke bedre!

  SvarSlett
 7. Så utrolig flott kirsebærtre du har. Etter seks år er mitt fortsatt bare som en stolpe med noen greiner som stikker ut litt uregelmessig. Du kan forresten få tak i ganske store keramikkpotter på Ikea til en overkommelig pris pr. stk. (i alle fall sammenlignet med prisene for krukker på hagesentrene).

  SvarSlett
 8. Fint med körsbärsträd som blommar så rikligt. Har ett krikonträd, som blommar i några dagar, och sen snöar alla blommor ner. Nu är det vitt på marken. Det är helt otroligt varmt, men skönt.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 9. Flott med kirsbærblomster nå på våren. Jeg har enda ikke fått gleden av å ha et sånt tre i hagen, men det står ganske høyt opp på ønskelista.
  Ha en flott ettermiddag :)

  SvarSlett