tirsdag 24. mai 2016

Det vokser og gror i drivhuset

Denne våren har det ikke blitt gjort mer enn det aller viktigste i hagen, men nå er konfirmasjonen og bunadsyingen overstått, og jeg kan bruke mesteparten av fritiden på å kose meg med hagerelaterte aktiviteter. I dag har jeg flyttet de få jordbærplantene mine over i en ny pallekarm, så da blir det bedre og større planter etter hvert. Hvitløk har jeg satt for sen høsting, ettersom ingen av de jeg satte i høst kom opp. Litt luking rundt omkring har det også blitt, og så har jeg fylt opp med planter i drivhuset, så nå er det ikke plass til stort mer der inne.

Dagens bilder er stort sett fra drivhuset der de første tegnene til agurker, paprika og chili har begynt å vise seg. Agurkene har kommet lengst på planten som er satt i den nedsenkede baljen i hjørnet. Jeg har satt planten nedi i potte, så kan jeg fylle godt på med vann i baljen. De to største agurkene på denne har nå blitt over ca 12 cm lange, og de vokser mer for hver dag.

Chili
Den første chilien er rundt tre cm og paprikaen er ikke stort større enn en ert ennå. Likevel er jeg skikkelig glad for oppdagelsene, for det er tross alt første gang jeg dyrker i drivhus. Mangelen på erfaring kan sikkert gi meg utfordringer i løpet av sommeren, jeg tenker at dette første året må bli et prøve- og feile-år. Kanskje jeg har satt plantene for tett, kanskje jeg burde samle like planter og ikke sette dem blandet? Jeg må nok sette meg ned og lese godt i bøkene jeg har tilgjengelig, så kanskje jeg kan gjøre noen enkle endringer underveis.

Jeg ser at jeg har fått maur i den ene tomatplantepotten, og trenger et godt råd for å bli kvitt dem. Vanlig maurkverk er vel ikke å anbefale på matplanter? Jeg blir glad om noen kan hjelpe meg med tips.

Den største agurken i drivhuset
I år har to gamle tulipaner kommet med blomst for første gang siden de blomstret for første gang i 2003. Den ene, Oscar, viste jeg forrige uke, den andre som jeg viser i dag, er en Groenland. Sannsynligvis har det hjulpet at jeg tok bort mye av en Saxifraga Trifurcata som har bredt seg utover i bedet.

En annen enkelt tulipan som er i blomst er en liljeformet "Elegant lady" som opprinnelig var lys gul og rosa, men som nå er bare lys gul. Ellers har spaniablåstjernen kommet godt i gang i bedene, så dermed får også den være med på dagens innlegg.

Nå er det på tide med litt kaffe, men det blir nok ikke lenge til jeg kommer med nytt fra hagen igjen! Ha en flott tirsdagskveld, kanskje sommeren er kommet tilbake til deg også?

Klem fra Anne-Kristin

En liten paprika er på vei
To agurker som ser ut til å trives
Potten er satt i en nedgravd balje
I midtgangen har jeg lagt billige treheller fra Jula

Det er et stykke igjen til plantene når taket
Første års drivhusutvalg er: fire sorter tomat,
to sorter paprika, chili, agurk og physalis.
Tulipan Groenland
Tulipan Pink Lady
Spaniablåstjerne4 kommentarer:

 1. Ja det er dejligt, at får tid til at komme i haven.
  Her i DK, er vejret helt fint, ikke så varmt, men den varme vi havde for et par uger siden, var nu også for meget på denne tid. I dag regner det her i Nordjylland, men vi kan nu også godt bruge lidt vand.

  SvarSlett
 2. Godt at du får mer tid til hagerelaterte sysler igjen:-)
  Her er det fortsatt såpass kaldt at de fleste av pelargoniaene fortsatt står i drivhuset, så det er rimelig trangt der.
  Håper på litt mer varme igjen, men det var godt med regn...
  Ha en fortsatt fin kveld.
  Eirin

  SvarSlett
 3. Så fint det växer , har inte satt ut alla mina plantor i växthuset än, men det får nog bli snart. Det är så mycket blommor där ännu, så du ligger före mig. Härligt med egenodlat, både tomat och gurka.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 4. Hei Anne-Kristin

  Det ser super ud i drivhuset:)

  Her går alt så hurtigt at det er godt at få input fra det mere normale tempo nordpå!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett