onsdag 30. mars 2016

Endelig en fantastisk hagedag

Etter mye vått og vindfullt vær i Bergen, var det endelig meldt penvær i dag. Jeg våknet til to minusgrader, og måtte vente til solen kom over åsen før gradestokken krøp over null. Det er vinterferie i Bergen denne uken, og som lærer har jeg derfor fri fra jobb. Da solen hadde begynt å tine bedene på nordøstsiden av huset var jeg klar med riven for å fjerne rester av det vissent løv og planter på plenen og i bedene. Etter hvert fikk solen også tint på framsiden av huset, så jeg fikk begynt å rense opp i det eldste staudebedet som dessverre har vært forsømt og derfor er overgrodd av gress og annet. Jeg synes det er vanskelig å skille ut alle staudene fra ugresset, derfor tar jeg bare et lite område om gangen. Der bruker jeg greipen og graver dypt, så fjerner jeg alt jeg vet er ugress, mens det jeg er i tvil om blir plantet tilbake. Da er det lett for meg senere å avgjøre om dette var stauder eller ikke, og ut i fra det beholde eller kaste.

Trillebåren min har vært defekt et par år, noe som har gjørt mye av arbeidet tungvint. Trillebårhjulet har vært flatt, og ettersom det ikke hadde slange i dekket har det ikke kunnet bli pumpet opp. Jeg synes det er dumt å kaste en fullt brukbar trillebår, men nå har vi prøvd både å lete etter nytt hjul og å finne en slange som kunne passe inni dekket, uten hell. Mannen gjorde et siste forsøk i dag, men til slutt ble det til at han kjøpte en ny trillebår. Jeg tenkte jeg kunne bruke den gamle som ompottingsplass, så slipper jeg å søle jord overalt når jeg skal potte om planter.

Jeg har også kjøpt plantejord til drivhusplantingen og kugjødselkompost til bedene. Jordforbedring og gjødsling har jeg vært ganske dårlig på, men dette skal det bli en endring på, slik at plantene mine kan bli kraftigere og mer blomsterrike. To av sekkene med kompost er allerede fordelt i noen av bedene, spesielt på rosene og i det nye lyktebedet jeg laget i fjor.

Jeg har måttet sette ut noen chili- og paprikaplanter i drivhuset, selv om jeg ikke har oppvarming der. Det blir for liten plass i vinduene inne, så jeg tenkte å se om de ville overleve. Et par av dem ser ut til å skrante litt etter frostnatten, men heldigvis har jeg flere inne om de ikke klarer seg.

Det ble selvfølgelig litt tid til bare å nyte solen i dag også. Putene kom ut i hagemøblene, og jeg fikk både spist formiddagsmat i solen og sydd litt mer på bunadskjorten. Det var deilig å kunne lukke øynene i solen og bare nyte varmen. Jeg tror kanskje jeg fikk litt farge i ansiktet også, der jeg satt og drømte om den fantastiske tiden som ligger foran oss.

Jeg håper det blir litt finvær i morgen også, det synes jeg vi fortjener!

Forøvrig lar jeg solskinnsbildene tale for seg selv i dag!

Ha en fin avslutning på mars måned!

Klem fra Anne-Kristin17 kommentarer:

 1. Så mange flotte krokus du har! Jeg liker så godt de som er stripete :)

  Kos deg med vårblomstene!

  Klem, Marit

  SvarSlett
 2. Så flotte bilder! Kos deg videre med vårblomster og ferie!
  Klem Nora

  SvarSlett
 3. Flott vårblomstring hos deg :-)) Ikke så gale værmelding for morgendagen helle!

  SvarSlett
 4. For et umake par - nydelig med hvit krokus og blå Iris sammen!! Oi oi. Den var god! Forbilledlig. Eksempel til etterfølgelse.:) :)

  SvarSlett
 5. Herlige bilder som man blir glad av. Har også vinterferie og håper på en god hagedag i morgen. Hilsen Marianne fra Heimstaden.

  SvarSlett
 6. Så många vackra Iris du har! Jag längtar efter att mina ska börja blomma, de är ju lite av favoriter så här års. Härligt att ha en ledig vecka i det härliga vårvädret.
  Kram Titti

  SvarSlett
 7. Dina vårbilder förmedlar verkligen din glädje över den nyvaknade trädgården!

  Hoppas solen skiner på dig idag också!

  SvarSlett
 8. Hei Anne-Kristin

  Flotte kombinationer i vårsolen - Det er ikke kun regn på østlandet:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
 9. Hej Anne-Kristin! Helt underbart med alla fina krokus och vårblommor. Har inte haft det riktigt sköna vårvädret än, förutom Påskdagen, då blev det en heldag ute i trädgården.
  Ha det fint! Marika

  SvarSlett
 10. Börjar att hämta mig efter en halsinfektion med feber så nu längtar jag ut till rabatterna men jag får ta det lugnt för jag känner att krafterna inte riktigt är med ännu. Det kan vara svårt ibland att se skillnad på perenner och ogräs men än så länge har jag klarat det (tror jag :)) Det låter ju som en bra idé att använda skottkärran till planteringsbord :) Idag har det varit underbart solväder men jag har tagit det lugnt och jag ska försöka att fixa till på altanen och få ut dynor till möblerna till helgen :) Ha det gott/Monne

  SvarSlett
 11. Hei! Så flotte bilder av krokus, perleblomster og iris. Perleblomstene har ikke blomstret ennå hos meg. Men jeg tror du ligger litt foran meg med vårblomstring, så da håper jeg de er like om hjørnet :) Ha en fin april!

  SvarSlett
 12. Flotte, flotte billeder. Dejligt at du fik en skøn solskinsdag i dag og nyder vinterferien - den er noget senere hos jer end i Danmark.
  Ja, trillebøren kan vi ikke undvære - så måtte I have en ny - vi trænger også.

  SvarSlett
 13. Oj så mycket det blommar hos dig!
  Skulle också behöva sätta ut en massa plantor i växthuset men vågar inte ännu, minusgrader nästan varje natt.
  Önskar dig en trevlig helg/Laila

  SvarSlett
 14. Oj så mange flotte krokus du har :-)

  SvarSlett
 15. Her er det deilig vår. Flott å se. Anne

  SvarSlett
 16. Wow så mange fine krokus, de gleder ett hagehjerte.
  Vakre bilder også, god søndag.

  SvarSlett
 17. Nydelige bilder av flotte planter!

  SvarSlett