lørdag 30. mai 2015

vått, vått, vått - med noen solgløtt innimellom

Tulipa Happy Generation
Flere nedbørsrekorder for Bergen ble offentliggjort i går, blant annet våteste vinter og våteste vår siden målingene startet for rundt 150 år siden. Da er det ikke rart at jeg ikke får gjort så mye i hagen. Jeg har vært ute og prøvd å bli ferdig med tomten til drivhuset, men jorden er så tung at jeg fort blir sliten, og det danner seg store vannbassenger som det ikke er gøy å jobbe med. Når det kommer et solgløtt innimellom er det å løpe ut og fjerne noen visne blomster eller plante et par sommerblomster. Det går selvfølgelig an å kle seg med regnklær, men jeg venter jo hele tiden at sommeren skal komme. I dag fikk jeg jobbet en times tid og fikk renset opp den siste kvadratmeteren av det ene staudebedet. Nå var det heldigvis lett å se hva som var hageplanter og hva som var ugress, så slapp jeg være redd for å kaste stauder som ikke var kommet skikkelig opp. Jeg fikk plantet en ridderspore, Delphinium Galahad og en peon; Paeonia Alertie, begge kjøpt for gavekort jeg fikk til bursdagen min. Ti Cosmos plantet jeg i bedet rundt flaggstangen, så ble det litt færre i kjøkkenvinduet.


Til tross for mye regn og kjølige dager er det mye som vokser godt i hagen, ikke bare mosen. Rabarbraen har blitt diger, og mange av steinbedplantene er kraftige og fine. Julerosen jeg kjøpte og plantet ut i januar har nå begynt å få flotte nye blader, så da vet jeg at den trives. Blomstene på det japanske kirsebærtreet er overveldende, og begge pæretrærne er fulle av blomster. Det som virkelig mangler nå er sol og varme sånn at insektene kommer fram og kan pollinere blomstene. Jeg hørte ingenting som summet på hagevandringen i dag.

Nå håper jeg været snart gjør en vending slik at sommeren kommer. Det virker som om den er fraværende mange steder i år. Jeg satser på at jeg får plantet ut de siste sommerblomstene i morgen. Nå blir det en rolig kveld i sofaen, tenker jeg.

Ha en riktig fin helg, alle sammen!

Klem fra Anne-Kristin

Pæretrærne blomstrer for fullt, men insektene er fraværende


Etasjeprimula kjøpt i høst trives godt, men blomstene bærer preg av at regnet plasker på jorden.

Dagen i dag startet med sol og blå himmel


Peonbladene vasker seg i fuglebadet
De fleste plantene trives godt i fjellhagen - inkludert mosen
Helleborus med fine nye blader
Ruccolaen kommer igjen år etter år
På tide å høste rabarbraen2 kommentarer: