mandag 28. juli 2014

Blogging inspirerer meg til å ta et krafttak i hagen!

Selv om hageinteressen min alltid har vært stor, må jeg innrømme at det har blitt mye vedlikeholdshage de siste årene for meg. Nå når jeg har vært rundt på ulike blogger de siste dagene har jeg fått mye inspirasjon til å sette i gang med nye prosjekter. I et av bedene på nordøst siden av huset har Krypfredløs, Gravmyrt og Hagesildre tatt over det meste av bedet. Nå når det er så tørt er det lett å fjerne planter fra berget, så i går gikk jeg i gang med hakke og greip og grov opp det jeg klarte å få løs. Krypfredløsen og Gravmyrten vil jeg helst bli helt kvitt, mens Hagesildren er lett å redusere til en fjerdedel. Det er mange fine sprekker og groper i berget, så det blir lett å plante nye steinbedplanter. Tenker å kjøpe nye planter om et par uker, så jeg kan kontrollere at det ikke kommer opp nytt fra røtter jeg ikke har klart å fjerne. Jeg har ikke nok vann til å bruke høytrykkspyleren, men med en hard børste skal jeg klare å fjerne mosen også.

Alt dette var dekket med Krypfredløs og Gravmyrt. Den støpte klossen i bakgrunnen var feste for flaggstangen, før morelltreet vokste seg for stort og den måtte flyttes. Kanskje jeg finner noe fint som kan passe inn der også.

I forgrunnen sees Hagesildren som skal reduseres en god del. I bakre kant er jorden litt dypere, så der har jeg tulipaner og kuleprimle som blomstrer om våren. Plantet også en hvit peon der i fjor, men den har ikke blomstret ennå. Ellers blir det sommerblomster på den resterende plassen. 

Berget sett ovenifra. Det har fine furer der det er fint å plante nye planter. Har du gode forslag til planter som ikke sprer seg alt for mye, blir jeg glad for tips.

1 kommentar:

  1. Krypfredløs og gravmyrt er rene ugress, og du har litt av en jobb der, ja! Det finnes mange sedum/bergknapp sorter som ikke sprer seg så mye og trives godt på stein.
    Lykke til med prosjektet!

    SvarSlett