lørdag 4. januar 2020

Velkommen 2020

Fantastisk med blomstring allerede nå
Nytt år gir nye muligheter, og etter en lang høst med mange andre ting enn hage å ta hånd om, er jeg tilbake med nytt blogginnlegg. Lørdagsformidag og sol fra mye blå himmel lokket fram lysten til å ta en runde med kamera i hagen. Jeg hadde allerede før jul observert at vårprimulaene var i blomst, og klosterklokkene er jo alltid tidlig i husveggbedet på nordvestsiden. Litt snø i løpet av natten hadde nesten dekket primulaene, og det var for frossent til å børste bort. Likevel fikk jeg et glimt av dem, nok til å få tatt noen bilder. Klosterklokkene hadde kommet godt opp av jorden, en av dem var faktisk kommet så langt at den hadde bøyet klokkehodet sitt, så det er ingen tvil om at hagesesongen er i gang.

Om et par dager rydder vi bort julen, og da står den første frøsådden for tur. Som vanlig er det chili og paprika som skal i potter først. Jeg skal prøve å ha litt færre chilibusker i drivhuset, vi bruker tross alt begrensede mengder. Men det var fint å kunne gi bort små glass med tørket chili i julegave.

Klosterklokker
Jeg avslutter her, men vil ønske alle lesere et riktig godt nytt hageår. Velkommen også til nye følgere, det har kommet en del til på facebook siste måneden. Nå gleder jeg meg til å lese rundt på andres blogger, det har vært en lang periode uten at jeg har besøkt dere.

Ha en fin januarhelg!

Klem fra Anne-Kristin
Primulaen begynte å blomstre før jul
Klosterklokkene er alltid tidlig
Ikke helt skarpt, men våririsen er langt på vei
Klosterklokken har begynt å bøye hodet sitt


















11 kommentarer:

  1. Hei og godt nytt år til deg også! Jeg ser på bildene dine og tenker at jeg nok må komme meg ut mellom bygene, for å se hva som har dukket opp her i hagen :-)) Primula har jeg sett, den begynte å blomstre før jul her også!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei fru Ranten, noe godt kommer det ut av vestlandsværet, selv om jeg gjerne skulle ønsket meg litt mer skikkelig vintervær. Jeg ser mange viser blomstrende helleborus i hagenw sine, men jeg har bare en som har overlevd hos meg og den blomstrer ikke før til våren. Uansett er det deilig med tegn til et nytt hageår.

      Slett
  2. Tenk, vår i jula! Noen som har det :)
    God helg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Villrose, blomstring er flott, men jeg skulle gjerne hatt litt akikkelig vinter, det blir så mye lysere med snø på bakken. Ha en fin søndag.

      Slett
  3. Härliga vårtecken och visst är det roligt att ha några växter vid husfoten som man kan följa vårens ankomst med.

    Mmm jag funderar och funderar igen... Ska jag så paprika och chili nu eller vänta? Jag har problem sen om det blir en sen vinter för då finns ingen plats att ha de inne när de behöver lite svalare efter omskolningen.

    God fortsättning! Carina

    SvarSlett
  4. Det var tidligt du viser vårbilleder, jeg har lidt blomster i primula, og lidt vintergækker på vej, men ellers kan jeg ikke være med. Godt du starter blogningen igen.

    SvarSlett
  5. Hei!
    Det må være deilig å se at det skjer noe i hagen. Her er det vinter. Lengter veldig etter vår. Godt nytt år! Klem Anne

    SvarSlett
  6. I år er det en hvit Primula som blomstrer her, på vei opp til huset så jeg legger merke til den. Skal også ta meg en tur rundt og se mer en dag det blir vær til det. Hvitt på bakken har vi ikke hatt her i Haugesund. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
  7. Hei Anne-Kristin!
    Godt nytt år! Så utrolig tidlig blomstring hos deg! Det er som vanlig tidlig i Bergen :)
    Nå er det bare å glede seg til et nytt hageår!
    Klem fra Marit

    SvarSlett
  8. Hej Anne-Kristin!
    Härligt att se vårtecken redan, känns som att det är väldigt tidigt.
    Fina små vårtecken. Önskar dig god fortsättning på det nya året.
    Trevlig helg /Marika

    SvarSlett
  9. Hei Anne-Kristin.
    Godt nytt år til deg.
    Det var utrolig tidlig med blomster i hagen.
    Vi skulle hatt vinter her , men er litt usikker ….
    jeg har faktisk sett at det er noen løker som stikker forsiktig opp av jorden.
    Hos deg er det nok våren nærmere enn her hos oss.
    Ha fortsatt fin uke.
    Hilsen Turid

    SvarSlett