lørdag 15. juni 2019

Morgenblomstring midt i juni

Iris germanica "Constant Wattez"
Været hittil i juni har vært svært ustabilt, regn og vind, sol og varme, skyer og lave temperaturer om hverandre. Morgensolen lokket meg ut med kameraet, så i dag blir det en liten blomstringsoversikt fra meg. Den viktigste åpenbaringen i dag var at Iris germanica "Constant Wattez" hadde sprunget ut. Denne fikk jeg for to eller tre år siden og det er første året den blomstrer. I seg selv er ikke fargen på den så spennende, jeg må tenke ut en god partner som kan framheve skjønnheten i den. Den blå irisen, som jeg ikke har navn på, har mange blomster i år. Jeg har iris som en av mine favoritter selv om jeg ennå ikke har fått samlet så mange av dem.

Cosmos er en av sommerblomstfavorittene mine, men de siste to årene har jeg hatt noen frø som ikke har kommet i blomst før i slutten av september. I år kjøpte jeg nye frø, og flere ulike sorter, som jeg sådde første mars. De fleste av dem har allerede vært i blomst et par uker, så i år blir det bra. Ministemor sådde jeg i februar og de lager nå to flotte sammenhengende kanter framme i det store staudebedet.

Cosmos "Candy stripes"
Min rødeste valmue er Papaver orientale "Beauty of Livermere", og den begynte å blomstre denne uken.  Jeg klarer ikke å få fram den rette fargen med kameraet mitt, på det området er faktisk mobilkameraet bedre. Jeg vil prøve igjen i kveldslys, den har den rødeste fargen jeg noen gang har sett.
Heuchera er ganske ny i hagen min, jeg har kjøpt to av dem for å ha i kirsebærstuen der det ikke er så mye sol. De har vokst fint fra i fjor men har ikke så mange blomster. Det er uansett bladverket på disse som er viktigst, her ser du bilde av Heuchera Obsidian. Også Allium har kommet til de siste par årene, i år er de to nye den lilla Allium "Gladiator" og den hvite Allium "Mount Everest"

Astrantia major "Star of Beauty"
I vår har det også vært innkjøp av en ny Astrantia; A major "Star of Beauty", og den står flott i blomst nå. På berget vokser vårfloks; Phlox "Mc Daniel's Cushion", en helt lys blålilla pute. Den nydelige blå akeleien fikk jeg av sangervenner i fjor, den står så flott mot den oransje gyvelen.

Papaver orientale "Beauty of Livermere"
Også de fleste rosene mine har begynt å blomstre, den første var "Heidelberg" som pryder inngangspartiet og har blomstring helt til toppen på altangjerdet. Sympathie og de to ukjente stilkrosene har også kommet i blomst, så sommeren er definitivt her.

Nå er det på tide å komme seg ut og starte hagedagen.

Ha en fin dag alle sammen

Klem fra Anne-Kristin


Her ser valmuen litt oransje ut, sannheten er blodrødHar du et godt forslag til en nabo til denne?
De første liljene har sprunget ut.Ministemorene har vokst seg store og danner to  tette
 meterlange rader fremst i staudebedet
Allium "Mount Everest"
Allium "Gladiator"

Heidelberg
Sympathie


Her burde jeg nok ha satt en mørkere bakgrunn til da jeg tok bildet
Rød stilkrose


Phlox "Mc Daniel's Cushion"
Skyggesildre på berget

Heuchera Obsidian
9 kommentarer:

 1. For et blomstervell hos deg. Lekker Iris og Kjempevalmuene lyser som fakler. Været har vært ustabilt her øst også, men det gode er at det ser ut til at hagen liker det godt. Så frodig at, i motsetning til i fjor.
  God helg.
  Jannicke

  SvarSlett
 2. Hej Anne-Kristin!
  Vi har haft ett mycket omväxlande väder i juni, mycket regn och rusk, men idag skiner solen. Trädgården trivs och allt växer, precis som hos dig. En vacker Iris med neutral färg, tänker att den kan gå ihop med vilken granne som helst.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
 3. Hei Anne-Kristin!

  Flotte iris! I går var jeg på hagebesøk i en hage hvor det var plantet masse iris i et langt opphøyd bed. Det var veldig fint. Det er ikke så mye som kler de store tunge irisene synes jeg, så de passer det godt å ha mange like av :)
  Ha en fin søndag!
  Klem

  SvarSlett
 4. Nydelige bilder av vakre blomster. Hvit iris var elegant og valmuene dine utrolig flotte
  Her blomstrer ikke rosene ennå, men rett før.
  Nå ser det ut som vi får litt mer sommerlige temperaturer her.
  Ha fortsatt fin helg.
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett
 5. Hei Anne Kristin.
  Flotte bilder, og nydelige valmuer. Har fått blomster på to iris i år. De har stått med blader i flere år.
  Nå håper vi på mer stabilt vær. Men alt regnet har gjort hagen godt.
  God uke til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 6. I år er første sommeren på 10-15 år at jeg ikke har Kosmos, frøene ble ikke noe, og den ene planten jeg fikk ble spist av noe, det må jo ha vært snegler, selv om de aldri har brydd seg om dem før. Sikkert lurt å kjøpe nye frø sånn som du har gjort. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 7. En runde for å beundre morgenblomstringen er noe av det hyggeligste på denne tiden :) Lekker Iris! Noe med mørkt bladverk (Perilla?) ville vel framheve fargen.

  SvarSlett
 8. Jätte bra blogg! Tack så mycket :)

  SvarSlett