fredag 30. desember 2016

2017 - med blanke ark og fargestifter telJeg håper blomstringen blir overdådig
Jeg håper Heidelbergrosen blir like stor som dette i 2017
I går fikk jeg delt en kort oppsummering av året 2016, så nå er det på tide å legge det bak seg og se framover. Drømmene for det nye året er mange, og planene begynner å ta form. Den store forskjellen fra de foregående to årene, er at jeg er ferdig med bunadsømmen. Jeg trenger derfor ikke å bekymre meg for at fingrene skal ha rester av jord, som kan smitte over på broderiene. Jeg vil også ha bedre tid til alt vårarbeidet i hagen, og forhåpentligvis blir det noen utvidelser av bed på flere kanter av hagen. Jeg arvet en varmkompost i fjor, og den har vært i bruk hele sommeren, men jeg fikk aldri tid til å tømme den. Det ble hele tiden nye lag på toppen som skulle nedbrytes, så nå tenker jeg at jeg burde ha to binger. Da kan jeg veksle mellom dem, og samtidig kanskje bli kvitt den stygge kaldkomposten som jeg ikke har hatt tid til å få skikk på.

Hagens nordøstlige område, som består av fjellhagen, kirsebærstuen og berget skal jeg komme i mål med denne våren. Det er ikke så mye som gjenstår, så der vil jeg legge innsatsen så snart mildværet og våren er her. Pallekarmhagen har jeg tenkt å utvide, og i tillegg vil jeg enten få laget eller kjøpe nettingdekke til dem. De må være lette å feste sånn at hjorten ikke kommer til for å spise opp grønnsakene. Et høyt gjerde mot skogen er aller høyest på listen denne våren, jeg tenker jeg begynner med østsiden. Der tror jeg det skal kunne ordnes uten for mye problemer, så får jeg ta nordsiden etter hvert.

Jeg håper på deilige stunder under
 kirsebærtreet i Kirsebærstuen
Sør- og vestsiden av hagen trenger en del av både vedlikehold og nyplantinger. Jeg har ikke kommet helt i mål med ugressbekjempingen i de største staudebedene, så i 2017 skal jeg spa opp hele det ene bedet, flytte stauder som ikke passer inn og tenke igjennom helheten før jeg planter på nytt. Dette var det første bedet jeg laget i hagen, og der plantet jeg ned alle staudene jeg fikk. Flere av disse har forsvunnet, og nå har deler av bedet vært mer gress       enn blomster. På tide å få orden på dette også.

Drivhuset gleder jeg meg til å ha min andre sesong i! Jeg har ikke elektrisitet i det, så det er et sommerveksthus. I år satte jeg ut noen av plantene for tidlig, så de fikk svarte blader, men heldigvis hadde jeg mer enn nok å ta av. Ettersom tomatene ikke ble en suksess vil jeg satse på bare noen få busker av en sort i det nye året. Jeg tenker det skal bli bra!

Mange små planer er det selvfølgelig også i hodet mitt. Flere nye "hjortesikre" blomster kommer nok til. Kaffe og lesing av hageblogger tidlig om morgenene i helgene framover. Blogginnlegg fra meg om små og store hagegleder, og deltaking på ulike utfordringer i hagebloggverden. Sånn som Blommig fredag:  http://blandrosorochbladloss.blogspot.no/  Helena med bloggen Bland blommor och bladlôss har ulike utfordringer hver fredag i vinterhalvåret. Jeg har deltatt et par ganger tidligere, men tenker at det kan jeg gjøre mer av. Klikk på linken, så finner du flere fine hageblogger du kan lese. 

Ha en fin nyttårshelg, alle sammen!

Klem fra Anne-Kristin

Lyktebedet påbegyntes i 2014
I vår var det blitt så stort, og i sommer enda litt større.
I 2017 skal det bli mye større!
På sørsiden av hagen har jeg ennå god plass til nye beplantinger.
Kanskje blir vi kvitt hagebåten også i 2017?
Jeg håper på mye egendyrket i 2017
Fjellhagen trenger ikke så mye vedlikehold, heldigvis!
I går sådde jeg frø av denne valmuen. Jeg håper jeg får mange nye planter!

Takk, Blommig fredag!
12 kommentarer:

 1. Det er mye å glede seg til fremover :)
  Ønsker deg et riktig godt nytt hageår, Anne-Kristin!

  SvarSlett
 2. Så flott at hagegnisten har kommet tilbake. Riktig lekkert med valmuer, pioner og nellik. Ønsker deg et godt nytt år med mye hageglede.

  Hilsen Marianne

  SvarSlett
 3. Lykke til med alle store og små planer!
  Riktig godt nyttår til deg!

  SvarSlett
 4. Hei Anne-Kristin

  Godt med gode planer, og sikken du får blogget! Alletiders!

  2017 bliver fantastiskt:)

  Et godt nytår til dig og dine

  SvarSlett
 5. Hoppas så att du kan hålla rådjuren borta från din trädgård, så du kan njuta av blommor och grönsaker.
  Ha ett riktigt Gott Nytt År!
  /Marika

  SvarSlett
 6. Vilka stora härliga ytor du kan planera för. Lycka till!
  Gott nytt år!
  Inger

  SvarSlett
 7. Hej Anne-Kristin
  Dejligt med planer for det nye år, jeg har ingen særlige planer, men pludselig sker der alligevel et og andet her i haven :)
  Klem fra Lisbeth

  SvarSlett
 8. Många stora och små projekt du har på gång. Jag brukar bara broderi i december men har funderat på att göra det mer.

  God fortsättning på 2017! Carina

  SvarSlett
 9. Godt nytår!
  Det er så godt med et nyt år og et blankt papir som hurtigt fyldes ud med projekter:-) Du har tanker om mange spændende projekter for 2017:-)

  SvarSlett
 10. Det blir et spennende år. Jeg har heller ikke hatt strøm i drivhuset mitt i de nesten femten årene jeg har hatt det, men om jeg får nytt tror jeg at jeg vil ha det sånn at jeg kan overvintre planter der i stedet for i kjelleren. Ha en fin uke, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 11. Godt nytt hageår til deg! Fine og spennende planer du har. Det gjør vinteren kortere å hagedrømme. Så kjekt med varmkompost. Den får du mye glede av. Har også lyst på en, men pga pris står det litt lenger nede på listen. Super måte å holde en del snegler borte også, antar jeg? Gleder meg til å følge deg og koselig at du blir med litt mer på Blommig fredag.
  HIlsen Jannicke

  SvarSlett