søndag 20. desember 2015

Rød - julens og kjærlighetens farge

Kristtorn i hagen
Det nærmer seg jul med stormskritt, om tre dager skal huset være julepyntet, gaver ferdig pakket inn og all julematen klar i bokser og kjøleskap. Her i huset har det vært en annerledes førjulstid i år med en nyoperert mann i huset, så vi har måttet droppe noen av de faste gjøremålene i desember. Jul blir det selv om det bare ble fire sorter i boksene i stedet for sju, og julekort kan vi skrive neste år. Som de fleste steder i Sør-Norge mangler julesnøen, så stemningen får komme gjennom røde julelys og røde duker på bordene. I år kan jeg pynte julebordet med kristtorngrener, fulle av røde bær, fra egen hage.

Foruten kristtornbærene er det rødeste i hagen min de store valmuene jeg har. De er skikkelig blodrøde, ikke rosenrøde, mørkerøde, oransjerøde eller blekrøde. Rødfargen er vanskelig å fange med kameraet, men om du bruker fantasien kan du sikkert se den.

Ellers er det peonene som bidrar med rødfargen i juni, og rosene som overtar stafettpinnen i juli. Å lage buketter med alle slags røde nyanser er visst "forbudt", men jeg synes det er nydelig å kombinere disse fargene. Alt fra rosa via lilla til høyrødt og oransje kan gi litt av et adrenaligkick!

Rød som blod - 
Nå er det straks tilbake til juleforberedelsene på kjøkkenet. Jeg har to brødformer fulle av nylaget leverpostei som skal kuttes i passende biter og pakkes i folie før de puttes i fryseren. Det er mange blant familien og venner som er "avhengige" av leverposteien min i julen!

Jeg deler dette innlegget på Maribels Garden der trädgårdsfärger rød er tema denne uken.

Besøk gjerne siden og finn flere blogger med rød som tema.

Med dette ønsker jeg alle mine lesere en god og fredfull julehøytid! Takk for alle gode kommentarer i året som har gått. De aller fleste av dem forsvant dessverre da jeg endret på googleinnstillingene, men er jeg heldig får jeg kanskje noen nye! Om to dager er det vintersolverv og i går kjøpte jeg ny ugressrensker, så om en ukes tid eller to er jeg klar for ny innsats i hagen!

Juleklemmer fra Anne-Kristin
Bondepeon
Silkepeon
Heidelberg 
Ukjent stilkrose
ukjent minirose
Sympathie
Stilkrose
Gledelig jul!
13 kommentarer:

 1. Många fina röda trädgårdsfärger. Hoppas maken tillfrisknar.
  Önskar dig en riktigt God Jul!
  Marika

  SvarSlett
 2. Man behöver verkligen lite rött så här års!
  Önskar dig en härlig helg!
  Laila

  SvarSlett
 3. Rødt er julefargen for meg. Ellers i året er det ikke mye rødt å se i dette huset, men i julen må jeg ha rødt! Ønsker deg en riktig god jul, og snarlig bedring til den nyopererte!

  SvarSlett
 4. Jeg syns du fikk de rødfargene til veldig godt. Er misunnelig på kristornen din, den jeg har som hadde sånne bærklaser ble rasert av fuglene. God bedring til mannen, og god jul til dere begge.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 5. Härligt med massor med rött! Ha en fin jul och jag önskar dig en skön och avkopplande helg.

  SvarSlett
 6. Flotte blomster og bær i riktig fin julefarge!
  Ønsker deg en god jul og takk for et flott bloggår:))

  SvarSlett
 7. Skønne røde farver. Vi har heller ikke sne her i Danmark, men jul bliver det jo alligevel.
  God jul til dig og god bedring med manden.

  SvarSlett
 8. Härligt med så mycket rött! Har inte fått in rätta julstämningen ännu, snön smälter bort och här har inte pyntats så mycket inomhus ännu. Kanske går det bra ändå;)
  God Jul!

  SvarSlett
 9. Ingen jul utan rött. Många sköna bilder som får en att längta.
  Hoppas du får en härligt julhelg.
  Kram
  Annika

  SvarSlett
 10. Det var en god opplevelse å nyte disse røde skjønnhetene dine!! Så fint det er med rødt innimellom, jeg synes også flere nyanser sammen er fint i buketten. Om det er lov eller ei:)

  SvarSlett