søndag 11. juni 2017

Håper på å få nyte sommeren snart

Akeleiene blomstrer for fullt
Vi har allerede kommet en tredel ut i første sommermåneden, og jeg må innrømme at det ikke har vært mye hagetid på meg. Som lærer i barneskolen er det hektiske tider på slutten av skoleåret, i tillegg har det vært mye ekstra også på fritiden. Gressklipperen er ennå ikke blitt reparert, så gresset har vokst seg relativt høyt. Regnværsdagene er betydelig flere enn solskinnsdagene, så nå trenger jeg virkelig en dag med flott sommervær, så jeg kan komme ajour med alt som skal gjøres i hagen.

Humleblomst - Geum
Denne helgen er det femten timers korseminar med Per Oddvar Hildre, og det avsluttes med konsert i kveld. Dermed ble det ikke mer hagerelatert enn litt småluking, vanning i drivhuset, og en runde med fotoapparatet i hagen. Det skjer mye på kort tid, frukttreblomstringen er over for i år, og hjorten klarte å spise rundt halvparten av blomstene på epletreet. Nå har jeg prøvd et kjerringråd og hengt en hvit ulltråd rundt epletreet for å holde hjorten på avstand. Om ikke det hjelper, så gjør det i hvert fall ingen skade, og garnet hadde jeg liggende.

Sibiriris 
Mine hvite syriner blomstrer fint, og det kommer stadig opp nye skudd fra bakken, så hvis du har en lilla kan vi gjerne bytte, om du bor i bergensområdet. Også den ungarske syrinen blomstrer, men den har ingen rotskudd. Ekstra kjekt med denne som jeg har laget selv fra en stikling. I går var den første valmuen sprunget ut, jeg blir like imponert over rødfargen på den hvert år. I fjor tok jeg frø av den og sådde inne, men de spirte ikke, så kanskje jeg ventet for lenge. Jeg satte dem ut for å kuldebehandle dem, men ikke en eneste spire kom opp. Jeg får prøve å så dem direkte i potter ute i år, og se om de da vil spire.

Papaver orientale - "Beauty of Livermere"
Sibiririsens første blomster har sprunget ut, og selv om den er ganske vanlig, synes jeg den er nydelig. Ekstra fint er det at den  kommer fra bestefarshagen. Humleblomsten, Geum, har også begynt blomstringen. Den står fremdeles i en ugressdel av staudebedet, så jeg må prioritere å rense opp den siste delen av det staudebedet der akkurat denne står. Akeleier, akeleiefrøstjerne og etasjeprimula er også i blomst, den sistnevnte kjøpte jeg fra en restekasse, så jeg visste ikke fargen eller navnet på den. den har spredt seg fint fra frø, så her kan jeg også bytte, om noen har en annen farge.

Nå skal jeg gjøre meg klar for dagens femtimers sangøving og konsert i kveld. Ha en fin søndag, alle sammen.

Klem fra Anne-Kristin


Akeleiefrøstjerne
Etasjeprimula
Humlene elsker denne

Ikke alle liker oransje blomster, men det gjør jeg!
Ungarsk syrin
Med flotte litt hengende blomsterklaser
Her har blomstene sprunget helt ut
Jeg liker dem nesten best på knoppstadiet.
Gressløken blomstrer
Hvite syrinblomster
Det er ikke mye som slår duften av syrinene


Sibiriris
Foreløpig har to av blomstene sprunget ut


16 kommentarer:

 1. Nydelige blomster hos deg, Anne-Kristin! Ja, det er sørgelig at sommeren går så fort uten at vi får nyte den. Her har vi fått vær som minner om Bergen, for det bare regner ;)
  Så fine de mørke akeleiene er!

  Klem, Marit

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ser ut som om det skal være ganske grått hele neste uke. Det fine er at brønnen ikke går tom for vann... Jeg kan godt sende deg frø av akeleiene hvis du vil. Klem, Anne-Kristin

   Slett
 2. Hej Anne-Kristin!
  Så fint det blommar, tur att inte hjorten ätit upp allting. Det har varit mycket regn här med, men idag är det ett fint trädgårdsväder. Aklejorna är fina, min vallmo är orange, skulle varit vit. Har köpt några nya, får se vad det blir för färg på dem.
  Lycka till med konserten. Ha det bra /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Selv om man ikke lykkes med alt, er det fint med alt som faktisk blomstrer og trives. Og noen ganger blir fargene annerledes enn en forventer. Det kjedelige er om man betaler mye for noe spesielt, od det viser seg å være noe ordinært.

   Slett
 3. Så mye fint som blomstrer hos deg nå. Den ungarske syrinen var spesiell. Jeg har en etasjeprimula i en aprikosrosa farge hvis du vil ha frø av den. Er litt for flink til å klippe av frøstander så den har ikke rukket å frø seg hos meg. Den står foreløpig i knupp.
  Håper vi får flere solskinnsdager nå! Ha en fin ny uke!

  Hilsen Marianne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marianne. Det hadde vært utrolig fint å få frø! Jeg sender gjerne hvite i bytte. Kan du sende meg adressen din på mail? an-naurs@online.no

   Slett
 4. Kjekt med kor. Flotte akeleier, jeg har også mange, varianter av rosa, hvite og blå. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har bare den ene typen akeleier, har aldri kommet så langt at jeg har skaffet meg flere.

   Slett
 5. Hei Anne-Kristin

  ja, det er en fantastisk årstid, på trods af vejret og hjorten så har du alligevel meget flot at vise!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kjedeligste med dårlig vær er at blomstringen går forbi,nesten uten å bli sett. Nå roer ting seg både på jobb og ellers, så får jeg virkelig nyte hagen når jeg får bedre tid. Ha en fin ny uke.

   Slett
 6. Nydelige bilder! Jeg ser jeg må få meg noen akeleier. Søte blomster. Og jeg elsker oransje :D Oppholdsvær og 21 grader her idag, men grått. Det gjør lite så lenge man kan være ute i hagen og grave. Regn på'an igjen imorgen. Her må man gripe øyeblikkene... Du har en kjekk blogg! En fin uke til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, i dag har vi levert gressklipperen til reparasjon, så da blir det snart mer orden på sakene.

   Slett
 7. Syriner hadde vi massevis av i vår gamle hage. Noen av dem vokste rett utenfor soverommet og da pleide jeg å ha vinduet åpent for å kunne nyte duften:-)
  Ønsker deg en fin ny uke med solskinnsdager og mye hagetid!
  Klem Nora

  SvarSlett
  Svar
  1. Sånne minner er gull verd! Nå har jeg lånt gressklipper mens vår er på reparasjon, så da venter jeg bare på at gresset skal bli tørt nok til å bli klippet. Når bare plenen er nyklippet ser alt så mye finere ut.

   Slett
 8. Så utrolig flotte bilder du tar. Er det nytt kamera du har? Så skarpe og fine. Nydelig blomstring. Den forbaskede hjorten gir seg altså ikke. Håper tråden hjelper. Ikke hørt det "trikset" før.
  God uke.
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Jannicke. Kameraet er ikke nytt, et ganske enklet speilreflekskamera Canon 1000D og en kraftig zoom. Det gjør seg bra på nærbildene når bakgrunnen blir diffus og motivet er i fokus.

   Slett