søndag 26. mars 2017

En deilig vårdag med bismak

På en dag der mesteparten av Bergen var gjemt i tåke, klarte solen å komme seg gjennom på min kant av byen. Det skjedde ikke før godt utpå dagen, men i ettiden kunne jeg finne fram trillebår, kantskjærer og rive og begynne på å rense opp i grusgangen på ene siden av huset. På en deilig vårdag som denne skulle hagen ha vært full av krokus i de nydeligste farger, men nå er det ikke mange igjen som hjorten har oversett. En av de gule fikk jeg flyttet over i det "sikre" bedet, så den fikk skinne mot solen. I lyktebedet var det to grupper med tre "Prins Claus" som åpnet seg mot solen, så jeg fikk tatt noen fine bilder av dem. Jeg regner med at de er borte i morgen, for det har ikke vært en natt her uten at noe har blitt borte. Ene naboen fortalte at det var sett fem hjorter på en gang utenfor hagen her denne uken, så de er virkelig en plage.

Ettersom det er ganske nytteløst å gjøre noe i bedene før gjerdet er ferdig, måtte jeg altså finne noe annet som kunne få hagen til å se litt penere ut. Derfor ble det fjerning av mose og ugress i hagegangen som ble dagens prosjekt. Det tok noen timer, og da jeg nærmet meg slutten begynte tåken og et lett yr å komme sigende. Den siste halve meteren ble unnagjort i full fart, hendene ble vasket og kameraet ble hentet for å forevige sluttresultatet.

Crocus "Prins Claus"
Det er så mye som skulle ha vært gjort i hagen, men med det regnværet som har vært de siste ukene har det ikke fristet å jobbe ute. Heldigvis har de meldt fint vær de neste tre dagene, så et par timer i hagen etter jobb skulle kunne hjelpe. Busker og frukttrær skal beskjæres og komposten skal fordeles i bedene. Det er godt det er sommertid og lyst til etter klokken åtte.

Jeg deler bilder av de få krokusene jeg har i blomst nå!

Klem fra en ganske trist og oppgitt Anne-Kristin
Mye mose og ugress må fjernes,
og kanten mot plenen må stikkes på nytt
Når ønsket linje er trukket opp med en snor festet i to blomsterpinner,
er det bare til å gå i gang med kantskjæreren.
Trillebåren ble fort full.
Jeg ble godt fornøyd med resultatet.
Her i dag, borte i morgen?
En knopp sprenger seg vei opp av jorden
med vanndråper på
En av de gule jeg har "reddet"
Jeg håper denne får stå i fred!26 kommentarer:

 1. Krokus och arbete utomhus, det är härliga vårdagar. ♥
  Ha det gott!

  SvarSlett
 2. Hei!
  Jeg føler virkelig med deg. Det er leit at blomster man går og venter på, bare blir spist. Vi har rådyr som går og spiser på åkrene rundt hagen. Krysser fingre for at de holder seg der.
  Det gjør seg virkelig med kantstikking.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke mye som så enkelt gir så bra resultat som kantstikking!

   Slett
 3. Flotte krokus du har, Anne-Kristin! Så ergerlig at du ikke får ha dem i fred for hjorten.
  Klem fra Marit

  SvarSlett
  Svar
  1. Heldigvis har den ikke tatt alle løkene, så jeg håper jeg har fullført gjerdet til neste vår!

   Slett
 4. Hei. Sånn som jeg føler med deg. Dette er ikke mye moro. Flotte krokuser du har. Gangveien ble fin. Det gjør seg med kantstikking. Ønsker deg en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Prins Claus var dessverre borte i dag morges, men heldigvis hadde jeg flyttet et par løker til mitt sikre bed, så jeg håper neste vår kan bli fin.

   Slett
 5. Leit m hjorten :-(( Håper de finner andre beitemarker ut over våren! Her er det sneilene som er pest nr 1. Fin ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tradisjonelt sett har hjorten kommet til hagene om vinteren når det har vært vanskelig å finne mat i skogen, men nå har de visst fått smaken på "gourmetmaten"...

   Slett
 6. Hei Anne-Kristin

  Et godt glas vin og helstegt hjort lyder da alletiders!
  Så kan du måske også få dine Crocus i fred?


  Flot arbejde i haven idag!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. en, to, tre, fire, fem, seks, syv helstekte hjort... I går kveld gikk jeg rundt og puttet tørkede chili nedi krokusblomstene, så kanskje den lærer at krokus ikke smaker godt... (håper ikke noen melder meg for dyreplageri)

   Slett
 7. Hei
  Jeg vet ikke om mitt råd kan hjelpe, men jeg har laget noen trerammer og stiftet fast hønsenetting i rammene, og lagt de over bedene med støtte under. Og de er lette å flytte på. Jeg har noen rådyr som spiser mine tulipanspirer. Men de rammene har hjulpet på spisingen her iallefall. Jeg har ikke så mye løkblomster lenger, da de forsvinner etter noen år pga leirjorden.
  Grusgangen ble kjempefin! Og om det er noen trøst, det er seinere vår i Trøndelag enn i Bergen,)
  Ha en fin ny uke!

  :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hjorten er flink til å fjerne hindringer, så slike rammer må kanskje festes til bakken. Foreløpig har jeg lagt hønsenetting over pallekarmene så hvitløken får stå i fred. Tenker å få laget noen rammer som passer oppå, så grønnsakene får stå i fred utover sommeren.

   Slett
 8. Snyggt blev det efter ditt noggranna jobb med grusgången.

  Jag har stängslat hela trädgården men möss kan också vara besvärliga, de tuggar på de nya skotten som kommer fram. Jag sätter varje kväll en plastburk över de små plantorna och då får de vara ifred. Det borde gå att göra med dina små krokusar också så att du får behålla några.

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kunne nok reddet noen av blomstene med å asette noe over om natten, men det blir tungvint etter hvert. Men grønnsakene skal jeg passe på i pallekarmene i år, de skal ikke hjorten få ta!

   Slett
 9. Ja, du får nyte mens de er der, håper det ordner seg med gjerdet etter hvert. Høres ut som du hadde akkurat likt vær som her, deilig med litt sol i hvert fall, og nå er det tett tåke igjen. Ha en fin dag,
  hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg må bare se framover, selv om det kan være litt tungt. Heldigvis har den latt mesteparten av løkene stå igjen, så da håper jeg neste vår blir fin.

   Slett
 10. Oj vilken skillnad det blev när du rensat i gången, jättesnyggt :) Hoppas att du snart blir av med hjortarna så att din trädgårdslycka kan återvända. Ha det gott/Monne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! Nå må jeg bare finne ut hvor jeg kan få fatt i lange nok gjerdestolper, så skal det bli bedre, håper jeg!

   Slett
 11. Op med humøret. Snart vil de onde gæster finde nye madsteder, og du kan have din have i fred.

  SvarSlett
 12. Hej Anne-Kristin!
  Så tråkigt med dina glupska gäster. Det är klart man blir ledsen, när man väntat på allt fint som skall blomma, och så är de borta. Hoppas du får klart staketet så de håller sig utanför. Fint jobb med rabatten.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. ja, nå må jeg bare finne ut hvor jeg kan få tak i lange nok gjerdestolper, så tar jeg meter for meter!

   Slett
 13. Trist med betande klövdjur. Och söta små krokusar som de missat. Jag har svårt att se skillnad på några av de där vita med lila utsida. Mina har blivit blandade. Det fungerar väldigt bra att hälla en sträng urin eller spruta med Tricogarden i gränsen på trädgården. Jag har inte haft ett enda djur inne när jag gjort det.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg sender mannen ut for å markere reviret, men når det regner så mye som det har gjort i det siste er det ikke mye hjelp i. Trico garden har jeg søkt etter, men jeg finner ingen utsalgssteder av dette i Norge.

   Slett