tirsdag 19. juli 2016

Sommeren regner bort

Nå må jeg si at jeg er skikkelig lei! Det er helt greit at jeg ønsket regnvær ettersom brønnen gikk tom for vann i slutten av juni, men nå får det være nok! Det surkler i plenen når jeg går over den, det meste av blomster er ødelagt eller kraftig skjemmet av regnet, og som om ikke det var nok har hjorten vært og forsynt seg av toppene på de fleste høstfloksene mine. De få stundene med oppholdsvær innimellom er ikke nok til å få tørket opp, så plenen vokser seg høyere og høyere. Egentlig er det ingenting å blogge om, i hvertfall er det ingen blomster som er verd å ta bilder av. Det eneste lysglimtet er tre hvitløk som ble stående igjen i grønnsaksbedet i fjor, de var klare til å høstes nå, og de så riktig fine ut. Den største av dem har normal "butikkstørrelse" så da er jeg godt fornøyd. Det blir en stund før årets avling er klar, de jeg satte i høst kom ikke opp, så jeg måtte sette nye i vår. De er vel klare for høsting litt utpå høsten, vil jeg tro.

Jeg håper virkelig du har bedre vær enn vi i Bergen, i følge avisen har det ikke vært en eneste sommerdag (over 20 grader) siden sankthans. Så elendig har det ikke vært siden 1928! Eneste trøst er at vi faktisk hadde nydelig vær i mai og juni, så på lengre sikt har det vært adskillig bedre enn i fjor, da sommeren ikke kom skikkelig før i midten av august.

Ha en fin tirsdag, uansett vær!

Klem fra Anne-Kristin


6 kommentarer:

 1. Så kjedelig med alt regnværet, og veldig frustrerende når hagen blir ødelagt! På østlandet har vi egentlig hatt ok sommervær. Ikke veldig varmt, men helt greit.

  SvarSlett
 2. Stakkars dere i vest! Her kan vi ikke klage i det hele tatt, for her er det opphold og ca. 24 grader omtrent hver dag. Ergerlig når hagen bare råtner bort. Håper det snart bedrer seg hos deg!

  Klem fra Marit

  SvarSlett
 3. Ai! Ikke gøy når sommeren vi lengter sånn etter bare regner bort... Trøsteklem herfra, med håp om bedre tider.

  SvarSlett
 4. Hei!
  Håper inderlig at dere får sommervær. Det er heldigvis mange uker igjen.
  Ønsker deg sommervær uten regn! Anne

  SvarSlett
 5. Känner mig också lite "lurad" på sommaren, det har regnat var enda dag mer eller mindre i flera veckor nu :( Fast i dag har det varit jättefint väder så jag har faktiskt varit ute o rensat lite :) Ha det gott/Monne

  SvarSlett
 6. Hei Anne-Kristin

  heller ikke her skal der klages - i disse dage når vi over de 25 og imorgen måske mod de 30 - det er næsten for varmt...
  Lad os håbe at de næste uger bringer varmen over til Vestlandet også!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett