søndag 13. mars 2022

Sol og vårstemning i Bergen

 Årets første, skikkelige vårhelg har gitt oss en forsmak på det vi har i vente de neste månedene. Temperaturen kom opp i 14 grader, og selv om det har blåst en del innimellom, har solen virkelig varmet. Når de milde dagene kommer er det alltid mye å gjøre i hagen, bærbusker og frukttrær skal beskjæres, bedene skal ryddes for rusk og rask, frø skal såes, småplanter skal prikles, utemøbler skal pusses og oljes, og plenene rakes, blant mye annet.  


Det er ofte vanskelig å bestemme hva en skal prioritere, og for meg blir det som regel litt av alt. Jeg synes det er godt å få bort alt vissent som delvis dekker krokus og våriris, så der hvor blomstene har kommet lengst ble det ryddet en del. Solbærbusker og rips fikk jeg tynnet ut, men stikkelsbærbuskene får vente. Jeg kvier meg alltid for å ta fatt på disse, da jeg som regel blir full av risp og pigger som er vanskelige å fjerne. En liten start på raking av plen fikk jeg gjort, dette er så tungt arbeid at jeg synes det er greit å fordele det over en lengre periode. 

Hjorten har vært i hagen, det ser jeg av visittkortene den legger igjen på plenen. Likevel har jeg ikke sett tegn til at den har forsynt seg av blomstene, heldigvis. Det er så nydelig når krokusene åpner seg mot solen, så jeg krysser fingrene for at de får stå i fred. 

Bildene i dag blir av krokus og våriris, jeg håper du finner glede i dem, og at vårfølelsen kan kjennes.

Ha en fin ny marsuke.

Klem fra Anne-Kristin
7 kommentarer:

 1. Du kan tro jeg kan mærke foråret i dine billeder! Hvor har du mange skønne krokus! 14 grader har vi ikke haft her endnu, så jeg forstår du mærker foråret hos dig, og får travlt med alt hvad der skal gøres i haven. Tak for dejlige billeder!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
 2. Vilken härlig vårblomning du har hos dig nu :) Och visst är det ljuvligt med allt solsken vi haft det sista.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
 3. Så deilig når vårsola varmer og krokusen titter opp :)

  SvarSlett
 4. Så deilig med vårblomstring :)

  SvarSlett
 5. Får alltid litt tips av deg, tror jeg første gang så de lyse gule krokusene (cream beauty) hos deg, som jeg nå har plantet i flere omganger, og nå tenker jeg at jeg må ha flere iris også. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 6. Hei.
  Krokustiden er over og sikkert mye annet fint som blomstrer hos deg nå, men jeg må bare kommentere den nydelige våririsen - så lekker i sine hvite og lyseblå farger.
  Hyggelig å se litt fra hagen din igjen!
  Ha fortsatt fine dager!
  hilsen fra Turid

  SvarSlett
 7. Hva gjør forfatteren med solbærbusker og rips, og hvorfor? Telkom University

  SvarSlett