søndag 28. januar 2018

Årets første jobbeøkt i hagen

Klosterklokkene begynner å nikke med hodene sine.
Vinteren komme og går i Bergen, den ene dagen er det frost og snø, og neste dag er det regn og mildvær. Seks grader pluss og opplett på ettermiddagen fikk hagegenene koblet til, og lukehakke og ugressbøtte ble funnet fram. Langs bunnen av vår korte hekk har jeg satt snøklokkeløk, noen ble flyttet dit for tro år siden, og noen i fjor vår. Foreløpig er det ikke store tuer av dem, men det blir nok flott etter hvert som de får etablert seg skikkelig. Jeg jobber med å få bort alt ugresset under denne hekken, så nå var det på tide å luke i framkant, så snøklokkene kan få best mulige vekstforhold, og kunne presentere seg uten å måtte kjempe med ugresset rundt seg. Rundt en times arbeid i nesten ettermiddagssol var deilig. Jorden var kald, men tint, så det var ikke vanskelig å få løsnet ugresset.

Snøklokkene under prydkirsebærtreet er snart i full blomst
Nå når snøen igjen er borte fra hagen, er det lett å finne vårtegn, jeg har spredt løkene av både snøklokker og klosterklokker over hele hagen. Når jeg ser på andres blogger på denne tiden lurer jeg på hvorfor jeg ikke har eranthis i hagen min. Det er vel ikke den mest  vanlige planten å finne på hagesenterne, så jeg har ikke kommet over den til rett tid.

Klosterklokkene vokser voldsomt i mildværet, et par av dem har allerede bøyet hodet og er klar for å springe ut. Jeg får følge med de neste dagene, så kanskje det ikke blir lenge til jeg kan dele bilder av dem i full blomst.

Det er ikke mange dagene igjen av januar, og februar betyr som regel også begynnende krokusblomstring hos meg. De første, "Cream beauty" er kommet godt i gang, så dersom det blir noen fine soldager snart, så kommer nok knoppene fram også.

Ha en fin siste januaruke, alle sammen.


Klem fra Anne-Kristin
Forrige søndag så det sånn ut.
Ugresset prøver å fortrenge snøklokkene,
 så her er det på tide å gjøre en innsats
Da var ugresset borte, og snøklokkene
 kan få utvikle seg på beste måte.
Nå er det to av dem, neste år blir det kanskje fire.
Foreløpig er det noen få snøklokker
fordelt på seks områder langs hekken.
I dette bedet, i husveggen på nordsiden, kommer
klosterklokkene tidlig, og de er mange.
Noen få av dem er klare til blomstring


Det blir mange snøklokker i gresset også.
Og her er de første krokusene på gang, "Cream beauty" kan anbefales.

18 kommentarer:

 1. Hei hei! Her har vi også hatt et snev av vårfornemmelse men vi nøyde oss med en god hagerunde. Ingen jobbing mao :-)) Men virketrangen begynner å krible i kroppen. Vi må vel tålme oss litt for det skal bli kuldegrader igjen ut i uken. Hilsen oss på nordsiden :-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vinteren er nok ikke over på en stund, og de fleste plantene skal få ha dekke en stund til. Men snøklokkene og klosterklokkene tåler frosten ganske godt, så noen av dem er det greit å renske rundt. Å rense i grusgangene blir neste på listen, men det blir nok ikke før i februar.

   Slett
 2. Hei Anne-Kristin! Det ser jo så flott ut med nye løker som er på vei opp. Heldige deg som kan jobbe i hagen allerede.

  Klem fra Marit

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, om ikke det blir så mye, så er det fint å få bort en del av ugresset, så de første løkblomstene får stråle alene.

   Slett
 3. Verd å jobbe litt fo å få fram disse, ja!

  SvarSlett
 4. Hei Anne-Kristin

  Jamen du har da overhalet mig med en masse!
  Og så flot du har luget ved sneklokkerne!
  Det bliver en god sæson!

  Ha en dejlig uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Disse blomstene er jo hardføre og tåler en ny omgang vinter, krokusene er det verre med, så de håper jeg vil ta det med ro en stund til.

   Slett
 5. Bergen kunne såmænd godt ligge i Jylland, hvad vejret angår. Flot rabat med de små løggrupper langs vejen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, mildvær er greit, men jeg synes det blir alt for mye regn.

   Slett
 6. Ja det samme vejr her, vi savner noget solskin.
  Klem

  SvarSlett
 7. Hei Anne Kristin.
  Ikke værst å kunne begynne i hagen allerede nå. Må nok vente til jeg blir litt bedre. God kveld til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 8. Så vackert med klosterliljan under häcken och den kommer ju verkligen synas efter din rensning. Cream Beauty är den första crocusen hos mig också men än ser jag bara blad.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
 9. Hej Anne-Kristin!
  Så fina vårliga bilder hos dig. Här är det nog lite hårt i marken ännu, för att göra något trädgårdsarbete. Härligt med snödroppar och klosterklockor. Snöklockor eller klosterklockor har jag försökt med många år, men vill inte lyckas. Hoppas det blir ändring på det i år.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 10. Hei!
  Det vel nesten ingenting som er så etterlegnta som snøklokker. Gleder meg til at våre kommer like langt. Det er nok en stund til for her laver snøen ned-
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 11. Så flink du er, og så langt alt har kommet. Her har det foreløpig ikke vært lukevær, men det kommer vel. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 12. Oj, vilka vårbilder du bjuder på! Än har vi långt till vår men snart så..

  /Gunilla

  SvarSlett
 13. Så vackra bilder av alla snödroppar och fint blir det längs häcken. Tror våren har kommit längre hos dig i Bergen än hos mig i mitten av Småland, men vädret känns igen.
  Allt gott
  /Anette

  SvarSlett