onsdag 10. mai 2017

Nytt bed i full fart


Det aller beste med å ha bursdag i slutten av april, er at gjestene ofte har med seg noe til hagen i gave. Sånn var det i år også, og ettersom noen av plantene ikke passet i noen av de eksisterende bedene, var det bare å finne plass til et nytt. Plass har jeg nok av, det er fremdeles mye plen i hagen, og noen steder er heller ikke plenen noe å skryte av. På østsiden av huset, mellom det gamle epletreet og Victoriaplommetreet står restene av et annet gammelt plommetre. Denne lille hellingen er alltid vanskelig å klippe, for gressklipperen blir gående på skeive. Her jeg sitter ved datamaskinen ser jeg rett ut på dette området, med tørkeplassen i forgrunnen og drivhuset i bakgrunnen. Denne hellingen har jeg tenkt jeg kunne gjøre om til et bed, og nå fikk jeg en fin anledning til å gå i gang. Det viste seg at det var mange store frukttrerøtter i bakken, men likevel ikke mer enn at jeg fant ut at det kunne plantes mellom dem. Noen fikk jeg også kuttet bort, så i løpet av en liten halvtime hadde jeg fått bort torven fra ca en kvadratmeter og gjort klar jorden for planting. En flott Rhododendron x obtusum "Arabesk" ble plantet først, og en daglilje Hemerocallis hybrid "Strawberry Candy" fikk plass ved siden av. Bedet kommer nok til å bli utvidet, det viktigste i dag var å få disse to plantene i jorden.

Etter den siste uken med flott vær og sommertemperaturer, er det fantastisk blomstring i en del av bedene. Siste døgnet har det regnet godt, så det har blitt friskere, og spesielt plantene i pallekarmene har satt pris på det. De fleste plantene til drivhuset har blitt flyttet fra vindustilværelsen til sin rette plass, så nå håper jeg de skal gi fin avling framover sommeren. Det er godt ettermiddagene og kveldene er lyse, for nå er det mye som må følges opp i hagen. Heldigvis er hagearbeid det beste jeg vet, så da går det som en lek.

Ha en fin onsdagskveld!

Klem fra Anne-Kristin

Ikke verdens største bed, men begge plantene fikk plass.


Rhododendron x obtusum "Arabesk"
Omtrent slik er utsikten fra vinduet i arbeidsrommet.
Også i år kom tulipanen Oscar med en blomst.
Tomatplanter og chili står fint i drivhuset.
Peonene og auriklene har fått et dekke av kompostjord.
Kveldssol i fjellhagen
Bak berget i fjellhagen ligger kirsebærstuen. 

Jeg er ikke redd for å blande ulike farger i bedene.
Gulkorgen er på sitt vakreste nå.
Kuleprimula, jonsokklosterklokke og spaniablåstjerne
Auriklene fikk jeg fra hyttehagen til en
barndomsvenninne for mange år siden.
 

15 kommentarer:

 1. Hei. For en flott farge på rhododendron. Det er ikke værst å få sånne gaver. Her er det kaldt, heldigvis bare regn. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er enig i at fargen var nydelig. Rhododendron trives godt i Bergen, så det er kjekt å få flere av dem.

   Slett
 2. Gratulerer med overstått! For en fyrrig og fargesterk Rhododendron. Knallfin! Nydelig lys over Fjellhagen din.
  Her hutrer vi i regn og vind. Huff da!
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Kveldslyset er alt for lite utnyttet for fotografering, det blir som regel tatt bilder når solen står høyt. Håper det blir varmere og finere vær hos deg.

   Slett
 3. Hei Anne-Kristin

  Imponerende farve på rhodoen - lidt ligesom oscar?
  Fint bed foran den store fjelsten!

  Her er det koldt og regnigt, men nu lover meteorologerne fremgang!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Oscar er mer blodrød, men begge har imponerende kraft i fargen sin. Det har blitt kjøligere og våtere her også, men langt fra frost. Håper på jevnere temperaturer over femten grader framover nå.

   Slett
 4. Så fin rhododendron, og spennende farge!
  Flotte autikler også.

  Klem fra Marit

  SvarSlett
  Svar
  1. Skulle gjerne hatt noen flere aurikler, de er så "gammeldagse" og fine.

   Slett
 5. Dejligt at der nu er gang i væksterne i din have.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er godt når man har hage som trives.

   Slett
 6. Grattis i efterskott! Viken fin rabatt du gjorde, kommer att bli fint när dagliljan växt till sig lite :) Här har vi haft lite sämre väder med kalla vindar och nattrost men nu hoppas jag att det vänder och blir varmare igen :) Ha det gott/Monne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha. Dette blir en ny plass for dagliljer hos meg. Jeg har fire ulike i "kirsebærstuen" og på "berget". Denne kommer mer i full sol. Heldigvis har vi ikke hatt frost og snø her, men kan godt få temperaturer over femten grader igjen.

   Slett
 7. For en flott Rhododendro du har fått, nydelig farge! Er det en type som holder seg lav? Morsomt å se litt av all blomstringen rundt omkring i hagen din.

  SvarSlett
 8. Underbar aurikel! Tänker också att en rabatt just där var en bra idé. Att kunna sitta vid skrivbordet och få den utsikten med vårblomning, fruktträd och sen rhododendron och annat blir jättebra :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
 9. Nydelige farger på den nederste auriklen. Gratulerer med overstått og flott nye rododendron, rododendron bed er flott. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett